2023-09-21 88 瀏覽
撇開傳統,嚐一番味付小食拼盤,真係一個時髦又有驚喜嘅選擇。首先有「螺肉八爪魚中華沙律」,鮮嫩嘅螺肉同彈牙嘅八爪魚,配上中華風味嘅沙律醬,絕對係一個獨特嘅開胃小食。「極尚壽司盛盒18件」,真係一個給壽司愛好者嘅禮物。裡面有三文魚、油甘魚、帶子、紋甲魷魚同埋日本產地直送嘅兩款魚,品種豐富,每一口都帶來新鮮嘅滋味。特別要提提嘅係三文魚加州卷,外層酥脆,內裡鮮美,真係令人回味無窮。「加拿大海膽軍艦」,真係一個極品嘅選擇。加拿大出產嘅海膽,鮮甜而且滋味濃郁,配上壽司飯,絕對係一道奢華嘅享受。「和風秋葵燒蝦」,呢道菜融合咗和風同西式烹飪風格。秋葵嘅香脆同鮮甜嘅蝦仁,加上燒烤嘅風味,絕對係一個口感豐富嘅小食。「日本雞肉棒」,呢個小食帶俾人一種輕盈嘅感覺。嫩滑嘅雞肉配上醬汁,口感細緻同滑順,絕對係一個適合作為下酒菜嘅選擇。最後係「吉列炸蠔」,呢個小食真係有驚喜。酥脆嘅外殼包裹住嫩滑嘅蠔肉,一口咬落去,外脆內嫩,絕對係一個讓人上癮嘅美食。