2021-03-08 1694 瀏覽
同事E話呢間舔舔脷多,所以決定中午去一試!裝修都算靚,唔係d up dup印度餐廳,不過我地中午去食職員淨係比主餐牌我地,開頭以為佢冇lunch set啦,點知偷望到後面個檯印度人有,之後突登問佢先比我地⋯⋯😅我地揀左$89 North Indian Meal先黎一個Chaat, 主要有薄脆、豆,加上香草香料撈埋嘅乳酪,辣辣地,係唔錯嘅小食😋主角係Paneer Tikka LababdarPaneer係印度人家常自制嘅芝士,只係需要將奶加熱再加入檸檬汁,分離之後加壓迫走水份同成形,形狀有d似豆腐,因為佢同一般芝士唔同,冇經過發酵同熟成,味道冇咁濃烈,食左幾舊個胃都唔會頂住每人有一塊Papad同兩塊Naan,d汁幾好味,唔係幾夠喉😂但其實都夠哂飽嘅😂😂重有Raita青瓜乳酪,可以就咁食又或者點烤餅黎食,不過就真係太清新唔係好岩我😂😂跟餐重有野飲,不過職員淨係比我地揀汽水,唔比我地揀buttermilk,原因係話唔岩我地🙄食完上黎睇其他食評發覺唔係印度人可能會被歧視,即刻聯想起當日成場得我地檯冇印度人🙂重要唔問都唔比lunch set餐牌😅食物係地道,不過建議大家去食之前做下功課了解下餐牌
同事E話呢間舔舔脷多,所以決定中午去一試!

我地揀左$89 North Indian Meal

主角係Paneer Tikka Lababdar

跟餐重有野飲,不過職員淨係比我地揀汽水,唔比我地揀buttermilk,原因係話唔岩我地🙄食完上黎睇其他食評發覺唔係印度人可能會被歧視,即刻聯想起當日成場得我地檯冇印度人🙂重要唔問都唔比lunch set餐牌😅食物係地道,不過建議大家去食之前做下功課了解下餐牌先☺️