Kate Spade與Marco Polo Hong Kong Hotel首度聯手,在福布斯旅遊指南四星Cucina意大利餐廳攜手打造「甜心•蜜語」下午茶💐🌺🌷🪻一邊欣賞靚靚海景(仲見到黃色鴨鴨🦢😍)一邊係充滿香甜嘅環境下,食住呢個鮮豔奪目嘅tea🍒🧁,食完仲有Kate Spade嘅購物禮券及Cherie香水體驗裝(隻香水甜得嚟唔會太膩好啱我🥰),真係一個愉快體驗Tea Set總共六道鹹點及六道甜點🧂鹹點♤意式蕃茄紅菜頭芝士烤麵包(清爽多汁嘅蕃茄×清甜的紅菜頭好開胃😍)♤鴨肝醬球(睇落平平無奇食落好軟滑😍)♤青豆撻(精緻小巧~撻皮好酥脆)♤蟹肉迷你脆筒♤煙三文魚配魚子醬(噴咗可食用嘅佛手柑油,充滿柑橘花果香~層次豐富)♤雞肉泡芙🍬甜點♤紅醋栗果醬意式奶凍(賣相精緻~幼滑口感+清新甜蜜的香氣)♤柑橘朱古力糖♤玫瑰慕絲♤士多啤梨朱古力棒棒糖♤檸檬馬卡龍(出奇地唔會太甜膩)♤士多啤梨魚子醬(類似手搖飲品D爆珠,我試咗配落清新嘅冰茶中都好match仲可以中和返甜度☺️)飲品🥤除咗冰茶仲試咗杯Flora,非常濃郁玫瑰花香嘅同稍甜嘅紅莓果茶~想要冇咁甜嘅就可以試伯爵葡萄冰茶或Francine Coc

Tea Set總共六道鹹點及六道甜點
🧂鹹點
♤鴨肝醬球(睇落平平無奇食落好軟滑😍)
♤青豆撻(精緻小巧~撻皮好酥脆)
♤蟹肉迷你脆筒
♤雞肉泡芙

🍬甜點
♤紅醋栗果醬意式奶凍(賣相精緻~幼滑口感+清新甜蜜的香氣)
♤柑橘朱古力糖
♤玫瑰慕絲
♤士多啤梨朱古力棒棒糖
♤檸檬馬卡龍(出奇地唔會太甜膩)

飲品🥤除咗冰茶仲試咗杯Flora,非常濃郁玫瑰花香嘅同稍甜嘅紅莓果茶~想要冇咁甜嘅就可以試伯爵葡萄冰茶或Francine Cocktail🍹

Cucina @ Marco Polo Hongkong Hotel
整體評分★★★★
地理環境★★★★