2020-02-29 45 瀏覽
最近因為疫情既關係,好耐都無出來聚會,趁著農曆新年點都要同朋友聚下先。知道尖沙咀開左由台灣登陸香港鼎王麻辣鍋,去過台灣幾次都食唔到,今日終於係香港食到喇。一到餐廳,店員的殷勤服務態度,令到我地好賓至如歸嘅感覺,隨後奉上清新的水蜜桃茶,細心既店員指示我們用iPad點食物。湯底其實只得酸菜白肉鍋同麻辣鴨血鍋,咁難得黎到緊係兩種都試哂佢,同埋酸度同辣度都可以自己選擇,實在太貼心。酸菜白肉鍋入面有白肉,粉條,酸味又啱啱好,又唔會太鹹,而且酸菜又可以 Refill;麻辣鴨血鍋內有豆腐,鴨血入口好QQ彈彈,豆腐又好滑嫩,豆腐鴨血都一樣都可以無限Refill,真係好正呀!日本A4和牛:肉質非常新鮮嫩滑,入口即溶,脂肪比例均勻,口感一流。五花去骨鮮牛:牛味較濃,食落又唔會韌,份量又好大碟,抵!牛骨湯汁牛丸:咬落去有肉汁,爽口彈牙,正!
五花去骨鮮牛:牛味較濃,食落又唔會韌,份量又好大碟,抵!
牛骨湯汁牛丸:咬落去有肉汁,爽口彈牙,正!
2020-02-10
團年飯