2019-01-04 167 瀏覽
今年聖誕節即興book左間壽司店,識揀一定揀坐bar枱😎最左邊幾個位可以望到維港既景色,睇住佢點整同傾下計。•Omakase 廚師發板壽司 十八貫 ($1280)•🐚前菜 - 粒貝師傅話呢個粒貝(類似螺)係新鮮到連入面既內臟都食得。果然好鮮味啊😋🍣壽司本來只係諗住叫十五件,問埋佢十八件會多左咩,佢話有燒左口魚群邊🔥忍唔住失守了🤤燒得好香入口即溶!👶🏻bb吞拿魚(toro)係腌過既,都好特別好嫩滑啊特別要大讚係個三文魚籽👍🏻有冇人同我一樣唔太鐘意食因爲實在太鹹呢。呢件加左柚子🍋係超清新超鮮甜,師傅話因爲佢地係用新鮮既魚籽🥚有別於出面用唔新鮮需腌製會變得好鹹。赤貝好爽口,好厚,師傅特登拍一下👏🏻令佢郁一郁黎表現佢有幾咁新鮮有舊個樣好似三文魚腩但其實係吞拿魚腩,超肥美好味👄北海道馬糞海膽🍣係我最愛,每粒都好大粒,放左三粒已經咁多。一點都唔臭仲好好味🥢第一次食咁多件,食完真係超滿足超飽(肥)啊🤰🏻🍦甜品 - 🌱綠茶雪糕味道普普通通啦👌🏻

Omakase 廚師發板壽司 十八貫 ($1280)

🐚前菜 - 粒貝

🍣壽司
👶🏻bb吞拿魚(toro)係腌過既,都好特別好嫩滑啊
有舊個樣好似三文魚腩但其實係吞拿魚腩,超肥美好味👄
第一次食咁多件,食完真係超滿足超飽(肥)啊🤰🏻

🍦甜品 - 🌱綠茶雪糕
味道普普通通啦👌🏻