2022-01-04 126 瀏覽
韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)天氣涼涼地最岩食暖笠笠既美食😋 帝苑酒店對面既帝國中心開左一間韓國烤肉店,今晚同媽咪一齊品嚐一下🥰店員態度友善,大部分是韓國人/外籍人士,感覺像置身於香港以外,有去旅行的感覺😚前菜好豐富放滿了桌子,有小編最愛的魚糕😍 還有泡菜、沙律🥗,仲有煎蛋餅😋😋🇰🇷韓珍新鮮的套餐 -八方美人 $588💖牛舌💖雪花牛肉💖豬頸肉💖護心肉💖豬肩肉💖醬油雞肉💖烤大蝦(2隻)💖鮮鮑魚(2隻)食材好新鮮,食到肉本身既味道,可以唔加任何調味料就咁食就可以😚😚 但如果想口味多樣化,亦可根據個人口味而揀選你想食嘅醬料,餐廳提供三種醬汁:麵豉醬、麵豉醬及麻油海鹽~😋😋 小編最愛護心肉,肉味濃郁,用生菜🥬包裹一起食,中和肉的油脂~小編平時對鮑魚興趣不大,但今次極力推薦😍 用甜醬油處理過,再在烤板上烘一烘,肉質鮮甜,重點係唔韌~~另外店員主動協助燒蝦🦐🦐,熟練地用剪刀完整地剝殼👏🏻👏🏻 蝦肉肉質結實,完全無腥味🥰🇰🇷醬油蟹 及 牛油飯 $250/隻呢個menu 係季節限定~ 小編從來未食過醬油蟹,因為很怕生食/有腥味,結果喜出望外,沒有腥味而且仲係鮮美十足,又唔會好鹹,加夾埋加了生雞蛋既紫菜
韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)

🇰🇷韓珍新鮮的套餐 -八方美人 $588
💖牛舌
💖雪花牛肉
💖豬頸肉
💖護心肉
💖豬肩肉
💖醬油雞肉
💖烤大蝦(2隻)
💖鮮鮑魚(2隻)

🇰🇷醬油蟹 及 牛油飯 $250/隻
呢個menu 係季節限定~ 小編從來未食過醬油蟹,因為很怕生食/有腥味,結果喜出望外,沒有腥味而且仲係鮮美十足,又唔會好鹹,加夾埋加了生雞蛋既紫菜飯,好香牛油和麻油味,好夾☺️☺️

*需加一服務費
地址:尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖