韓屋

Hanook Korean Restaurant
2020-10-02 43 瀏覽
喺金巴利道有成條韓國街,但係見到呢間門口好多人排隊就想一啲試吓啦,遷就排左半個鐘先到我,不過整體感覺都係值得排隊嘅❤️門口有一隻得意嘅豬仔,店面雖然唔大但係都算坐得舒服👍極力推薦依個人嵾雞湯:材料真係好足 有一股藥膳味 入面有人嵾兩條 大棗 板粟 糯米 大蒜 材料與雞混合一齊口感好好 雞連骨頭都係煲淋左,如果冬天食成身都會暖粒粒,同埋睇材料就知道係養生食品😋值得等天氣再凍啲去食大醬湯:味道比較偏鹹,但係勝在材料充足入面有蟹 有青口 豆腐加埋一個蕎麥麵就係啱啱好 ,兩個人食到啱啱好份量好充足牛肉芝士石窩飯:拉絲芝士配搭牛肉 底部有一點飯礁 吃起來好香脆❤️未來都唔會太濃烈 ,依個需要不斷攪拌將芝士混合飯,同埋趁熱食係最好以後食韓國嘢一個選擇啦😋

門口有一隻得意嘅豬仔,店面雖然唔大但係都算坐得舒服👍

以後食韓國嘢一個選擇啦😋
  • 蔘雞湯