2020-03-07 3232 瀏覽
見到新開張而且店舖喺IG度嘅post好似幾注重抗疫,感覺會比較安心,所以一早訂位前一晚有職員打嚟confirm booking,話當日會安排坐一張六人長枱,但係中間人位會留空,只坐兩組兩人客在兩邊,覺得非常滿意會留位置等客人唔使做得咁密!點知去到完全係兩回事(1) 之前IG寫明客人入內一定要探熱,結果係冇呢回事(2) 去到見到,係full-House完全冇預留任何空嘅位置(3)安排左坐去bar台,跟之前電話溝通嘅有出入。本來都唔係一個問題,但係被安排左係一個轉角位,我同朋友係坐咗喺一人一邊,中間係有一小段距離,感覺非常怪。似係兩位一人客人嘅坐法朋友個位超級大風吹住個頭,同店員反映佢話會調得細一啲但係沒有幫助,我有問佢點解同當初電話confirm唔同,而家咁樣坐真係好奇怪。好似兩個唔識嘅人咁樣坐⋯我最唔滿意嘅係佢哋宣揚自己抗疫,因為最近真係會避免太多人坐得太密嘅餐廳。如果係冇疫情嘅話我覺得係唔介意嘅。但係咁樣宣揚宣傳而真正又做唔到,真係非常失望而家午市第二客係半價一客半價都唔會再去🔥

點知去到完全係兩回事

(1) 之前IG寫明客人入內一定要探熱,結果係冇呢回事