2018-08-19 128 瀏覽
同朋友食生日飯,朋友唔想食中菜又唔想食西餐,於是就喺問咗好多朋友嘅意見之下,最終揀咗都係食泰國菜。有少少唔方便嘅係如果揸車嘅話呢都係冇免費泊車,不過都算係尖沙咀區比較方便嘅地方,因為佢嚟地鐵站出口只係一兩分鐘嘅路程,如果泊車嘅話可以泊海港城或者iSquare,最平梗係去海港城嘅海運大廈啦哈哈!講番正題,一上到去唔算好大型嘅餐廳,但係都算幾有泰國風氣,可能餐廳內有好多樹,好有feel🤣🤣唔知點解我覺得佢個Menu好似同所有泰國菜嘅Menu都差唔多咁😂先來呢個刺身蝦!大大隻好好食,我第一夠有連埋辣椒一齊食,但係實在太辣所以頂唔順,但係佢嘅份量都算幾多!同埋佢嘅下好新鮮所以我之後嗰啲就算冇連辣椒一齊食都唔會有腥味!另外仲有一個好好食嘅就係呢個菠蘿海鮮飯,入面有魷魚有青口有蝦,有好多唔同嘅海鮮,同埋佢嘅菠蘿好甜!!呢兩個係我認為全晚最值得推介嘅兩個菜式☺️

呢兩個係我認為全晚最值得推介嘅兩個菜式☺️