2010-05-11 9 瀏覽
新高麗苑朋友介紹新高麗苑D午飯好抵食,佢係大胃王都話食得好飽,今日一於帶埋同事一齊去試吓。餐牌上有幾款$39套餐, 有豬肉、豬扒、牛肉、雞肉、蛋包魚,仲有雜錦飯,一時唔知點選擇。問waiter,佢介紹蛋包魚,而我就order咗雜錦飯,係朋友介紹嘅!先來了兩碗胡椒湯,好重胡椒味,都幾特別再來四碟前菜,分別有靑菜、炆薯仔、酸青瓜同芽菜,其中靑菜同芽菜同我order嘅雜錦飯裏面的配菜一樣,無癮!反而炆薯仔、酸青瓜very good,食完後問waiter啲前菜有無得揀,她說原來係可以換嘅,蠢咗!主菜蛋包魚都算對板,啲魚幾厚,應屬龍脷之類,唔算好滑,但亦唔“鞋”,外皮係煎蛋,幾香;反而雜錦飯就只係普通嘢,無乜好講,不過不失啦!反而見隔籬枱碟牛肉賣相唔錯,正所謂隔籬飯香嘛!甜品有花奶jelly,同自己整嘅差唔多。連加一,$43一位,可以食到有湯、有前菜同甜品嘅韓國餐都算係超值啦!
新高麗苑

先來了兩碗胡椒湯,好重胡椒味,都幾特別

甜品有花奶jelly,同自己整嘅差唔多。

2010-05-01