2019-07-29 632 瀏覽
見到300 幾個,又咁多人係Instagram 推介,我同朋友慶祝生日就去試下係有幾好味。我地兩個人叫左一碟前菜,另外兩碟餐牌推介既食物,分別日本金袖手撕脆皮雞,龍眼蜜燒西班牙黑豚叉燒及黑蒜焗羊鞍。日本金袖手撕脆皮雞:有金柚肉,真係比平時普通街巿買既柚,係比較juicy d ,甜,只係少少少酸味味~無澀味。所以信佢係日本金袖,雞肉唔會好”孩”。鐘意食雞皮既我,覺得廚師好刀法,個皮好薄,無肥膏痴住,但同朋友都覺得個皮唔夠脆⋯⋯ 好味龍眼蜜燒西班牙黑豚叉燒(但貴) : 如標題一樣,好味既半肥瘦既叉燒,不過唔知係唔係真係西班牙黑豚,一碟三百幾蚊,都幾貴,唔怪得細細個聽呀呀媽話生舊叉燒好過生你。又真係幾好味。Okay la ~ 黑蒜焗羊鞍: 今餐覺得最普通既係呢碟黑蒜焗羊鞍。羊鞍應該有七成熟( 可能算係中餐館,所以唔會問你要幾多成熟) ,羊肉肉質okay 林,但唔會有羊so味,如果鐘意食羊有羊so 味,未必好鐘意呢碟餸。間餐廳係貴,如果有節日慶祝既都可以試下既~ 但未必好surprise , 有機會既再試下海膽飯同慢煮牛再話你知邊邊樣抵食。
見到300 幾個

日本金袖手撕脆皮雞: