餐廳: 雪下覓炙
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-02-02 763 瀏覽
近期鍾意咗食燒肉 呢晚就搵咗呢間高級嘅燒肉店😚 餐廳係位於海港城地下 位置好方便 呢晚同友人叫咗個冬雪松露美饌❄️ 韓式小食一入座就店員上咗8碟韓式前菜 仲同我地逐一介紹🫡 當中有三款係可以refill✌🏻 我覺得韓式煎蛋卷同埋麻油波菜幾啱我口味🍳 前菜韓式生牛肉他他擺盤好靚😻 生牛肉食得出係好新鮮 佢切成粒狀 側邊仲有蘋果粒 紅蘿蔔粒 青瓜粒 沙葛 蒜蓉粒🥒 店員先俾我地打卡 再幫我地將所有撈勻 味道食落口好香蒜蓉味 同埋好清新🍃 重點係佢用咗松露增加質感燒烤套餐包括一份燒烤拼盤 入面有五款牛肉🐮 牛舌同埋外裙肉 牛味香濃 幾有咬口 夏多布里昂及和牛牛肋肉 呢兩樣就好juicy😙 三筋肉 呢個係肉質較瘦嘅部分 但食落口又唔會太韌😝 有店員serve我地 唔洗自己落手落腳燒就更加可以享受嘆美食嘅過程啦😋韓式湯品牛骨湯上碟時用上石鍋 真係滾住咁嚟㗎🔥 望落清清地 入面有白蘿蔔同埋韓式粉絲 飲落口就好香胡椒味😮韓式主食呢個月見肩芯肉配松露真係要大推🤩 完全冇諗過個松露會係由店員喺我面前將原粒松露刨成片😳 望到已經好開心 店員將松露刨上燒好嘅牛肉上面 陣松露嘅香味真係撲鼻而來啊⭐️ 底下嘅肩芯肉

韓式小食

三筋肉

韓式湯品
牛骨湯

韓式主食
呢個月見肩芯肉配松露真係要大推🤩 完全冇諗過個松露會係由店員喺我面前將原粒松露刨成片😳 望到已經好開心 店員將松露刨上燒好嘅牛肉上面 陣松露嘅香味真係撲鼻而來啊⭐️ 底下嘅肩芯肉油脂均勻 雪花遍佈全塊牛肉 入口好嫩滑 沾上蛋汁口感更豐富
月見肩芯肉

不得不提呢度嘅店員真係好好服務🥺 店員又會幫你燒烤 又會主動refill泡菜等韓式小食 真係好感受店員對客人嘅尊重🫡 好欣賞呢度嘅服務 令我地整晚嘅用餐體驗都好舒適💛