招聘中
薪金面議
3天前
📍再臨閣 (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道41號香港基督教青年會南座4樓==============================再臨閣位於尖沙咀YMCA酒店內,位置非常方便,由尖東站前往只需步行約1分鐘就到,旁邊香港知名半島酒店餐廳位於酒店4樓,面向尖東海旁方向,可以180度飽覽海旁景色,而且餐廳設有落地玻璃,所有座位都安排近窗邊,所以任何位置都可以見到尖東海旁的景色😍😍餐廳職員都非常細心又盡責,而且比人感覺好輕鬆,唔會有好大壓迫感,用餐感覺非常良好🥰==============================食物方便質素非常高,無論海鮮,冷盤,熱盤還是甜品味道都非常好,而且款式都是自助餐比較少見✨必食推介✨前菜:🦞開邊龍蝦:好多膏,肉質彈牙無碎冰龍蝦鉗:好大舊肉,而且已經開左一半款,好容易就食到舊肉🥚溏心蛋:雞蛋蛋黃是半流動狀態,蛋白位置好入味🥗椰菜花米沙律:一d草青味都無,有淡淡檸檬香味,配埋其他蔬菜好清新熱盆:🐚法式焗田螺:田螺係放係薯蓉到一齊焗,薯蓉好香滑,田螺彈牙無怪味🦪芝士焗蠔:蠔味道香濃而且超多芝士,好正🐑焗羊架:羊架大約7成熟,超多肉汁好好味慢煮鮑魚:飽魚咬落好有質感,配
📍再臨閣 (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道41號香港基督教青年會南座4樓

✨必食推介✨
前菜:
🦞開邊龍蝦:好多膏,肉質彈牙無碎冰
龍蝦鉗:好大舊肉,而且已經開左一半款,好容易就食到舊肉

🥚溏心蛋:雞蛋蛋黃是半流動狀態,蛋白位置好入味

熱盆:
🦪芝士焗蠔:蠔味道香濃而且超多芝士,好正
🐑焗羊架:羊架大約7成熟,超多肉汁好好味

慢煮鮑魚:飽魚咬落好有質感,配埋飽魚汁煮ge 蘿蔔好好食

甜品
🧁心太軟:呢款係隱藏甜品,要同甜品位職員講會即刻焗比你,但超好味一定要試
🍎焗蘋果酥:賣相好似玫瑰花,食落好似泡芙,有淡淡蘋果味

雞蛋仔:蛋味好濃ge脆口雞蛋仔
🥕紅蘿蔔蛋糕:海棉蛋糕部分加左紅蘿蔔一齊整,但唔會食到紅蘿蔔味,反而令蛋糕質感變得較濕同硬身,愈食愈好味
2024-01-24
生日