神山麺屋📍尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下AK及B號舖🌄環境好有日本木建築feel,好有feel嘅,廚房入面煮嘢嘅白煙令到成個空間幾有溫馨感🧡食物🍜 神山豚角沾汁麵 $88沾面比較粗啲,有咬口,我幾鍾意,沾汁屬於甜甜鹹鹹,但係唔好點太多,會太濃味,但係我好欣賞佢個豚角,大大塊,瘦肉佔多啲,並且好厚,但係又唔會痴牙,燒得好香,好好食!推薦度:😋😋😋😋😋🍜 黑神山叉燒拉麵 $78我諗呢個係黑蒜油嚟嘅,麵比較細同份量少啲,但係口味上會比較淡啲,薄切叉燒幾好食,最欣賞佢個蛋,係我最鍾意嘅熟度,蛋黃煮到啱啱好,流心得嚟唔會全液體,有啲濃稠,唔會好腥,幾好嘅推薦度:😋😋😋😋🦪 吉列廣島蠔 $38呢到所有炸物都係即炸嘅,所以極度鬆脆,炸衣唔會太厚,入面嘅蠔都鮮甜同大粒,幾唔錯!推薦度:😋😋😋😋😋🥟 神山手造餃子 $42呢個就不過不失,但係火候幾好,外皮都幾焦脆,入面內餡唔會乾!推薦度:😋😋😋😋🦑 蒜香魷魚鬚 $42咁多個小食我最鍾意呢個!好fresh,上面有啲蛋黃醬,蒜香唔算好明顯,但係啱啱好吊到味,檸檬汁更加令到個味道好鮮,魷魚都好脆,呢個好食!推薦度:😋😋😋😋😋🍗 神山炸雞(芥末醬) $42呢個同
神山麺屋

🦪 吉列廣島蠔 $38

🥟 神山手造餃子 $42

🦑 蒜香魷魚鬚 $42

🍗 神山炸雞(芥末醬) $42

呢個同樣都係啱啱炸起,所以要食得好小心,特別係入面咁多汁嘅情況下,一定要小心唔好辣親,雞肉都好嫩好滑,好正!

🥗 和風蘋果沙律 $42

咁多炸物一定要嚟個fresh啲嘅嘢啦,入面就有啲蘋果、青瓜等,食落好解膩!

💙 飲品
🫖 蘋果培茶 $28
🫖 蜜桃培茶 $28

兩杯野我都幾鍾意,但係我比較鍾意蜜桃嘅多啲,蜜桃味好明顯,唔甜,好清新好飲!