呢間日式木系餐廳係開嗰陣已經Bookmark左因為環境好舒服而且裝修好優雅最近完咗Sem終於可以同frd約去啦入到去見到好多人好full果然係人氣餐廳🤭🤤環境非常舒服而且有tatami位咁啱前面嗰台走左可以坐tatami位
٩(´ε` ٩
~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪ Toast Set $288 (9/10) *推薦!我黎依家餐廳就係想嗌呢個一上黎就係超級興奮同埋幸福🥰因為呢個套餐包左好多野首先有我最鍾意既酸種麵包酥皮麵包等等佢配合好多的醬料配搭例如溫泉蛋辣醬自家製忌廉既可以體驗烤麵包的樂趣又可以嘗試唔同味道而且呢個套餐仲包餐湯、飲品同埋甜點泡芙每一樣都非常地高質好味~泡芙有熱情果同埋巧克力味非常鬆脆爆醬而且成個甜品作為打卡十分合適❤️♪ Meatball Yakitori w/ Teriyaki Sauce & Egg Yolk $88 (9/10) *推薦!呢份其實係三串雞軟骨串燒配照燒醬同蛋黃首先雞肉碎比例非常好有脆骨又有瘦肉而且外皮烤得剛剛好配合日本生蛋黃更加係欲罷不能🫣♪ Beef Sukiyaki Risotto $178 (9.5/10) *推薦呢個真係超好味的
呢間日式木系餐廳係開嗰陣已經Bookmark左
因為環境好舒服而且裝修好優雅
最近完咗Sem終於可以同frd約去啦

入到去見到好多人好full
果然係人氣餐廳🤭🤤
環境非常舒服而且有tatami位
咁啱前面嗰台走左可以坐tatami位
٩(´ε` ٩

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪ Toast Set $288 (9/10) *推薦!
我黎依家餐廳就係想嗌呢個
一上黎就係超級興奮同埋幸福🥰
因為呢個套餐包左好多野
首先有我最鍾意既酸種麵包酥皮麵包等等
佢配合好多的醬料配搭例如溫泉蛋辣醬自家製忌廉
既可以體驗烤麵包的樂趣又可以嘗試唔同味道
而且呢個套餐仲包餐湯、飲品同埋甜點泡芙
每一樣都非常地高質好味~
泡芙有熱情果同埋巧克力味非常鬆脆爆醬
而且成個甜品作為打卡十分合適❤️

呢份其實係三串雞軟骨串燒配照燒醬同蛋黃
首先雞肉碎比例非常好
有脆骨又有瘦肉而且外皮烤得剛剛好
配合日本生蛋黃更加係欲罷不能🫣

呢個真係超好味的!
因為本身我對Risotto唔算討厭都唔算好鍾意
但係呢個risotto真係食唔會膩!
首先佢忌廉比例同飯軟硬度都適中~
而且配埋日本玉子同壽喜燒牛肉真係好香
我同朋友都表示呢個好好味
而且比想像中大份同埋飽肚呀

♪ Cinnamon & Maple Syrup Coffee (8/10)
見呢個幾特別所以叫左
其實呢個都幾重肉桂味道
但係唔算好重啡味所以我自己麻麻
都可能因為其他菜色太好味所以低分左

♪ Watermelon Juice (8.5/10)
朋友叫既
但係佢話好真材實料☺️☺️
而且份量都幾多似係真西瓜榨汁

~~~~~~~~~~~~~~~

● ● 總結 ● ●
呢間首先環境氣氛等等都營造得非常好