2023-11-08 70 瀏覽
上個週末去左旺角行街,醒起Little Fresh喺附近,喺果度係左個好好味嘅lunch。Weekend嘅Lunch Menu同平日唔同,多左選擇更加精彩。我哋叫左一客「火魔醉蜆」,酒味非常濃郁,加上蒜片、辣椒粉加上羅勒葉,味精層次十分豐富,老闆上菜嘅時候仲親自淋上白酒點火,色香味視覺都拎滿分💯Lunch Menu我哋揀左「拿破崙鮮蝦燴意大利扁面」同埋Today Special「慢煮西班牙豬軟骨意大利飯」,隨餐附上意大利什菜湯另配兩片蒜蓉包,蒜蓉包真係好脆好香蒜蓉味,係誠意之作。今日嘅驚喜係豬軟骨意大利飯,豬軟骨煮得非常淋身同埋好入味,意大利飯煮得岩岩好,分量十足,Little Fresh嘅Risotto唔會令人失望!相比之下今日嘅意粉真失色左少少,值得一讚嘅係蝦煎得好香亦好鮮甜👍🏻香港太多形形色色、一模一樣嘅連鎖餐廳,所以我特別鍾意幫襯小店,有人情味之餘食物仲俾到驚喜我哋!見到老闆同店員一手一腳包辦晒廚房同樓面好正,佢哋好忙但係仲保持到服務態度,十分抵讚,老闆仲同我哋傾左幾句添!

火魔醉蜆
火魔醉蜆