2019-07-17 1740 瀏覽
早排約咗兩個大學同學見面,諗緊去邊食嘅時候,其中一個朋友就提議不如High Tea。見呢間餐廳$500多啲就已經有個好豐富嘅二人set,一於試試佢!餐廳位於圓方一樓,地鐵站出要行入「金區」摸索下先會搵到。如果搭的士嚟,同司機講喺W落,一入圓方就會見到!同朋友一坐低就毫不猶豫咁嗌咗tea set, 順帶一提tea set係下午3:00先開始供應架!想食嘅就記得要mark實!當日一到3:00幾本上餐廳入面已經坐滿準備食tea嘅人,都幾熱鬧架!點餐唔到十分鐘個tea set就已經上咗!份量都夠三個唔太大食嘅女仔食。 Tea Set係包埋飲品,建議怕滯嘅朋友可以嗌peppermint tea幫助消化! 咁就可以食多啲!唔客氣啦!由鹹開始食先,三文治同burger都不過不失。朋友話個栗子濃湯有啲伏,可能因為我地掛住傾計放耐咗。另外, 法國鵝肝醬配黑加侖子啫喱都係有啲奇怪。要讚嘅係甜食方面,個scone做得好出色!唔會乾到好似水泡餠咁,亦唔會過份甜。 搽埋cottage cream同jam食簡直拍曬手掌!朱古力及熱情果慕斯都有令我留下深刻印象! 清新得嚟又唔會太膩 用開心果做嘅嗰個撻都好唔錯呀!

用開心果做嘅嗰個撻都好唔錯呀! 下次可以encore!

2019-06-27
  • afternoonteaset