2024-03-11 199 瀏覽
"You'll never change your life until you change something you do daily. The secret of your success is found in your daily routine." - John C. Maxwell就係呢句說話令到我今朝改變咗一貫食早餐嘅習慣。平時一星期有三日都會去同一間茶餐廳,因為性價比高。今日決定落咗巴士,踩入去零碳天地,因為有個特價早餐嘅招牌吸引咗我入去。其實呢間之前行去MegaBox食lunch都會經過,有一次係因為佢話join咗會員有得送杯免費咖啡😂😅,另外有一次去食個tea,之後又冇乜特別會諗起佢,陽光普照又話太曬,落雨又話落雨。今次見佢早餐set 一個包加一杯咖啡$28 -$3x我就要咗個蒜蓉多士+一杯flat white ! ($28)算好抵㗎,平時一杯嘢都唔止$30啦,間唔中會去公司對面間pop up Cafe ,一般flat white+一件Banana cake. =$50 呢間嘅flat white 正常啦! 仲要算大杯啦。蒜蓉就因為外賣爭小小。返到去食都唔脆lu

今次見佢早餐set 一個包加一杯咖啡$28 -$3x

同埋一細件又點夠飽啊?好間唔中去試吓啦