2018-12-01 801 瀏覽
工作需要到何文田,見住何文田廣場裝修後,多左唔少比較貴價的新餐廳。呢間鋪頭前身係KFC,初初裝修緊重以為係東南亞菜,見到寫住Chinese Tapas先知係中式! 午餐每日有幾款lunch set揀,價錢$60左右。用既碗碟比一般茶餐廳精緻,味道average。Lunch set包埋例湯,是日係西洋菜湯,都好足料,唔似味精湯。 散叫菜單比一般茶餐廳特別,例如呢個干炒黑松露黑豚肉河,都有少少twist。一上枱黑松露味超香,朋友本來話等埋我起筷,都忍住要食先。食落夠鑊氣,黑豚肉都炒到封住肉汁,又夠嫩。 餐廳價錢比附近茶餐廳價,但勝在坐得舒服,裝修新淨,唔使等太耐位,服務又唔錯。

滑蛋蝦仁

干炒松露黑豚肉河