餐廳: The Ground Kitchen
資訊:

2022-04-16 53 瀏覽
又想試試西營盤嘅Cafe,今次揀咗同地鐵站有少少距離嘅The Ground Kitchen.雖然午飯時間來到,雖然午市套餐好抵食,但lunch set 無我地想試的菜式,就散叫。前菜叫咗生牛肉薄切同帶子他他。兩款都好味,但如果要二選一的話,一定會叫帶子他他,佢個醬汁酸酸地配埋有少少鮮甜嘅帶子再加埋個脆片一齊食,口感豐富之餘,仲好開胃。主菜叫咗德國豬手同埋海膽意粉。估唔到呢間少少Cafe做嘅德國豬手外皮好趣,而入面個肉有juicy,分分鐘仲好味過出面德國餐廳嘅豬手。而家海膽意粉係好creamy,個海膽醬濃郁,意粉彈牙,配埋個溫泉蛋,成件事好夾。最後佢個特飲,除咗個味道ok, 顏色靚,佢啲冰粒仲係好細心做個設計嘅,好特別。

生牛肉薄切
帶子他他