THE HUNTER

今日黎到將軍澳海旁嘅 The Hunter 食飯 🤗🤗Tuna Tartare呢個吞拿魚他他加左茄子蓉同泡菜 , 所以同一般嘅吞拿魚他他唔同 😏😏 佢係辣辣地 , 酸酸地 , 好開胃, 加埋茄子 , 感覺更健康 🤩 口感更細滑 ~ 美國 1855 黑安格斯頂級 prime 牛肉 -  Rib Eye (400 g) 呢度出名嘅當然係 21日熟成牛肉 ❤️❤️ 一入餐廳周不時聞到炭燒嘅香味 😌😌 望入廚房 , 原來係有個爐不停喺度燒緊食物 !! 肉眼外皮焦脆 , 好香嘅炭燒味 😋😋 肉質 juicy !! 如果想濃味啲 , 餐廳有好多特別嘅醬汁俾大家揀 ~~ 唔係普通嘅黑椒汁或燒汁 , 呢度有紅酒汁 , 香草醬 , 賓尼士汁 , 洋蔥珍珠蘑菇汁同煙燻香草蒜蓉 ! 我哋揀咗香草醬 , 有好多切碎咗嘅香草 , 真材實料 ! Crab Chitarra有海量嘅蟹肉 !! 好足料 !! 意大利麵質地帶少少煙靭 ~ 好味好味 👍👍Lavendar Sea 海邊食飯梗係要嗌返杯 cocktail !! 面頭嘅紫色花係食用花 ~ 望落已經好 "薰衣草" , 飲落去真係有薰衣草香味 !! Kraken Hu
今日黎到將軍澳海旁嘅 The Hunter 食飯 🤗🤗

Tuna Tartare
Crab Chitarra
Lavendar Sea
Kraken Hunter
用左熱情果 , 西柚 , ram , coconut 同薑啤調配 , 感覺清新 , 幾易入口 😆😆 而且好大杯 !! 好抵飲 !

整體嚟講 , 今個星期五揀咗黎呢度食飯絕對係明智嘅選擇 😎😎 喺將軍澳站行過嚟有少少涼風 , 好舒服 ~ 餐廳氣氛輕鬆 ~ 喺海旁附近吹住海風 , 好多狗狗散步 , 仲可以望到對面嘅跨灣大橋同夜景 , 真係令人好放鬆 😌😌
  • Rib Eye
  • Tuna tartare