2023-02-12 160 瀏覽
餐廳位於荃灣嘅新領域廣場,提供多款西式料理,裝潢以木系為主,天花板掛滿綠色植物同吊燈,燈光較柔和,令人感覺舒適🌳 另外提提大家想食嘅話就記得要book枱,見好多人walk-in都話full咗要等下一轉~ 前菜先嚟羅宋湯,配料滿滿,酸甜度啱啱好~ 主菜係BBQ燒荷蘭豬肋骨配骨薯條,總共有六條,肉質軟嫩同時帶點肥膏,幾易脫骨,老少咸宜,搭配脆身嘅薯條同新鮮沙津菜都唔錯👍🏻 另外加咗個煙肉焗蠔,芝士味算出,口痕可以叫吓😂私心推介明太子軟殼蟹忌廉汁意粉,軟硬度適中,做到掛汁效果,醬汁嘅濃稠度都唔錯,而且每啖都食到濃郁嘅明太子忌廉汁~ 軟殼蟹大大隻,外皮炸至香脆,內裡口感結實,厚肉,性價比甚好!相對之下蒜香白酒蛤蜊意粉就較清淡,麵條油潤煙韌,蛤蜊肉質鮮嫩,整體感覺無咁膩~