2019-10-07 3422 瀏覽
呢日拍拖食好西,黎到尖沙咀搵CaptainCaptain House 位於尖沙咀高層,望出去好好view黎到必點熱海鮮bowl, 可以選擇3/5/7樣海鮮同唔同既汁,我地兩個人,所以選擇左檸檬汁加三樣seafood,好快就送上一個大袋店員即場碌個袋mix 好d 海鮮同汁醬一打開,香氣滿載呢個熱海鮮bowl 本身已包薯仔粟米腸仔,我地加左松葉蟹腳,翡翠螺,同扇貝,全部熱laklak 好好味!特別大愛翡翠螺,好大隻好鮮味,可能係當季?我地仲order 左個dirty rice. 其實就係墨汁risotto la 加左鵝肝,好香好邪惡!男朋友order 左杯cocktail, 酒精味十足,完全唔係糖水玩玩下我乖乖養生點左杯roselle w/ honey. honey 自己加,甜酸自己簡最後加個甜品,即刻畫一個完美的句號☺️♥️仲有好多唔同食物選擇,不過兩個人肚仔已飽,下次再戰啦
呢日拍拖食好西,黎到尖沙咀搵Captain

店員即場碌個袋mix 好d 海鮮同汁醬

一打開,香氣滿載

特別大愛翡翠螺,好大隻好鮮味,可能係當季?

加左鵝肝,好香好邪惡!

最後加個甜品,即刻畫一個完美的句號☺️♥️

仲有好多唔同食物選擇,不過兩個人肚仔已飽,下次再戰啦

• 熱船長海鮮拼盤
  • dirty  rice