2021-07-21 850 瀏覽
好似好耐冇食過雞煲,原本諗住搭巴士去第二度食㗎啦,點知喺巴士站見到呢間雞煲好似唔錯,所以就食埋先走。我哋兩個人叫咗半隻招牌bb辣雞煲,佢啲雞都好滑,而且都好多舊係啖啖肉,味道方面都唔錯,夠晒入味又夠晒麻,絕對值得再返嚟食。食完雞煲一定要打邊爐,打邊爐就一定唔少得食牛肉,我哋揀咗個安格斯牛小排,一拎上嚟已經見到佢啲花紋好靚。淥完都仍然見到佢啲油脂分怖好平均,好香牛味又夠晒林,堅正。之後我哋叫咗一個手工四寶丸,分別係墨汁墨魚丸,墨魚丸,蝦丸同埋鯪魚丸。其中我覺得佢個墨汁墨魚丸幾好食,因為咬開仲有粒粒墨魚肉,夠晒彈牙。原來我哋見到佢有一個幾特別嘅係爆芝紫菜響鈴,首先佢係新鮮滾熱辣即叫即炸,所以絕對係脆卜卜。而佢中間除咗包左紫菜之外仲有芝士,呢樣野都幾特別,啱晒啲芝士迷。食完咁多油膩野梗係要食返啲菜,等自己內心好過啲,所以我哋揀咗油麥菜,佢啲菜都幾新鮮,可以索下油。嘢飲方面朋友就叫咗杯鹹檸七,我自己就試咗佢哋嘅玫瑰柚子。不過佢哋個玫瑰柚子真係太甜,都唔係好飲到玫瑰或者柚子味,所以都係飲返可樂會好啲。

淥完都仍然見到佢啲油脂分怖好平均,好香牛味又夠晒林,堅正。

2021-07-19