係門口有pepe同埋連豬嘅小黃店啊💛佢間餐廳個環境都幾正 有好多星星掛咗係個天花板度 都幾有feel🥰而且啲Staff勁Nice😍😍不過環境就有啲暗所以影相就冇咁靚啦我個相機完全捕捉唔到佢🙊·芝士豬肋骨$338呢一個係我嚟之前已經睇中左嘅target😈佢完全無令我失望🤤佢真係超正 超多芝士 而且我覺得呢一個辣度比係首爾食既jamea cheesy ribs更加岩我地 個辣度岩岩好 唔會太辣得黎夠曬惹味🤤個芝士我自己都覺得好滿意 個質感好好 而且唔會太漏雖然都一定邪惡架啦 咁多芝士🤤🤤佢個豬肋骨一開始望到個樣以為麻麻地 但係食落完全唔會 佢係一咬落去就離到骨 超lum 大滿足 完全滿足曬我個craving😍😍·串串魚糕湯$198我哋本身想嗌一樣light啲嘅嘢架 想食翻啲菜balance翻所以就嗌左呢個 點知佢係同個ribs一樣咁大份 真係gg🤭🤭佢個魚糕就係平時係韓國街邊食嗰種魚糕 不過唔知係咪因為滾左太耐 我覺得佢稍為淋左少少 同埋就咁食個味有少少單調🤔不過點埋佢個辣醬就勁惹味 佢個醬係有少少泰式嗰種feel估唔到又幾夾🌶️我最鍾意就係佢個湯 超好飲 我飲咗兩碗 超暖粒粒 開心😍😍不過

芝士豬肋骨$338
芝士豬肋骨

串串魚糕湯$198
串串魚糕湯

我哋本身想嗌一樣light啲嘅嘢架 想食翻啲菜balance翻所以就嗌左呢個 點知佢係同個ribs一樣咁大份 真係gg🤭🤭佢個魚糕就係平時係韓國街邊食嗰種魚糕 不過唔知係咪因為滾左太耐 我覺得佢稍為淋左少少 同埋就咁食個味有少少單調🤔不過點埋佢個辣醬就勁惹味 佢個醬係有少少泰式嗰種feel估唔到又幾夾🌶️我最鍾意就係佢個湯 超好飲 我飲咗兩碗 超暖粒粒 開心😍😍不過呢個魚糕湯真係好大份 大家一定要多人啲先好嗌😂😂佢啲魚糕下面仲lay埋左好多配料同埋一堆烏冬 超多 我地食到超飽🤭🤭
#rbyeat
#rby韓國菜