招聘中
20天前
應徵
薪金面議
20天前
又來outdark 食好西, 今次約多兩個朋友一起來食,一行四人可以食多D野食。新朋友未來過,一來到就「哇」左出來,話呢度好靚啊,超靚超有feel, 呢度環境真係好適合打卡呢。我們找了一個闊落的四人座位坐下,開始點我們今晚的晚餐。之前都成日食芝士王國的芝士鍋,今次一改常態,點了燜豬腳,呢個豬腳用左好多材料燜,料理豬腳的方法是與醬油,蒜頭,肉桂,洋蔥以及薑一起進行燉熬,而且這個是每日限制,我們之前通常兩個人吃,這次四人必須要試試。這個燜豬腳的作法特別,把豬腳和一些蒜頭夾一起再沾上韓國料理專門點豬手的醬汁,口感軟得來煙韌,容易入口不會太硬,就咁食又得,這裡有配一些生菜🥬,包著吃都好好味,不會太膩。我們點的是450 g的,因為容易飽,才$238 夠曬四人吃,超正啊。接著我們又點了一份海鮮煎餅,這個是有海鮮和野菜結合一起的煎餅,這裡的煎餅真係又香又脆,點上醬汁吃好食到頂呱呱,也是必點之一。最後再點了一份烤牛肉飯卷,韓國的飯卷也是十分有特色的,跟日本的sushi roll 不一樣。有些人不喜歡吃生魚片,這裡的都是熟食,不用擔心不能嘗試飯卷/rice roll的口感。最後再點了草莓和藍莓smoot
最後再點了草莓和藍莓smoothies , 差不多每次都點,就是好喝又有口感,吃完肥肥的肉肉,喝smoothies口味超合適。
這裡晚上真係滿座,所以大家想要吃這家記得訂位,咁就萬無一失啦。
2021-05-24
2021-06-14 3875 瀏覽
日式嘢嘅黃店香港就多喇,韓國嘢嘅話數嚟數去都係嗰幾間,喺旺角同尖沙咀嘅outdark就又正宗又高質又好feel😝😋 串串魚糕湯 $198😋 烤牛肉炒粉絲 $98😋 炸蝦飯捲 $88😋 Mango Ade $34😋 Blueberry Smoothie $45呢次我哋嘅選擇簡直係清淡唔熱氣之選,無叫佢哋最出名嘅炸雞同炒雞之類嘅菜式。以前去韓國旅行食得多燒肉炸雞都會想有一兩餐食清淡啲,所以真係好掛住個魚糕湯🥲 呢度有所以我哋就嗌咗啦,串串魚糕湯除咗魚糕之外都仲有好多料,有粉絲、年糕、金菇、白蘿蔔、獅子狗、鵪鶉蛋等等, 當清清地打個小邊爐都幾過癮~烤牛肉炒粉絲應該係三味之中比較濃味嘅菜式,開頭睇落覺得有啲細碟,同埋好似無乜牛咁,但原來藏咗喺底,食吓食吓都覺得幾多😆 牛肉好多塊,好大塊同好入味,又係食到停唔到口!韓式飯捲又係韓國菜必食之選!就係鍾意韓式飯捲入面好多唔同料嘅感覺,有黃瓜、青瓜、甘荀、蛋同炸蝦,好多味道撞埋一齊真心正😗

😋 串串魚糕湯 $198
😋 烤牛肉炒粉絲 $98
😋 炸蝦飯捲 $88
😋 Mango Ade $34
😋 Blueberry Smoothie $45

炸蝦飯捲

炸蝦飯捲
2021-05-25 4562 瀏覽
為左彌補上次食唔到嘅遺憾好有誠意咁一早Book左位所以今次好順利可以一試啦究竟係邊間餐廳咁隆重其事呢🤣—————————————————————現實難啲喺滿天星空下食飯呢度可以幫你實現夢想昏暗燈光滿天星空下浪漫用膳❤️由於上次已經睇中左呢樣野所以今次好快就決定好食呢個🤤就係海鮮炒年糕鍋啦一上枱就見到好大隻炸魷魚店員會幫手剪開 當然有時間俾你打卡啦之後就淋啲正宗韓式醬汁落去開火燒滾咗之後香噴噴流曬口水食落微辣帶有少少甜味 韓味😋脆卜卜嘅炸衣裡面包裹住軟Q嘅魷魚配上韓味醬汁撈埋的煙韌彈牙既年糕一流咁大鍋梗係唔只得魷魚同年糕啦爐仲有紫菜飯團 芝士 泡菜同香甜菠蘿紫菜飯團加熱咗之後有少少飯焦口感好濃嘅紫菜味加上蟹子👍🏻作為專業芝士控既然無喺爐邊加芝士當然要外加啦😂呢個炸芝士條真係加得好啱🥰完美拉絲熱辣辣芝味無窮芝士控一定唔可以錯過呀—————————————————————☋ 海鮮炒年糕 $328☋ 炸芝士條 $35☋ Strawberry Smoothies $45☋ Blue Lemon Ade $34
為左彌補上次食唔到嘅遺憾

☋ Strawberry Smoothies $45
☋ Blue Lemon Ade $34
2021-05-21
2021-05-12 4394 瀏覽
因為疫情被困香港,冇得去韓國,所以好鍾意搵一啲好有特色嘅韓國餐廳。今日朋友帶我去食炸雞🍗一上去就見到餐廳門有一個巨型的啤啤熊,再入去見到有一幅掛滿情鎖嘅牆,再加上餐廳燈光調得好有氣氛,在頭頂有很多星星燈,有一種夢幻的浪漫感覺,好似去左首爾😍😍😍我哋兩個人叫咗半份炸雞,再加芝士豬肋骨🍗半份香蒜蜜糖炸雞 $118炸雞有至少5-6件,炸雞外脆內嫩,好juicy。蒜香同蜜糖都平衡得剛剛好,唔會偏重咗其中一款。佢仲有三款唔同嘅醬汁,俾你點點醬都得。另外分量超多,因為佢有好多唔同嘅薯仔配菜,有薯格薯條薯角,令你唔會單食一款。🥘芝士豬肋骨 $338因為朋友係芝士控,所以叫左呢個。一見到已經WAWA咗出嚟!因為除了芝士肋骨,旁邊有菠蘿、泡菜、蛋卷和紫菜飯,所以分量超級多。整鍋味道濃郁,韓式醬偏甜微辣,好岩香港人口味。水牛車打芝士超正。店員會好細心咁幫你整好個芝士,係你面前拉絲,用芝士卷住豬肋骨,令你每一啖都係芝士😍😍😍由於味道實在太濃郁,所以我哋叫咗一杯blueberries smoothie 👍🏻👍🏻飲得出係用新鮮藍莓打,因為比較酸😂總括來講,超喜歡餐廳嘅裝修,令你置身於一個星海中,好浪漫!食物好地

今日朋友帶我去食炸雞🍗一上去就見到

我哋兩個人叫咗半份炸雞,再加芝士豬肋骨

🍗半份香蒜蜜糖炸雞 $118
炸雞有至少5-6件,炸雞外脆內嫩,好juicy。

蒜香同蜜糖都平衡得剛剛好,唔會偏重咗其中一款。

佢仲有三款唔同嘅醬汁,俾你點點醬都得。

🥘芝士豬肋骨 $338
因為朋友係芝士控,所以叫左呢個。
一見到已經WAWA咗出嚟!

總括來講,超喜歡餐廳嘅裝修,
令你置身於一個星海中,好浪漫!食物好地道,超有韓國風味,加上佢有其中一啲店員係韓國人,雖然冇得去旅行,呢度絕對係一個好地方去回味韓國。
2021-05-12
  • 芝士豬肋骨
  • 香蒜蜜糖炸雞半份
Outdark 是一間韓食炸雞店,餐廳源自韓國釜山,於 2015 年正式落戶香港。根據餐牌上的簡介,Outdark 由兩個英文字 Out 和 Dark 組成。Dark 與韓文的「雞」字發音一樣。另外,餐廳的燈光設置較一般餐廳調得喑,營造一份悠閑的氛圍,與 Dark 的字面意思雙呼應。在餐廳正門位置有一隻大熊啤啤歡迎大家,供大家自拍打咭。近入口位置有一幅同心鎖牆,加上吊於天花的星星燈飾,多添一份浪漫感覺。初試啼聲,當然要一試餐廳的招牌原味炸雞。雞件入口酥脆不油膩,皮薄肉嫩,配上不同的醬汁能帶來不同的風味。隨炸雞另配上薯角薯條,掛上的調味料稍甜,評價一般。不同的醬汁風味不同 : 醬油、甜辣醬、蜜糖醬及漬蘿蔔第二道菜是芝士豬肋骨,菜式以燒熱的鐵板盛載,店員會在食客面前先把水牛車打芝士烘溶,並與辣椒醬混和,最後拌入豬肋骨即成。芝士辣醬色澤泛紅帶微辣,用叉輕挑一小柱不但拉得起絲,而且煙韌感十足,芝士味道濃烈。豬肋骨不論肉質及調味皆算不俗,以濃厚芝士相伴也沒有被搶風頭。在鐵板的四週間隔,另放有韓國雞蛋卷、香炒泡菜、香甜菠蘿粒及紫菜飯四款美食。純粹個人偏好,香甜菠蘿粒及紫菜飯皆得小編青睞。串串魚糕湯
原味炸雞
不同的醬汁風味不同 : 醬油、甜辣醬、蜜糖醬及漬蘿蔔
醬油、甜辣醬、蜜糖醬及漬蘿蔔
芝士豬肋骨

串串魚糕湯是一道甚富地道風味的街頭小食。除了主角彈牙魚糕外,鍋中內含不同的菇菌、腐皮、蘿蔔等配料。喜歡街頭小吃或火鍋的朋友,相信也會喜歡這道菜式。
串串魚糕湯
烤牛肉飯卷出品平實,起筷夾起不鬆散,牛肉味濃,外爽內軟。
烤牛肉飯卷
聽聞 Outdark 在韓國都有點名氣,今時今日因疫情不能出門遠遊,來到 Outdark 感受一下韓風,吃一件炸雞,拮兩串魚糕,都唔錯喇!

[7/5/2021; Fri]
2021-05-07
原味炸雞
2021-09-16 0 瀏覽
〰️芝士炒雞 $328包括咗雞、年糕、韓國雞蛋卷、紫菜飯、香甜菠蘿粒、香炒泡菜同埋水牛車打芝士🧀員工會幫手將芝士同年糕、雞炒埋一齊,年糕煙煙韌韌,同邪惡嘅芝士捲埋一齊滋味十足👻雞肉已去骨同雞皮,大件嫩滑😚雞蛋卷好香牛油味,清甜菠蘿有助解膩~份量之大,兩個人都食唔晒😮‍💨〰️海鮮煎餅 $118海鮮有原隻八爪魚仔、蝦等等,加上洋蔥、韭菜、紅椒等,整體好鮮甜👻每一口都有海鮮係入面!〰️blueberries smoothie $45飲得出係用新鮮藍莓果肉打出嚟,而唔係用糖漿或者調味粉溝成👍🏻乳酪味好濃郁👍🏻👍🏻〰️Yuzu $34柚子再加梳打,夠哂fresh!(不過我都係鍾意blueberries smoothie多啲🤩)〰️〰️📍 Outdark (飛達商業中心) (旺角)旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
〰️芝士炒雞 $328

員工會幫手將芝士同年糕、雞炒埋一齊,
年糕煙煙韌韌,
同邪惡嘅芝士捲埋一齊滋味十足👻
雞肉已去骨同雞皮,
大件嫩滑😚

雞蛋卷好香牛油味,
清甜菠蘿有助解膩~

份量之大,兩個人都食唔晒😮‍💨

〰️海鮮煎餅 $118
海鮮有原隻八爪魚仔、蝦等等,
加上洋蔥、韭菜、紅椒等,
整體好鮮甜👻
每一口都有海鮮係入面!

〰️blueberries smoothie $45
飲得出係用新鮮藍莓果肉打出嚟,
而唔係用糖漿或者調味粉溝成👍🏻
乳酪味好濃郁👍🏻👍🏻

〰️Yuzu $34
柚子再加梳打,
夠哂fresh!

〰️〰️📍 Outdark (飛達商業中心) (旺角)
旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓

2021-09-16 0 瀏覽
韓國飲食文化伴隨著其娛樂文化一併入侵香港,Outdark就係其中一間韓國過江龍,今日就食咗一個海鮮煎餅 同炸雞,食味就同食開嘅韓國菜一樣,外加腌料味好濃。海鮮煎餅($118)  - 煎得唔夠脆邊,配料講真都算得上多,食味口感都叫做豐富嘅,但118得咁細份,有啲貴。甜辣炸雞($178) - 有啲乾身,辣味同甜味唔係好平衡,偏向甜身,如果可以辣返啲會更好,雞肉有啲乾身唔夠肉汁嘅,外面係脆口嘅,整體嚟講係一般。炸芝士($35) - 炸芝士就好一般,但其實係炸得唔錯嘅,係芝士來貨一般,得好淡嘅芝士味,我覺得係水芝士嚟,如果改用車打依啲味道濃啲嘅芝士去炸會好食多好。另外我哋叫咗兩枝Soju,埋單420,一人$210,我覺得係貴嘅,因為份量係偏細份,味道亦唔係特別出色,係佢啲裝飾燈光令到你覺得幾有韓式氣紛嘅。
海鮮煎餅
甜辣炸雞
炸芝士

2021-07-01
海鮮煎餅
2021-09-16 0 瀏覽
已經有兩年都冇得去旅行,來呢度朝聖下,望梅止渴。 呢間Outdark,全部都係卡位,坐得舒服,服務態度好,食物款式都好有韓國feel 。 豬手 (normal size 450g) $238呢度係炆豬手好好味,入味,肥瘦均勻,一啲都唔鞋,件件都好靚仔,筋同皮都有q彈口感,補充骨膠原。😍 下層有炒菜,旁邊有生菜,開胃解利一下再食。燒牛肉飯卷 $88食韓國菜必點之一,紫菜飯卷。大大件,多餸少飯,包到實一實,包住滿滿既材料,有青瓜絲, 紅蘿蔔絲, 醃蘿蔔, 蛋條,燒牛肉,好好味😋。 年糕 $38雙色年糕係炸來,外層香脆裏面好煙韌軟糯。白色係甜甜地既味,有少少米香,而燈色是平時食開嘅韓式辣醬味。 好特別,值得一試。Strawberry Smoothie $45Blueberry Smoothie $45兩杯都好香濃奶昔味,飲到有少少果蓉,士多啤梨嗰杯比較甜。

豬手 (normal size 450g) $238

燒牛肉飯卷 $88

年糕 $38

Strawberry Smoothie $45
Blueberry Smoothie $45
兩杯都好香濃奶昔味,飲到有少少果蓉,士多啤梨嗰杯比較甜。

2021-09-16 0 瀏覽
超級高質嘅韓式炸雞!之前已經食過芝士炒雞係非常之出色!今次咁岩經過旺角即刻再食一次!上次因為唔知應該揀咩所以唔知道原來有咁好食嘅嘢!芝士炒雞真係必食!叫咗好快就上菜因為佢要上左菜先至再煮然後有人嚟幫手炒個芝士。淨係賣相已經100分因為佢有好多芝士滿足左我呢啲芝士控~炒完每一粒炸雞都係滿滿嘅芝士~~~~除咗芝士其實佢仲有年糕同雞蛋。炒完佢就會熄火,熄火之後佢嗰啲芝士就會好拉絲。食過返尋味。仲叫咗個蜜糖炸雞真係好好食!炸雞店來講我覺得佢係全港最好食嘅一間。佢連啲薯塊都炸得好好食食得出係真係新鮮炸起。仲叫咗個芒果蘋果米酒,好好飲好啱女仔飲因為酒精味唔係好重。但飲完又會覺得有飲酒既感覺。
超級高質嘅韓式炸雞!之前已經食過芝士炒雞係非常之出色!

芝士炒雞

炒完佢就會熄火,熄火之後佢嗰啲芝士就會好拉絲。食過返尋味。

2021-08-21
芝士炒雞
2021-09-15 0 瀏覽
位於旺角飛達商業中心這間韓國炸雞店,朋友一直想試,雖然有啲上火,捨命陪君子啦🤣🤣地方浪漫🌹有氣氛命名 Outdark,燈光暗暗地,木檯椅,除咗昏暗嘅環境之外,仲給人一種relax嘅感覺🥳當你要點就雞啦🥰點咗原味炸雞半份$168,超多薯角、薯塊!仲撒上芝士粉,口感很不錯👍脆卜卜好飽肚🤩🤩炸雞雞肉亂滑,見到餐牌寫住韓國空運過嚟,唔怪得知咁亂滑啦😝海鮮煎餅成日睇韓劇都會見到有呢個菜式,應該系佢哋signature,有大量蔬菜🥬魷魚🦑口感好豐富,出奇地又唔太油,口感唔錯,好香口👍串串魚糕湯$198湯頭好鮮甜,有魚蛋、鵪鶉蛋、串串魚糕、仲有粉絲、豆腐等配菜份量,重好多添⋯⋯頗有特色嘅韓國菜,自己屋企可以試吓做啊😍😆人頭$200左右已經好飽,好full 架,記得book位!😉

地方浪漫🌹有氣氛

當你要點就雞啦🥰

炸雞雞肉亂滑,見到餐牌寫住韓國空運過嚟,唔怪得知咁亂滑啦😝

串串魚糕湯$198

頗有特色嘅韓國菜,自己屋企可以試吓做啊😍😆

2021-06-29
2021-09-15 0 瀏覽
🥢半半炸雞 - 蜂蜜半醬油半我只係食左蜂蜜個半,甜甜地幾好食,呢度嘅炸雞係冇骨嘅,方便😌 送埋薯格同薯條,三樣嘢都炸得啱啱好,吾會乾吾會油👍🥢魚糕湯非常推薦,同我之前喺韓國識嘅味道好相似,湯底清淡爽口帶有淡淡嘅魚糕味,好適合同油膩食品一齊食,魚糕有吾同種類,每一種都好食😋 🥢泡菜煎餅稍為油左少少,不過吾影響佢嘅味道👍 外皮煎得好脆,入面嘅泡菜多得黎唔會太重口味,比我以前食過嘅泡菜煎餅好食太多👏🥢炸醬麵呢度嘅炸醬麵比較甜少少,但味道算係我喺香港食過最接近韓國嘅味道💕🥢蘋果芒果米酒大贊🙌 之前喺韓國飲過一次米酒,難飲到我懷疑人生,原本對呢度嘅米酒都不抱希望,點知呢個又幾好飲,甜甜地唔知點解有香蕉味,有少少似韓國甜米露😋

🥢半半炸雞 - 蜂蜜半醬油半

• 泡菜煎餅
  • 炸醬麵
  • 雙拼炸雞
2021-09-15 0 瀏覽
本人覺得去Outdark食飯最好是四人或以上較為適合, 因為每款食物分量較多. 今次二人行只叫了一個🧀🐔芝士炒雞已足夠, 一個圓形分格鐵盤內有薄薄一層蛋漿(煮熟變蛋皮), 少量偏鹹的泡菜, 幾件罐頭菠蘿, 少硬的紫菜飯, 中間是主角大量芝士配雞球, 韓式年糕&少量腐皮. 主角味道是好味的, 芝士溶埋辣醬內有少少辣, 亦做到拉絲效果...... 不過一直食落去就覺得單一味道有點單調😅 年糕軟硬度適中, 有咬口. 泡菜, 菠蘿&紫菜飯味道一般. 我當日五時半左右上去已坐滿三分一坐位, 至六時多已坐滿一半. 用餐時間個半鐘. 服務員質素可以. 餐廳環境較暗, 天花掛滿星星燈🌟🌟 都係嗰句, 多人去食可選擇多款食物會好一些🙃😉上枱時的一刻芝士溶後與雞球年糕撈埋一起的樣子. 另外自行將泡菜放在蛋漿中😬

上枱時的一刻

2021-08-21
2021-09-15 0 瀏覽
見到咁多笑笑,終於有機會同老婆黎呢到食飯。6點到唔洗等位,個環境好,正,暗暗地,有啲音樂又有星星吊燈,好有feel.我地2個人就只係叫左2樣野1. 芝士炒雞肉hkd328好正雞多芝士多,好好味呀。又有紫菜飯,蛋丫,好,想再食多次呢個炒雞,唔怪得咁full啦,爆場wor,真係遲少少黎都無得食2. 炸雞全隻hkd178雞,薯條,薯塊都多又好食。好食,但炸粉真,係好多,皮都好大塊,但對得著個價錢。埋單600 唔洗,我地都覺得係值既。
見到咁多笑笑,終於有機會同老婆黎呢到食飯。

我地2個人就只係叫左2樣野

1. 芝士炒雞肉hkd328

2. 炸雞全隻hkd178

埋單600 唔洗,我地都覺得係值既。

2021-09-15 0 瀏覽
💛黃店💛不斷encore既韓式餐廳😝😝每次黎到 門口外邊都有長長既人龍🐉就知幾受歡迎💛💛🐽 芝士炒雞鍋🐓 ($328)一級棒既拉芝🧀🧀🧀超長既水牛車打芝士拉絲🥢入面有炒辣雞肉 年糕😛😛面頭有滿滿既半溶芝士鍋邊有韓國雞蛋卷🥚香炒泡菜 紫菜飯🍙同 香甜菠蘿粒🍍🐽 泡菜煎餅🔥 ($98)份量十足既泡菜煎餅🤩🤩泡菜味超香濃😋邊邊煎得好脆口🤪入面有洋蔥 三色椒🧅🧅🐽 煎蛋飯捲🍳 ($98)軟熟香滑既蛋捲包住紫菜同飯粒😼入面仲有一層厚厚既蛋🥰🥰加埋上面既蟹籽同醬 perfect!💯👍🏻🐽 Blueberry Smoothie🍓 ($45/1)

💛黃店💛
不斷encore既韓式餐廳😝😝
每次黎到 門口外邊都有長長既人龍🐉
就知幾受歡迎💛💛

🐽 芝士炒雞鍋🐓 ($328)
一級棒既拉芝🧀🧀🧀
超長既水牛車打芝士拉絲🥢
入面有炒辣雞肉 年糕😛😛
面頭有滿滿既半溶芝士
鍋邊有韓國雞蛋卷🥚
香炒泡菜 紫菜飯🍙
同 香甜菠蘿粒🍍

🐽 泡菜煎餅🔥 ($98)
份量十足既泡菜煎餅🤩🤩
泡菜味超香濃😋
邊邊煎得好脆口🤪
入面有洋蔥 三色椒🧅🧅

🐽 煎蛋飯捲🍳 ($98)
軟熟香滑既蛋捲包住紫菜同飯粒😼
入面仲有一層厚厚既蛋🥰🥰
加埋上面既蟹籽同醬 perfect!💯👍🏻

🐽 Blueberry Smoothie🍓 ($45/1)
2021-09-15 1 瀏覽
原來打算去的餐廳忽然間內部裝修,暫停營業,匆匆忙忙的選擇時間餐廳。還好可以及時對情況作出修正,不然就乖乖不得了。由於不能點任何和牛肉有關的東西,所以點了一個清湯串燒關東煮、和豚肉炒烏冬。兩者也是平平無奇:關東煮的清湯不是用材料新鮮熬成的,而炒烏冬的醬汁有略嫌多了點、味道太重。正所謂過猶不及,如果可以清淡少許就完美了。至於飲品方面,我倒是第一次飲用這些用啤酒直接倒入果汁的飲品。剛開始味道是不足俗,但隨着越飲越多,啤酒和果汁的比例開有轉變,味道變得和剛開始不一樣……看起來還是固定比例的雞尾酒比較好。這間餐廳看來有很多食物值得去試,值得再來。

這間餐廳看來有很多食物值得去試,值得再來。