招聘中
應徵
薪金面議
11天前
2019-11-06 111 瀏覽
今晚約咗個舊同事食飯~因為我早放工過佢,所以就過咗嚟朗豪坊呢邊搵佢,點知等得佢來都已經七點幾🙈 為咗唔想搞到咁夜先離開旺角,我哋就去咗朗豪坊附近嘅outdark食🤓回想番以前,我地放工久唔久就一班同事來outdark 食嘢吹水,轉眼間已經過咗兩年幾了~餐廳環境以星空為主題,燈光稍暗,感覺浪漫又relax😌雙拼炸雞 $192我哋揀左甜辣炸雞+香蒜蜜糖炸雞仲有大量薯條薯塊伴碟😍全盤新鮮即炸🤩 炸雞外脆內軟❗️肉質鮮嫩有彈性❣️咬落去仲有雞汁爆出黎添🤤仲冇骨嫁🤩可以放心大大啖咬落去❗️啖啖肉好滿足☺️薯條薯塊都非常香脆😋 調味調得非常好,唔會太重味👍🏻 食幾條就口渴果種,係愈食愈停唔到口🙈重點係...我哋慢慢食,灘到啲薯條薯塊凍晒再食都仲係脆➕好食嘅🙊 獨門秘方真係好厲害🙈咬落去仲有雞汁爆出黎添🤤仲冇骨嫁🤩可以放心大大啖咬落去❗️啖啖肉好滿足☺️.炸醬麵 $98以黑豆製作嘅韓式醬料,配合埋豬肉片、洋蔥、蘑菇、大白菜、粟米和麵條製成嘅炸醬麵,非常有傳統古早韓式風味,老少咸宜,所有人都岩食❣️勁足料!麵條嘅質感彈牙又實在,食麵食到停唔到口,最後淨番嘅d 餸係度🙈.煎蛋飯捲 $98表面嘅蛋層煎得好薄🤭仲一啲都冇
今晚約咗個舊同事食飯~

餐廳環境以星空為主題,燈光稍暗,感覺浪漫又relax😌

雙拼炸雞 $192

炸醬麵 $98

煎蛋飯捲 $98
煎蛋飯捲

表面嘅蛋層煎得好薄🤭
仲一啲都冇燶,非常考功夫呀👏🏻
飯捲好結實,唔會一夾就散👍🏻
入面嘅雞蛋口感好特別❗️軟熟得來有少少creamy嘅感覺,配埋蟹子➕甜醬油仲perfect❣️
整體來講味道好多而且口感非常豐富🥰
Outdark Ade - Grapefruit $34

Outdark Ade - Ice Peach $34

呢度普遍嘢食都好大份🙊
兩個人可以食嘅野比較少🤨
如果想一次過選擇多啲唔同嘅款式嘅食物,
四個人來食就最Perfect喇❣️
2019-11-04
雙拼炸雞
煎蛋飯捲
  • 香蒜蜜糖炸雞
2019-10-31 109 瀏覽
之前喺尖沙咀食過嚟識韓國嘅<Outdark> 覺得超正今日喺旺角行完街見到原來都有分店二話不說就同<獅子老公>老衝上去,嚟返個浪漫韓式晚餐店內嘅裝修同 尖沙咀分店一樣, 燈光較暗嘅環境中掛滿一串串發光的星星裝飾, 真係好浪漫<半份炸雞(香蒜蜜糖),芝士條,火炙年糕><獅子老公> 二話不說呢返個正宗韓式炸雞, 仲加埋熱辣辣嘅芝士條同火炙年糕炸雞嘅外皮炸得好香脆, 但內裡啲肉質依然嫩滑juicy, 再被濃濃嘅香甜醬汁緊緊包圍住, 邪惡度破表炸得香脆嘅芝士條入面嘅芝士滿到仲可以拉絲, 好邪惡,不過真係好好食<水冷麵,炭脉>食完熱辣辣脆卜卜嘅炸雞, 係時候叫番冰涼嘅水冷麵來降降溫,仲可以優惠價配埋烤豬肉片, 冇可能不點吧涼浸浸的水冷麵滑嘟嘟, 清清地但味道又唔會過淡, 食得好舒服雖然係優惠價, 但烤豬肉片一點都不馬虎。 軟 滑得呢邊邊位仲煎到有少少脆邊,正!!<炸醬麵><獅子老公>之前試過尖沙咀分店嘅炸醬麵, 對此一直念念不忘,今次嚟到又點會輕易放過😏😏😏<獅子老公>直情話依個係佢人生中最好食嘅炸醬麵味道夠濃郁,麵質夠彈牙爽滑又Q彈, 簡簡單單不需太多配料都已經好好食食飽飽仲可以寫埋情人鎖先走
之前喺尖沙咀食過嚟識韓國嘅<Outdark> 覺得超正

今日喺旺角行完街見到原來都有分店

二話不說就同<獅子老公>老衝上去,嚟返個浪漫韓式晚餐

半份炸雞(香蒜蜜糖),芝士條(三件),火炙年糕

<半份炸雞(香蒜蜜糖),芝士條,火炙年糕>

水冷麵&炭脉

<水冷麵,炭脉>

<炸醬麵>

<獅子老公>直情話依個係佢人生中最好食嘅炸醬麵

食飽飽仲可以寫埋情人鎖先走, 好浪漫呢
半份炸雞(香蒜蜜糖),芝士條(三件),火炙年糕
水冷麵&炭脉
2019-10-24 310 瀏覽
次次一睇完韓劇就想食韓國嘢,諗起好耐都冇食過芝士豬肋骨,即刻約下好姊妹黎個韓國oppa之約今次揀咗outdark ,一入到去見到嗰個裝修已經心心眼,一閃一閃小星星,淨係個氣氛都靚到暈兩個女仔唔係好大食,一個芝士豬肋骨其實都幾夠飽 <芝士豬肋骨$338>萬眾期待嘅芝士豬肋骨終於上場,中間有一半系芝士,另一半系足足12舊嘅豬肋骨一開爐大概等左5分鐘芝士溶晒,一陣侍應就會過嚟將啲芝士撈落豬肋骨度芝士拉絲嘅程度唔係講笑,每舊肋骨俾厚厚的芝士覆蓋住,真係好感動旁邊嘅有紫菜飯、韓式蒸蛋、泡菜同埋菠蘿,大食妹就幾鍾意個紫菜飯,始終食咁多芝士同肉都係想食啲飯落肚中和下韓式蒸蛋突然有少少光乾,如果唔反轉個蛋,一邊係溜心,一邊乾身啲,應該會更好食不過呢盤芝士豬啦肋骨真係完全滿足到大食妹嘅食慾<芝士蕃薯條$38>雖然已經好飽,但係見到芝士番薯條,身為番薯控嘅大食妹,點樣都要試多四條結果當然冇令我失望,蕃薯條甜甜地,再加埋芝士拉絲可以拉到上盞燈嘅效果,10個推介<Grapefruit $34>由於第日仲要返工,所以大食妹淨係帶咗本grapefruit飲,甜甜地酸

兩個女仔唔係好大食,一個芝士豬肋骨其實都幾夠飽

<芝士豬肋骨$338>

不過呢盤芝士豬啦肋骨真係完全滿足到大食妹嘅食慾

<芝士蕃薯條$38>

<Grapefruit $34>
由於第日仲要返工,所以大食妹淨係帶咗本grapefruit飲,甜甜地酸酸地都幾解渴

<Bluegirl$38>
有人話食韓國嘢唔飲啤酒唔算食韓國嘢所以點樣都要叫支藍妹啤啤

• 芝士豬肋骨
2019-10-23 164 瀏覽
旺角鬧市中,食市多不聲數,韓式食店又有幾多間呢?門口大大隻親切熊仔 OUTDARK KOREA店內有一幅色彩繽紛的愛情鎖牆,相當靚的一個打卡點店內環境舒適,暗淡燈光令人非常放鬆,而且地方大位置多👍🏻🌠Outdark Ade (Blue Lemon) $34🌠無酒精飲品,以藍檸為題,非常靚🎆Outdark Rita (Blue Curacao) $78🎆藍色甜橙Rita,酒樽倒轉屹立不倒,非常有霸氣,同樣外貌非常出色👍🏻味道為甜酒🎇番薯芝士條 $35🎇甜甜的番薯蓉夾雜在芝士條內,香香甜甜,外皮脆,不太厚芝士可以拉到長一長,忍唔住邊咬邊影🤣🌌原祖炒年糕 海鮮 $298🌌主角為原祖炒年糕,韓式食品入面,炒年糕必定不會陌生,先講講主要材料有中間呢隻大魷魚、蝦及蜆,而與海鮮夾雜在中間的配料有雜菜、雜菌、年糕、魚糕位於外圍的配料有甜菠蘿、泡菜、粟米車打芝士以及紫菜飯,原爐慢火加熱,份量十足🤤原隻炸魷魚,加熱後店員會將魷魚剪開方便進食,韓式醬汁甜甜辣辣,與炸魷魚非常夾,當中的年糕煙煙靭靭,很出色👍🏻外圍的車打芝士正到不得了,除了質感不硬不太軟之外,芝士味香濃,加熱後原條拉到幾米高都唔斷,少許香粟米加
旺角鬧市中,食市多不聲數,韓式食店又有幾多間呢?

門口大大隻親切熊仔 OUTDARK KOREA

店內有一幅色彩繽紛的愛情鎖牆,相當靚的一個打卡點

店內環境舒適,暗淡燈光令人非常放鬆,而且地方大位置多👍🏻

Outdark Ade (Blue Lemon)

無酒精飲品,以藍檸為題,非常靚
Outdark Rita (Blue Curacao)

🎇番薯芝士條 $35🎇
甜甜的番薯蓉夾雜在芝士條內,香香甜甜,外皮脆,不太厚
番薯芝士條

芝士可以拉到長一長,忍唔住邊咬邊影🤣

🌌原祖炒年糕 海鮮 $298🌌

原祖炒年糕 海鮮

外圍的車打芝士正到不得了,除了質感不硬不太軟之外,芝士味香濃,加熱後原條拉到幾米高都唔斷,少許香粟米加入內,令到呢部分留下極具難忘的印象👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

總括而言,呢間鋪嘅環境,無得頂,有情調得黎又令人放鬆,成個氣氛非常舒服,暗暗淡淡的環境帶住滿滿星光,心情自然更好,而食物質素又有,味道又唔錯,賣相亦出色,讚😋
Outdark Ade (Blue Lemon)
Outdark Rita (Blue Curacao)
  • 原祖炒年糕海鮮
  • OutdarkRita(BlueCuracao)
  • OutdarkAde(BlueLemon)
2019-10-22 139 瀏覽
一入嚟已經俾情侶扣吸引住! 全部都係五顏六色嘅扣鋪滿晒成個牆~呢度嘅環境同埋格調都幾浪漫,有好多星星吊燈,好適合情侶過嚟食😍叫咗blue lemon🍋 同埋green apple🍏 都係梳打水,甜甜地味道都唔假~見到其他枱嘅人唔係食炸雞就係一大鍋嘅芝士配肉,見到佢嘅份量都好大所以淨係叫咗芝士豬肋骨同埋煎蛋飯卷👻呢一個鍋真係好大同埋啲配料都好多!啲芝士會係你面前先開始煮熱佢,確保啲芝士夠熱可以做出拉絲嘅效果呀! 店員仲會示範一下要點樣將車打芝士卷上去豬肋骨上面添!建議呢個要快啲食如果唔係啲芝士就會凍左,變咗一團㗎啦😛路邊蛋同埋旁邊啲紫菜飯都好好食,紫菜飯撈埋左飯素同埋玄米好有咬口!仲有啲泡菜同埋菠蘿,感覺成份好豐富! 跟住係呢一個煎蛋飯卷,同日式嘅飯卷唔同係用蛋做外層入邊先反而有啲飯,一邊嘅蛋味道有啲似玉子~配埋啲蟹子同埋蛋黃醬呢個食法好新奇,可能係韓國先興呀~呢度啲職員都係韓國人,我覺得呢度嘅菜式係更加地道~而且價錢都好合理!!

• 芝士豬肋骨
  • 煎蛋飯卷
3天前 0 瀏覽
難得早前忙畢了公司的事,這陣子可以早放工,當然要吃點好的,開心一下。最近走日系風的我,想到旺角的cosme逛逛,所以選了在旺角與朋友吃飯。和她一直很想到韓國,但一直還沒機會到。所以選了這間韓國過江龍先吃晚飯~沒錯,少女心的我,就是被外面的🐻🐻和浪漫星空吸引 而來了的這裡用了南山塔旁的情人縮情境,有如到了韓國若果有情人,我也很想帶他來一趟與他寫一封未來的信,日後再看,很浪漫呢🌹這裡不止外表出色,連食物也給我留下深刻印象。兩個女仔吃一盤豬腳,很驚人吧~這就是吃貨餐廳整法很有心思,將豬腳切成薄片、配上辣椒、蒜頭等,還混入了沙律,讓你感覺不會太膩,又避免了吃豬腳的粗魯畫面。肉質亦很好,配上淡淡配料味,喜歡濃一點的可以點一下醬料,但我喜歡只吃肉,因為肉本身都有甜味了。我們還點了吃韓國菜必點的海鮮辣面。也許朋友也知我是無辣不歡吧~湯底辣度適中,麵質也很讚~而且還有三隻我喜愛的青口最後還有韓式煎餅,可能吃得有點飽才吃這個,只知道有很多海鮮及野菜~細閱這餐廳的故事,原來在韓國已擁有57間分店,是因爲老闆喜愛香港昔日電影和事,才決定於2014 年來港,由一群年輕人。在這段日子難得在店內感受到年輕人的熱誠
和她一直很想到韓國,但一直還沒機會到。
所以選了這間韓國過江龍先吃晚飯~

沒錯,少女心的我,就是被外面的🐻🐻和浪漫星空吸引 而來了的

這裡用了南山塔旁的情人縮情境,有如到了韓國

若果有情人,我也很想帶他來一趟
與他寫一封未來的信,日後再看,很浪漫呢🌹
這裡不止外表出色,連食物也給我留下深刻印象。
豬腳

兩個女仔吃一盤豬腳,很驚人吧~這就是吃貨
海鮮辣炒麵

湯底辣度適中,麵質也很讚~而且還有三隻我喜愛的青口
東萊海鮮煎餅

2014 年來港,由一群年輕人。
在這段日子難得在店內感受到年輕人的熱誠,讚+撐

你又曾在哪裏寫下過故事?

豬腳
海鮮辣炒麵
2019-11-08 5 瀏覽
隔左排無食過韓國野,一向都淨係知一間連鎖炸雞店.今日朋友帶左我去另一間係香港都立足左一段時間既釜山炸雞店.原味炸雞點左一隻,炸雞連好多薯角薯條同薯格一齊上.炸雞皮炸得乾脆咬落咔嚓咔嚓聲,雞肉完全去晒骨黎又唔會太乾,另外仲有4款醬汁可以沾,不過唔沾其實都已經好夠味道.東萊海鮮煎餅好欣賞,粉漿好夠薄料多過粉而且韮菜好香.海鮮有八爪魚,魷魚同蝦肉食落唔會無味咬落爽彈.另配特製醬汁更加香.海鮮辣炒麵食落唔會好辣程度只有bb辣,泡菜味好香而且內裏仲有好多海鮮料好足料.麵質幾彈牙吸晒辣海鮮湯既味道.ice peach&blue lemon店內無酒精既選擇飲落唔算太甜.

• 東萊海鮮煎餅
  • 辣海鮮炒麵
2019-11-08 0 瀏覽
每次想吃Outdark時,我總是找同一位朋友陪我吃,可能因為由相識初時經常和她吃Outdark,有一種情意結。Outdark的芝士王國系列百吃不膩,尤其在秋涼時份吃一大鍋芝士炒雞,暖烘烘的,爽透極了。芝士炒雞是我們必吃之選,和朋友分享吃著,特別有樂趣。芝士炒雞最大特色是中間一大盤水牛車打芝士和甜辣炸雞,外圍則有韓國雞蛋卷,香炒泡菜,紫菜飯和香甜菠蘿粒包圍著。即使聊天很久也不怕芝士炒雞冷掉,火爐持續加熱,可以慢慢品嚐。看見芝士溶化,我們開始把甜辣炸雞與年糕拌炒,這雖很邪惡,但是這是最美味的吃法。軟彈帶嚼勁的年糕口感不賴,芝味十足,滿合芝士控的味兒。無骨的甜辣炸雞外脆內嫩,保留肉汁,甜辣度恰到好處,亳不膩味,我們一口接一口吃過不停。個人偏好香炒泡菜作為韓國料理的前菜,泡菜不論單吃,或是夾著韓國雞蛋卷吃,或拌紫菜飯吃同樣出色,酸酸辣辣,讓人胃口大開。黃澄澄的韓國雞蛋卷嫩嫩的,蛋味濃郁,不錯的配角。紫菜飯粒粒分明,麻油,紫菜,芝麻的融合令人難以忘懷,超好吃。水嫩的菠蘿經熱火加熱逼出其甜美,當吃得飽飽的時候來塊香甜菠蘿,十分解飽膩呢。厚切多料的東萊海鮮煎餅一直是我們所熱捧,在酥中帶軟的煎餅橫切面

東萊海鮮煎餅

厚切多料的東萊海鮮煎餅一直是我們所熱捧,在酥中帶軟的煎餅橫切面可以看到激多的蝦仁,魷魚配料,海鮮新鮮彈牙,加上野菜的甘甜,為煎餅帶來雙重滋味享受。我建議大家先吃原味,之後再沾上鹹鹹的醬汁品味,體會海鮮煎餅兩種風味。
蜜糖生薑茶,strawberry smoothie

朋友說她想驅風,故她早已選好蜜糖生薑茶。蜜糖生薑茶一入口,蜜糖的溫潤和薑的微辣互相融合,溫和舒心,還有檸檬釋出的酸香,提供有益的維他命,好一杯養生熱茶。
蜜糖生薑茶

新品strawberry smoothie迅速擄獲我的歡心,strawberry smoothie味道濃厚,乳酪與士多啤梨酸甜交替,口口喝到士多啤梨果籽,新鮮清爽,嘴裡洋溢著士多啤梨果香。
strawberry smoothie
蜜糖生薑茶,strawberry smoothie
蜜糖生薑茶
strawberry smoothie
2019-11-08 0 瀏覽
餐廳名字:Outdark📍旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓重點: 韓式Cafe*******Kay gor 放工又係去搵好西既時候,依間餐廳位於旺區都幾方便最重要係裝修好韓式,人口有仔大公仔打卡仔這間餐廳的炸雞超級有水準,由韓國廚師主理,炸雞控要潮拜啦雙拼 $192👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻甜辣炸雞VS原味炸雞,點左兩款口味的全雞,來到時是份量超級多😍。炸雞非常突出,十分到位。外層炸脆,炸粉夠薄,而雞肉仍然保持十分嫰滑多汁,感覺一點都唔膩仲有勁多薯格薯條作配料,很香亦且唔係純炸,仲有落調味料!味道非常好!份量十足,非常抵吃。推介水冷面 $98👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻冰涼感覺,味道清新面好幼,食落又唔會碎,好出色Hite $48👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻依家做緊買2送一,好抵阿整體好好味加上4隻醬,可以隨自己喜歡既醬,一碟雞可以有好多不同食法,非常欣賞!Kay Gor 推介食物 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服務 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻價錢 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻備注👍🏻5粒代表最推介———
餐廳名字:Outdark
📍旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
重點: 韓式Cafe
*******
最重要係裝修好韓式,人口有仔大公仔打卡仔
這間餐廳的炸雞超級有水準,由韓國廚師主理,炸雞控要潮拜啦

雙拼 $192👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
甜辣炸雞VS原味炸雞,點左兩款口味的全雞,
來到時是份量超級多😍。
炸雞非常突出,十分到位。
仲有勁多薯格薯條作配料,很香亦且唔係純炸,仲有落調味料!
味道非常好!份量十足,非常抵吃。推介

水冷面 $98👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
冰涼感覺,味道清新
面好幼,食落又唔會碎,好出色

Hite $48👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

價錢 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

備注👍🏻5粒代表最推介
———
2019-11-07 13 瀏覽
上次試完尖沙咀個間之後就覺得好好味所以,今次同朋友試埋係旺角嘅分店果然無令人失望呀~都係咁好食不過,今次主要試左炒同煎嘅野食紫菜飯團好似好普通,但mix埋一齊之後係好香紫菜同埋蟹子味而且,呢個食法都好得意要食客自己整成一個波波或者你鐘意整咩型狀都可以除左叫左個DIY飯團之外,都叫多左個炸蝦壽司呢間嘅壽司都好食,其他配菜唔會搶左個主 角「炸蝦」味而且,個酸黃蘿筍都唔會太酸,好好味另一個重點就係唔會好易散添呀之後,我地仲叫左個泡菜煎餅當一黎到嘅時候,都覺得個買相好吸引食落個泡菜味都好香重點係個餅底唔會好厚好麵醬咁所以食得多都唔會覺得好濟最後,豬肉炒粉絲對比其他你個都比較普通如果無咁油身應該會更好啲呀整體黎講,價錢同食物質素都係可以接受嘅不過,環境方面就覺得有進步嘅空間因為餐廳入面嘅背景音樂都好大聲所以,成餐飯同朋友傾計都好似嗌住黎講野咁如果細聲返小小會更好。不過,呢間韓國菜都值得一試!
果然無令人失望呀~
都係咁好食
不過,今次主要試左炒同煎嘅野食
紫菜飯團好似好普通,但mix埋一齊之後係好香紫菜同埋蟹子味
而且,呢個食法都好得意
要食客自己整成一個波波或者你鐘意整咩型狀都可以
除左叫左個DIY飯團之外,都叫多左個炸蝦壽司
呢間嘅壽司都好食,其他配菜唔會搶左個主 角「炸蝦」味
而且,個酸黃蘿筍都唔會太酸,好好味
另一個重點就係唔會好易散添呀
之後,我地仲叫左個泡菜煎餅
當一黎到嘅時候,都覺得個買相好吸引
食落個泡菜味都好香
重點係個餅底唔會好厚好麵醬咁
所以食得多都唔會覺得好濟
最後,豬肉炒粉絲對比其他你個都比較普通
如果無咁油身應該會更好啲呀
整體黎講,價錢同食物質素都係可以接受嘅
不過,環境方面就覺得有進步嘅空間
因為餐廳入面嘅背景音樂都好大聲
所以,成餐飯同朋友傾計都好似嗌住黎講野咁
如果細聲返小小會更好。
不過,呢間韓國菜都值得一試!
紫菜飯團
2019-10-11
紫菜飯團
  • 泡菜煎餅
2019-11-07 7 瀏覽
閠蜜最近煲韓劇,想食韓國菜,我記得同事有推介過旺角的Outdark,我就訂位,這晚一起去試試!餐廳好易識認,門口有個大啤啤熊,可以打卡!入餐廳還有一個打卡位,就是鎖牆,好浪漫!這裡主打是各種口味的炸雞!鍾意食炸雞的朋友可以真的可以試下這間韓國餐廳,氣氛同食物質素都不錯!炸雞口味有多款,我們這次選了雙拼炸雞,我揀了醬油和甜辣口味,一碟的份量都挺多的,雞是無骨的,好方便女仔!除了炸雞,還有薯條、薯塊和薯格,餐廳還有4款醬用來點炸雞!炸雞外脆內嫩,皮脆卜卜,肉很juicy!我們想點一道清淡一點的,點了串串魚糕湯,非常大鍋,有好多魚蛋串,還有好多野菌、蔬菜和年糕,二人吃真的好飽,這個鍋適合多d朋友柴娃娃一齊食,你一串我一串!這裡都有好多韓式飲品,我們都點了西柚味的飲品!
餐廳好易識認,門口有個大啤啤熊,可以打卡!

入餐廳還有一個打卡位,就是鎖牆,好浪漫!

這裡主打是各種口味的炸雞
炸雞外脆內嫩,皮脆卜卜,肉很juicy!

這裡都有好多韓式飲品,我們都點了西柚味的飲品!

2019-11-05
2019-11-05 6 瀏覽
唔知點解一諗起韓式炸雞🍗,就諗起Outdark,而且係旺角咁方便,今晚一於去嘆下先🥳呢度嘅滿天星星🌟係佢哋嘅特式,好浪漫又夢幻,傾計談心特別有feel😍招牌炸雞🍗有不同味道,我哋揀咗雙拼炸雞(全份)$192,可以揀兩款自己喜歡的味道,我揀左原味+香蒜蜜糖味😋今次發現原來有新Menu,係改良咗嘅(細)串串魚糕湯$98,之前一直好鍾意食,不過兩個人食又會嫌多咗D,而家有細size,正吖👍🏻雖然話細size,其實份量都唔少,兩個人食就啱啱好,好清甜,一串串嘅魚糕,濕濕地,食得好滋味😬炸雞🍗好快就送上,次次見到都真係會好開心,從來冇令我失望過,除咗炸雞之外,大量嘅薯條,厚身嘅薯片,份量都好足夠,新鮮熱辣,仲配上四款醬汁,直情係七七四十九種變化,當然主角嘅炸雞始終係主角,外脆內軟,又香又滑👍🏻我最鍾意嘅蜜糖蒜蓉味,全部都係冇骨,啖啖肉,正到冇朋友😋😋😋嘆住炸雞🍗啤酒🍻,朋友無酒精嘅青蘋果特飲,笑笑談談,天南地北,無所不談,環境又好😍仲叫左個海鮮炒粉絲$98,暖下肚,估唔到味道都唔錯,粉量啱啱好😊咁嘅環境,咁好嘅食物質素,見好多後生仔女都好開心好enjoy ,氣氛好好,埋單都係五百元左右,又平又好
咁嘅環境,咁好嘅食物質素,見好多後生仔女都好開心好enjoy ,氣氛好好,埋單都係五百元左右,又平又好食,服務又到位,真心推介👍🏻💕
2019-11-04 13 瀏覽
前排突然好想食韓國炸雞 喺朋友極力推介之下嚟咗Outdark食晚餐一入門口已經畀佢哋嘅裝修吸引住由於最近係萬聖節 佢哋除咗有大量嘅萬聖節裝飾之外 仲有海量嘅星星閃燈做點綴 環境氣氛非常唔錯 再睇下餐牌 除咗有炸雞之外仲有其他韓國嘅小食 而叫餐時發覺職員係韓國人 成個氣氛就好似去返韓國嗰陣咁 我哋今次叫咗一個 雙拼炸雞(全份) $192而我哋今次揀咗辛辣炸雞同埋香蒜蜜糖炸雞炸雞會配埋四種醬汁 包括係 甜辣 醬油 芥末 同埋香蒜蜜糖 客人可以自由配搭唔同嘅醬汁嚟食 每一嚿炸雞都可以食都唔同味道呢一份嘅雙拼炸雞分量非常多 除咗有主角炸雞之外仲有大量嘅薯格同埋薯條 令到個菜色唔會太單調 薯格薯條同埋炸雞上面亦都灑上好多芝士粉 食落非常惹味 辛辣炸雞 辣到十足 食落非常惹味 而香蒜蜜糖炸雞又甜又香口 兩款炸雞外脆裏面肉質保留到鮮嫩 唔會好嚡口 串串魚糕湯 $198呢款魚糕湯非常推介 魚糕湯同我哋喺韓國食嗰個口味係完全一樣 非常地道 上菜嘅時候魚糕湯會放上爐keep住煲 保留住佢嘅溫度 食落暖笠笠冬天最啱 另外魚糕湯嘅份量同埋種類都非常多 除咗有一串串嘅魚糕之外 仲有魚蛋 烏冬 冬菇 雞蛋等等 呢

一入門口已經畀佢哋嘅裝修吸引住