2017-12-04 11075 瀏覽
今日和朋友往佐敦蒲頭島食火鍋, 一去到就有十分特色的Welcome drink, 杯飲品有green lemon 味, 好好飲, 而湯底方面亦十分多選擇, 我們選了沙嗲湯底, 沙爹湯底食落好惹味, 辣度適中豆腐卜好美味, 洋蔥好爽口;可能餐廳新開關係, 當日讚好送即炸響鈐和撲克, 響鈐熱辣辣好香脆, 食落不油膩;這裡有自助醬料吧, 醬料吧自助形式, 好乾淨衛生;食材方面, 有分落單和自助形式兩種, 兩者食材都十分新鮮,自助形式的食材多是一般火鍋必備之選,而落單形式的食材都是海鮮,肉類等其他特色食材,而特色食材方面,一定要推介牛肉拼盆及手打丸類,牛肉拼盆賣相一流,而食落肉質鮮嫩可口, 牛肉拼盆有牛肉, 牛利、肥牛粒和肥牛, 入口即熔;肉質鮮甜味美加埋那些手打丸類,粒粒貨真價實,分別用新鮮蝦肉,魚肉、牛肉和豬肉製造, 食落爽口彈牙;鬼馬蝦膠油條炸得香脆, 蝦膠入口即熔, 惹味;而當日自助海鮮是鮮蝦和蜆, 鮮蝦新鮮, 蜆好新鮮鮮甜;帆立貝食落鮮甜口感十足;而自助火鍋有過百款食物選擇, 火鍋料放在雪櫃內, 乾淨衛生之餘而且每一份細細碟, 不會浪費食物,個人推介小籠包,午餐肉、蜂蜜豆腐、香腸、蟹柳和油麥菜等等,小籠包皮薄餡靚, 肉質鮮甜;午餐肉好腍好美味,、蜂蜜豆腐食落香甜有豆香;香腸和蟹柳好彈牙;油麥菜新鮮爽口。餐廳價錢合理抵食, 座位闊落之餘又有USB差電方便食客, 飲品有紙包飲品和自助可樂吧, 甜品有雪糕供應, 相信也可以滿足不同喜好既食客, 我和朋友食了一頓好舒服很有特色的火鍋, 值得再來。
自助可樂吧
十分特色的Welcome drink
即炸響鈐
牛肉拼盆
自助醬料吧
菜,蜂蜜豆腐、午餐肉和香腸
蟹柳
飲品有紙包飲品提供