又黎到世紀大難題:今晚食咩好?難得黎到莊士倫敦廣場,心血來潮,決定食十樓呢間好出名既蒲頭島。踏進門口,已經聞到一陣燒烤既味道,好吸引,不過老公話吾好眼闊肚窄,所以我地只叫左C2 龍蝦🦞鮑魚海鮮拼盤+ 任飲任食火鍋🍲配料放題🥢(半放題)*姐係海鮮拼盤無得REFILL💪🏽沒有加錢網燒。一坐低豐富海鮮🦞龍蝦鮑魚拼盤上菜,嘩!龍蝦🦞:份量十足,龍蝦🦞頭多膏,好香!配埋我地簡既沙嗲湯底就好似喇沙味咁,蝦身爽彈無比。鮑魚:好煙韌,食得出好新鮮,❤️大大隻帶子/元貝:見到個size 已經嚇親,膏的部分估好大範圍,好鮮甜呀🙂大蝦🦐:色澤吾錯,大大隻彈牙爽口,一大啖咬落去,爽!花甲:一隻已經有掛咬,煙煙韌韌,鮮甜🥰青囗:比較細仔,碌完之後更加縮水, 一般蜆:好飽滿,細細隻先清甜。佢呢到係採用掃QR CODE 落單,仲有提供免費WIFI,方便快捷,方便怕羞仔吾洗出聲落單😂湯底都有好多款,連莞荽控皮蛋,蕃茄薯仔,木瓜雪燕美容鍋等等。而我地簡左沙嗲味,夠重口味。仲可以簡不同丸類、肉類、部份海鮮(蝦),最估吾到仲有花彫田雞,好少餐廳提供。牛肉:滑嫰,碌一碌十秒食得,牛香濃郁,色澤雪花紋分佈平均🥩吾夠食出面仲有大雪
又黎到世紀大難題:今晚食咩好?

一坐低豐富海鮮🦞龍蝦鮑魚拼盤上菜,嘩!

鮑魚:好煙韌,食得出好新鮮,❤️大大隻

大蝦🦐:色澤吾錯,大大隻彈牙爽口,一大啖咬落去,爽!

花甲:一隻已經有掛咬,煙煙韌韌,鮮甜🥰

青囗:比較細仔,碌完之後更加縮水, 一般

蜆:好飽滿,細細隻先清甜。

牛肉:滑嫰,碌一碌十秒食得,牛香濃郁,色澤雪花紋分佈平均🥩

吾夠食出面仲有大雪櫃,可以任拎蔬菜🥬類,粟米,秋葵,芋頭等,甚至有炸物任夾,炸燒賣,薯條🍟,炸雞🍗都有,應有盡有,一定有樣中你口味。

上菜速度快,沒有漏單情況,真心值得一讚👍🏽

甜品: 🍮有雪燕任食💋好清甜,似冰糖燕窩🐦,此外仲有乳酪任食,仲可以自由加TOPPING!

總結:一人埋單300 都吾洗,只食海鮮🦞🦑🦐都回本,而且火鍋🍲配料款式多,好滿足,會再光顧🥳

2019-08-10
  • 小籠包
  • 火鍋配料
2019-08-07 1835 瀏覽
莊士倫敦廣場不嬲都多任食邊爐韓燒個啲,今次就試新野。🤩 鐘意佢嘅鍋好大,熱得好快。職員送野同收碟嘅速度都幾快。座位同枱都算闊落。--👉👉 價錢 & 菜單拉去後面 👉👉--🦞 龍蝦鮑魚海鮮拼盤 &🍲 任飲任食火鍋 HK$208.海鮮拼盤係按人頭份量比嘅,有鮑魚、龍蝦、大蝦、扇貝、大細蜆、蟹柳等。海鮮幾新鮮,而且算幾大隻,特別係蜆同扇貝。.任飲任食,基本上大部分材料都係掃QR code落單,湯、肉類、丸類、餃類等。外面仲有,炸小食、前菜、粉麵類、菜類、甜品、飲品。.🍅 湯底揀咗蕃茄海鮮,佢湯原本都有少量海鮮係到。湯幾鮮,唔係罐頭好鹹個種。( 鴛鴦鍋 +HK48).🐂 肉類,個人幾鐘意牛肩胛,好大快,而且幾重肉味。🤙 另外,特別在佢有田雞肉、 駱駝肉、羊肉。 可惜嗰日駱駝肉賣曬冇得試。.🍨 甜品類,雪糕就一定有。特別啲嘅係有冰糖燕窩,感覺似自家製,唔算好甜。我自己係一路打邊爐咁燥,飲反個就覺得好爽嘅感覺。😂.📌 平日價格📌 20:00前埋單離座 / 21:00後入座
👉👉 價錢 & 菜單拉去後面 👉👉
🦞 龍蝦鮑魚海鮮拼盤 &
🍲 任飲任食火鍋 HK$208

📌 平日價格
📌 20:00前埋單離座 / 21:00後入座

• 小籠包
2019-07-31 4116 瀏覽
只係海鮮都夠回本今晚兩口子心血來潮要打邊爐 見到呢度有海鮮食就黎試下先我哋叫左c1龍蝦鮑魚海鮮火鍋放題 一坐低已經擺抵好新鮮嘅海鮮拼盤入面有鮑魚帶子青口龍蝦扇貝虎蝦蜆同埋蟹棒全部都好新鮮同好大隻食落口鮮甜有冇沙真係食海鮮都回左本另外出面雪櫃有好多蔬菜可以選擇例如有秋葵 豆腐 粟米 金菇 細細份令到客人可以揀多啲唔同嘅嘢食 全部蔬菜都好新鮮飲品方面除咗用罐裝仲有紙包烏龍茶 柑桔檸檬 綠茶 忌廉鮮奶唔想飲紙包飲品同埋罐裝 佢地更加有自己煲嘅五花茶同埋果汁真係五花八門花多眼亂醬料方面應有盡有 有xo醬 腐乳醬 芝麻醬 胡麻醬 腐乳 醬油 豉油 辣椒 生蒜 炸蒜 蔥花就連冷門嘅松露醬都有食肉獸方面可以選擇 牛肩肉 牛舌 雪花肥佢畀咗幾個輪牛肉都唔會覺得好肥 雪花同埋脂肪都分怖得好均勻 另外可以叫滑雞件同埋五花肉 都係好好味同埋份量足 最高興係佢有自家製嘅餃子同埋雲吞 仲要有小龍包皮薄餡靚肉嫩多汁 餃子大大粒入面有洋蔥同豬肉 用了好足 最值得一提係佢嘅蝦滑爽口彈牙口感拍得住魚蛋炸物方面有炸魚皮 春捲 餃子 響鈴 最值得一提係有佢哋自家製嘅綠茶芋頭餅 入面芋頭餡一啲都唔甜  出面嘅芝麻超級香兩者超
只係海鮮都夠回本

食肉獸方面可以選擇 牛肩肉 牛舌 雪花肥

都係好好味同埋份量足

爽口彈牙口感拍得住魚蛋

兩者超級夾

最後甜品方面有雪燕 仲要係任飲任食又唔會死甜 一邊左一粒粒出現食得到 又係一個回本位

仲有個軟雪糕 奶味好重旁邊仲有好多配料可以畀你選擇 例如 綠茶醬朱古力醬士多啤梨醬仲有一啲米通同埋曲奇醉  值得一試

最後要讚賞嘅係用手機掃描qr code 一來環二黎方便快捷

總結:

-食海鮮拼盤同埋雪燕經以令覺得係會回本

-食物都多元化有肉有菜有甜品

-員工收走啲碟嘅速度都好快

-300蚊有找算唔錯
2019-07-24
2019-07-04 4514 瀏覽
話說我身邊有個火鍋男,曾經同佢一星期食兩三次火鍋都可以未厭倦。今次佢話有好西推介,係位於佐敦地鐵站附近。一開電梯門已經聞到好香的氣味。星期五位於佐敦的樓上火鍋站,都可以坐得滿滿的,就知道餐廳唔會差得去邊。由於大廳的位置已經坐滿人,所以我們被安排係旁邊的小廳內。現時香港愈來愈多的餐廳都用了QR Code落單。我覺得呢D落單夠曬方便,不求人就可以準確落單。我們叫了半自助海鮮火鍋,佢半自助其實係會有一盤「一次性」的海鮮,再可以任食其他肉類、蔬菜等的配料。呢盤海鮮已經值回票價!佢有龍蝦、長蟹柳、扇貝、大蝦、鮑魚、蜆、花蛤。龍蝦有膏,扇貝大大隻又厚肉,鮑魚又彈牙。雖然只有一盤,不過份量夠大,可以由頭食到尾。本身想食鴛鴦湯底,但原來鴛鴦要加$48,所以叫左芝士鮮茄容海鮮湯。入面煮煮下食材,都會有芝士痴左上去。加上個湯好香,食到咁上下,我都飲左兩碗湯。大家仲可以到餐廳的一旁的自取區拎蔬菜。不過肉類及腸丸就要用QR Code下單了。我好鍾意呢到的粟米,食落的每粒粟米粒都飽滿多汁,咬落去仲咇汁添!另外,鮮墨魚仔煮完都唔會縮得好厲害,而且入口彈牙,我自己就幾鍾意。魚腐味道唔會腥,吸了湯底的精華,就變得好J

海鮮拼盤

魚腐味道唔會腥,吸了湯底的精華,就變得好Juicy。

冰糖雪燕任食!係呀,任食呀!\(//∇//)\ 我打邊爐前即啪一樽,打完邊爐再食兩樽!佢入面的燕窩都唔算食,每啖都有燕窩的存在,甜甜地真係好正!

餐廳的放題仲有燒烤,我見大家不停咁燒瀨尿蝦、花甲、串燒,攪到我有D後悔無加錢要埋燒烤!

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)
海鮮拼盤
⁣⁣夏天雖然嚟到,但係邊度會阻到香港人打邊爐嘅意欲。🤭 一於開大冷氣打邊爐。⁣🥳⁣C1套餐:龍蝦或蟹膏海鮮火鍋拼盤 (正價:$238/優惠時段:$208)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣今次揀咗呢個套餐,除咗有基本嘅任點任食火煱放題同埋任食自助餐區所有食品飲品之外,額外仲有個龍蝦海鮮火鍋拼盤,但係就唔包燒烤。🤔 加埋網燒就要叫套餐C2,但係啲海鮮淨係落火鍋都好好味。⁣⁣⁣⁣⁣⁣😙⁣⁣⁣⁣⁣⁣呢度放題嘅湯底有好多款選擇,當時就揀咗呢個嘅川味香辣豬骨湯。🧐 真係非常之驚喜,豬腳湯好入味,唔會比個辣味完全冚晒。🥰 但係同時又幾辣得幾刺激。🥵 最重要係佢唔係一浸死辣,湯底味道好濃沃,同啲食材都好夾。⁣⁣⁣⁣😝⁣⁣⁣⁣海鮮拼盤係非常之新鮮,龍蝦、元貝、鮑魚、蜆、扇貝每樣都真係好鮮甜。😋 以呢個價錢食到咁高質量嘅海鮮真係超抵。🤩 而且,佢基本嘅火煱放題⁣⁣⁣包嘅海鮮都唔錯架。⁣⁣⁣😆⁣⁣⁣⁣⁣⁣肉類嘅種類都幾多,淨係牛都可以揀本地牛同埋美國牛肩胛或者牛柳粒。🐄 牛肩胛肉質特別結實同埋細嫩極具彈性,肉汁豐富,牛味濃郁。😚 肥紋呈現均勻,油脂比例完美,唔太heavy。🤫 當然,雞肉、豬肉同羊肉都可供選擇,我見

C1套餐:龍蝦或蟹膏海鮮火鍋拼盤

川味香辣豬骨湯

⁣⁣⁣⁣⁣⁣

肉類嘅種類都幾多,淨係牛都可以揀本地牛同埋美國牛肩胛或者牛柳粒。🐄 牛肩胛肉質特別結實同埋細嫩極具彈性,肉汁豐富,牛味濃郁。😚 肥紋呈現均勻,油脂比例完美,唔太heavy。🤫 當然,雞肉、豬肉同羊肉都可供選擇,我見menu仲有鴕鳥肉同埋田雞肉,不過可惜呢兩個都係售罄。😟 希望下次去會有啦⁣。⁣⁣⁣⁣⁣😇
⁣⁣⁣⁣⁣⁣
嘢飲選擇充足,都係任飲。🍹 仲可以加錢要啤酒任飲,亦都有單售供應。🍻 雪糕機可以唧雪糕,仲有好多醬料嘅配搭。🍨 最正係仲有冰糖雪燕可以任拎。⁣⁣⁣⁣⁣⁣😮
任唧雪糕

冰糖雪燕

順帶一提,呢度嘅電話落單系統實際操作上真係方便好多。👍🏻 以往落單要又要傾每樣嗌幾多,又要等使用人嚟收單,搞搞下都搞咗幾分鐘。😓 喺呢度自己用自己部電話各自碌個mon睇嘢,自己撳嘢食,然後送咗張單出去就得,慳時間又大大減低咗漏單嘅機會。😎 淨係呢點都令回頭率大增。⁣⁣⁣😂
⁣⁣⁣⁣

蒲頭島(佐敦店)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
其他評分⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
性價比(5/5)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
環境分(4.5/5)⁣⁣⁣⁣
C1套餐:龍蝦或蟹膏海鮮火鍋拼盤
川味香辣豬骨湯
任唧雪糕
冰糖雪燕
2019-10-20 96 瀏覽
入坐前已經揀好套餐,入坐後主菜一路無上,店員見我不停四處張望,就問係咪有嘢未上?之後又再問揀咗邊個套餐?答咗之後又有另一店員嚟問揀咗邊款套餐?結果用餐後半個鐘先改返我要嘅套餐。雖然任食任飲但唔包括啤酒,啤酒要額外收費(唔同品牌收費有異,要就全枱一齊加)。至於食材方面海鮮唔太新鮮,其他配料不過不失。醬料方面有D奇怪,豉油無咸味,點兩下就完全無味,加辣椒就淨得辣味。
2019-09-23 432 瀏覽
今日相約友人來到位於佐敦的蒲頭島打邊爐。我們點了龍蝦鮑魚海鮮拼盤+任點任食火鍋。火鍋湯底有新意,我們最後選擇了南瓜蜆湯。先說海鮮拼盤,海鮮全部大大隻,有龍蝦、鮑魚、蟹棒、帶子、蜆、花甲、青口和大蝦。龍蝦啖啖肉,蝦膏多,帶子、花甲等貝類亦非常鮮甜,抵讚。除了海鮮拼盤,其他火鍋配料是任吃的,種類亦不少,有肥牛、牛舌、一口牛、豚肉、羊肉片、海蝦、豬肚、各式丸類餃類、蔬菜、菌類等,應有盡有。而且下單後上菜速度快,不錯。餐廳更有小食吧和飲品吧提供各種冷盤、炸物、罐裝飲品和果汁。甜品方便除了乳酪雪糕外,更有冰糖雪燕任食。值得一提的是餐廳提供十多款火鍋醬料配料、松露醬、XO醬、蝦醬、芝麻醬等應有盡有。除了火鍋,餐廳亦提供網燒和火鍋加鐵板/網燒,一次過滿足兩個願望。
今日相約友人來到位於佐敦的蒲頭島打邊爐。我們點了龍蝦鮑魚海鮮拼盤+任點任食火鍋火鍋湯底有新意,我們最後選擇了南瓜蜆湯。

2019-09-09 425 瀏覽
星期日晚市,入內前㨂咗$188 任飲任食,揀咗火窩,加$60 海鮮拼盆,並加一。裏面似足大牌檔,原始的gas 爐作烤肉火鍋。本來冇乜期望$60 的海鮮拼盆,點知一坐低,就有一碟有齊半只龍蝦,大大只的老虎蝦,大蜆,班塊,帶子等各一件!QR code點湯底和海鮮,唔駛5分鐘,就送到!嗰盆$60的海鮮簡直喜出望外,勁扺食,鮮甜好味!但竟然連餐點內免費任食的海鮮也很新鮮好味!我剩食海鮮已飽!食肉獸的老公就話豬牛羊也好味,我就鐘意脆肉鯇魚和用酒醃的田雞!我己沒有食小食,炸魚片,炸雞等!阿仔除左飲韓國飲品外,還飲咗幾樽紅棗雪耳燕糖水!總之,還有很多也沒有點,下次要再來!回到家,還帶著一身店內的燒烤味!
裏面似足大牌檔,原始的gas 爐作烤肉火鍋
嗰盆$60的海鮮簡直喜出望外,勁扺食,鮮甜好味!

2019-09-08
2019-09-01 483 瀏覽
平時都幾中意食放題,貪款式多,自己順便選擇,一定食得飽。昨晚去左佐敦的蒲頭島食極尚網燒鐵板燒任點火鍋,他們做緊暑期大優惠,每位連服務費238元,就有和牛海鮮拼盤,大大隻龍蝦網燒,好新鮮彈牙。湯底選了木瓜雪燕,好滋補。手機下單無漏過單,出面仲有很多款式小食。叫了鬼馬蝦滑,即油炸鬼釀蝦膠,幾特別,平時係其他地方食放題都無。任點的海中蝦好新鮮,蝦頭多膏,肉質又彈牙。最愛他們的樽裝雪燕,好滋潤,飲左3樽。
平時都幾中意食放題,貪款式多,自己順便選擇,一定食得飽。

最愛他們的樽裝雪燕,好滋潤,飲左3樽。
2019-08-31
2019-08-28 477 瀏覽
上次同朋友去左食任食火鍋🍲!蒲頭島有得揀任食火鍋 +/- 鐵板/網燒~ 唔同時段有唔同假錢~蒲頭島除左佐敦,仲有其他分店~我們就揀左純火鍋,配龍蝦鮑魚海鮮拼盤 🦞 (8pm前離座有優惠價!)海鮮拼盤好豐富!😍 有多款不同海鮮~除左肉類,丸類等任點之外,飲品,小食,甜品等都係任食!小食有春卷,南瓜餅等。牛肉都幾好食🐂 電子落單,上菜好快😊甜品有冰糖燕窩😍😂唔太甜,幾好食,我食左兩樽!P.S. 場內比較大煙🙈
蒲頭島除左佐敦,仲有其他分店~

海鮮拼盤好豐富!😍 有多款不同海鮮~

甜品有冰糖燕窩😍😂唔太甜,幾好食,我食左兩樽!

P.S. 場內比較大煙🙈
最近留意到佐敦呢間鐵板燒加火鍋半自助放題promotion, 每枱有極盛龍蝦🦞鮑魚帶子海鮮拼盤盛合之外, 仲可以另一邊箱任點任食火鍋!作為食肉獸既你, 仲可以任飲原漿嘉士伯, 咁既價錢, 今次仲唔攬住個肚腩走?一坐底職員就會好快為你送上海鮮盛合, 全程QR Code任點任食火鍋配料。海鮮拼盤有龍蝦帶子聖子鮑魚大蝦等等, 職員建議海鮮比較適合鐵板燒。龍蝦夠大隻又鮮甜仲有膏喎😍😍火鍋配料食材都唔錯, 牛肉款式多, 仲有其他任食火鍋比較少見到嘅百花釀冬菇、鬼馬釀油條、牛舌、蒲台島牛拼盤、小籠包、特長蟹棒等等,絕對係火鍋CP之選。甜品方面較為有驚喜既就是有樽裝雪燕任食!! 好岩我養顏!! 唯一需要改善既就係抽氣麻麻, 食完油煙味比較重。-●驚喜菜式: 海鮮拼盤、鬼馬油條、樽裝雪燕-●綜合評分: 1. 湯底: ★★★★☆ 2.食材: ★★★★★ 3. 環境: ★★★☆☆ 4. 價錢: ★★★★☆

●驚喜菜式: 海鮮拼盤、鬼馬油條、樽裝雪燕
●綜合評分:
1. 湯底: ★★★★☆
2.食材: ★★★★★
3. 環境: ★★★☆☆
4. 價錢: ★★★★☆
佐敦廟街【$148】火鍋放題 | 任食象拔蚌 | 龍蝦 | 肥牛打邊爐燒肉放題 | 1664 | BBQ | 尖沙咀 | 自助餐港式【打邊爐】點少得一班朋友!! 燕窩都有食品質素: 一般, 打邊爐食品會好D餐廳環境: 都係中式打邊爐坐位舒適: 都算OK 價錢低食: 平囉, 食品一般個人感覺: 價錢同食品比.... 一般啦睇片^^詳細食評請到YOUTUBE 到睇啦^^如果您鐘意記得訂閱同俾個LIKE 我地不過唔係話好識點評有幾好食, 我地只係用返平常口味黎講解
燒肉放題 | 1664 | BBQ | 尖沙咀 | 自助餐
港式【打邊爐】點少得一班朋友!! 燕窩都有

食品質素: 一般, 打邊爐食品會好D
餐廳環境: 都係中式打邊爐
坐位舒適: 都算OK
價錢低食: 平囉, 食品一般
個人感覺: 價錢同食品比.... 一般啦睇片^^

詳細食評請到YOUTUBE 到睇啦^^
如果您鐘意記得訂閱同俾個LIKE 我地

不過唔係話好識點評有幾好食, 我地只係用返平常口味黎講解
2019-07-31
📍海鮮控必試 -- 蒲頭島任食火鍋🦀今日同朋友reu想坐耐啲傾下計 就決定去打邊爐😂見到呢間蒲頭島價錢相宜 就決定試下😳-------⭐套餐C2龍蝦鮑魚海鮮拼盤+任食火鍋配料($208)龍蝦有四大隻 隻隻都超大隻又新鮮 💕食落肉質好鮮甜👍好好食😭另外仲有帶子 青口 蜆 鮑魚 象拔蚌😳質素都唔錯😆滿足晒我呢個海鮮控😳小編亦都好中意佢個自家製鮮蝦滑 好爽口又彈牙😳另外肥牛同牛柳粒都唔錯 脂肪同肉分佈平均👍其他丸類同餃類同正常水準!👍甜品方面 有自助雪糕機自己DIY💕雪糕係雲呢拿味 配料有脆米 oreo 仲有焦糖醬 抹茶醬 朱古力醬等等任君選擇😆食完真係好飽哈哈😆------總括黎講海鮮幾高質 食物種類選擇多 有水準!大家同朋友reu不妨一試呀💕四個人早一日訂就可以享用啦!------價錢:$208------評分(10分滿分)賣相:7味道:8性價比:8回頭率:8------餐廳資料名稱:蒲頭島地址:佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場10樓前往方法:佐敦站D出口
📍海鮮控必試 -- 蒲頭島任食火鍋🦀

-------
⭐套餐C2龍蝦鮑魚海鮮拼盤+任食火鍋配料($208)

價錢:$208
------
評分(10分滿分)
賣相:7
前往方法:佐敦站D出口
2019-08-13
試食活動
2019-08-05 406 瀏覽
兩公婆鐘意打邊爐,仲要揾任食,試左係佐敦嘅蒲頭島。果日我地冇食燒烤放題,淨係海鮮加火鍋,一大盤龍蝦鮑魚同帶子比你食,粒粒新鮮。而且餐廳乾淨。打邊邊湯底選擇又多,可以再返兜再食。
2019-08-01
  • 鬼馬油炸鬼
  • 蒲頭島牛拼盤
  • 火鍋配料
之前同朋友黎食,諗住好似多正評唔會差得去邊,今次既故事教訓我,千其唔好淨係睇食評,要留意下呢班比正評既打手係其他餐廳既留言,樣樣都話正抵食點點點,其實佢地講既野都非常官腔。講番餐廳,上到去衛生麻麻地,講到台式火鍋點點點特別,唔覺得食物有幾新鮮,好似擺左好耐咁,又唔算係平,食到一間唔好食既餐廳基本上完全冇哂心情傾計真係真係要諗清楚先,非常後悔,完全冇下次,伏!伏!伏!香港既老闆可唔可以有心攪好d餐廳丫!