2017-08-30 3683 瀏覽
之前我同男友去過尖沙咀The captain's house 食過新奧爾良海鮮包一試難忘,今次有朋自遠方來就帶他們同一集團以較多蟹為主吃的餐廳再戰。位於灣仔莊士敦道的分店用餐要上樓上。上面有個大大魚缸,真的好生猛,龍蝦扎扎跳,蟹係魚缸內橫行。朋友order 4款8隻蠔一齊share,非常新鮮及重海水味道,如上lemon 令到佢更清甜。雜菜沙律,是前菜點綴。每種蔬菜帶有原味味道。蜜糖檸檬蟹,我未試過以甜的煮法烹調花蟹,甜甜酸酸又另一番風味,是一道開胃前菜,蟹肉新鮮甜美。海蟹包出現呀!是我們全體最期待的時刻,侍應幫我們搖呀搖!就這樣要開啟呀。今次我們選以小龍蝦、來自美國華盛頓黃道蟹及八爪魚BB及其他配菜如香腸、蜀米、新薯。真是大飽口福。再加上我們選對了皇牌醬汁,Mr crab Cajun sauce 帶有少辣及重蒜香味道。美味嘅醬汁及新鮮多汁海鮮一定冇得輸。蟹肉一絲絲,真是頂級肉蟹。因為個汁不想浪費,我們最後追加香草包來吸收海鮮包湯汁精華。芝士蟹肉意粉,真係濃濃芝士混合蟹肉、蟹鉗而成意粉。以為小小地不夠食但濃味意粉小小地已十分滿足,貴精不貴多。左手邊是我點無酒精飲品Peach on the

位於灣仔莊士敦道的分店用餐要上樓上。

上面有個大大魚缸,真的好生猛,龍蝦扎扎跳,蟹係魚缸內橫行。

雜菜沙律,是前菜點綴。每種蔬菜帶有原味味道。

因為個汁不想浪費,我們最後追加香草包來吸收海鮮包湯汁精華。

左手邊是我點無酒精飲品Peach on the beach ,青檸加薄荷葉及我疏打汽水充滿夏日詩意。右手邊是pink flamingo ,顔色奪目,朋友說不錯。

今晚我們另叫 trio ice-cream waffle,我好鍾意食waffle,尤其加入生果及雪糕有冷暖交融感覺。個waffle又脆囗,正!

烤棉花糖朱古力再配合薄脆餅乾,勾起我的童年回憶。美好甜品就是終結的時候。
  • Seafood  combos
  • The  ice  cream  waffle