最近發現位於荃灣愉景新城有間新開的韓烤親子餐廳,餐廳入面重有👶🏻小朋友的玩樂區🛝和韓服體驗🇰🇷,難怪很多一家大細前往。而我地今次就參加左餐廳嘅🧑🏻‍🍳烘焙工作坊,工作坊的環境好乾淨舒適,地方雖小,但五臟俱全,除了可以親子參加外,大人都同樣可以參加👍🏻.烘焙工作坊的課程選擇很多,包括:🔸布甸甜品系列🔹可愛蛋糕系列🔸香脆曲奇和馬卡龍系列🔹軟熟麵包系列全部課程多達17個,而且價錢合理,還貼心列明難易度,適合不同年齡的小朋友👍🏻.我地今次就整左🍰可愛蛋糕系列💕的造型紙杯蛋糕🧁。導師預先已準備好所需材料和用具,之後還好有耐性地詳細講解每個步驟,亦細心留意我們各學員的進度,從旁協助和提點,真的教得好好,值得一讚💯.成個上堂嘅過程都好開心🥳,除了有互動之外,我地兩個廚藝初哥重可以一齊合作,成功製作出又靚又好味嘅紙杯蛋糕🧁,真係好滿足。無論係親子家庭樂,還是情侶、朋友都好岩玩,真的是一個不錯的活動👍🏻 有得玩有得食😋

烘焙工作坊的課程選擇很多,包括:
🔸布甸甜品系列
🔹可愛蛋糕系列