2023-10-04 250 瀏覽
其實已經幫襯過呢間蛋糕舖幾次,因為係我屋企附近。之前有次覺得好難忘嘅係買chocolate brownie,佢係即叫即整,整完ready好就叫我過去攞。個brownie外脆內軟,流心的,仲熱辣辣,真係好好味😋 今次因為要買散水餅,所以揀左兩款不同嘅roll cake,分別係earl grey citrus roll (伯爵茶橘皮卷蛋)同 banana chocolate crunch roll (香蕉朱古力脆脆卷)去多謝同事們的照顧。開頭問店主意見應該買咩味嘅卷蛋時佢都有耐心咁解答我問題(因為我未食過佢地嘅roll cake),最後揀左呢兩款。收到嘅時候包裝好靚,啲同事見到都話好靚,仲話點解我屋企附近咁好有呢啲蛋糕賣😂入正題😂 我偷食左件banana chocolate roll cake 覺得香蕉好fresh,然後啲cream好好味,唔太甜,但又好有口感,加埋啲朱古力脆脆,食落好滿足🥰 其他同事都話earl grey都好味😋 加上啲roll cake都幾大件(1個roll可以切到7件cake),價錢連埋整cake嘅時間同人手,仲有心思,計落真係唔太貴。所以我應該係會再回購架,同埋試下

入正題😂 我偷食左件banana chocolate roll cake 覺得香蕉好fresh,然後啲cream好好味,唔太甜,但又好有口感,加埋啲朱古力脆脆,食落好滿足🥰 其他同事都話earl grey都好味😋 加上啲roll cake都幾大件(1個roll可以切到7件cake),價錢連埋整cake嘅時間同人手,仲有心思,計落真係唔太貴。所以我應該係會再回購架,同埋試下其他味😆
伯爵茶橘皮卷蛋,香蕉朱古力脆脆卷
外賣自取