2023-08-08 2772 瀏覽
🇭🇰JEP by Involtini·3-COURSE TASTING MENU $468我地嗰日入咗屯門呢邊打Golf 打完波就黎咗試呢間超多人推薦嘅手打意粉😎😎佢出面outdoor既位都幾chill 而且好好彩我地個日都幾大風 所以唔會太熱 望住自然光食晚餐好開心☁️·Carabineros Red Prawn Tartlet佢呢個紅蝦撻勁精緻 佢下邊係有啲切咗粒勁新鮮嘅魷魚🦑之後有一隻紅蝦係上面 配埋好似話梅汁咁樣嘅foam 整體好夾 好鮮🦐·Pork Collar Fettuccine之後佢呢個意粉都好有驚喜 佢係用拉麵既概念去整個意粉 個意粉本身質感好好 而且佢個醬真係超濃豬骨味 好掛汁🍜之後佢個豬心都好嫩 配埋少少肥膏 超級入口即化🐷🤤個醬油紫菜都好好味 不過就油左啲啲🤣·Sicilian Melon Ice Bar最後佢tasting menu個甜品都超靚 佢個雪條係用原個蜜瓜打成汁再整既 超甜 超fresh🍈不過依家天氣真係太熱啦 我地坐戶外 佢係真係以肉眼可見既速度溶化 所以要食快啲🤣🤣汁後佢一碗個個蜜瓜又係超甜 配埋個芝士同漬左既甜橙勁夾🤩😎·Roasted Thre
🇭🇰JEP by Involtini
3-COURSE TASTING MENU $468

Sicilian Melon Ice Bar

Roasted Three Yellow Chicken $550
Roasted Three Yellow Chicken

除左一份tasting menu 我地另外仲試左佢個焗三黃雞🥳佢呢個一上檯真係超靚 而且佢個皮係焗到好脆 好似炸子雞咁樣 連埋皮食超正 完全唔會肥膩🐤之後佢個雞本身雞味好出 而且佢係焗到岩岩好 超嫩 就算雞胸位都好好味 完全唔會鞋😍😍不過佢雞本身個底味我就覺得少啲 無咩平時既香草味 應該主要都係食佢個雞味 我自己個人就中意點多少少佢個蜜糖雞汁食🍯🤣🤣另外佢底下個雞飯索曬雞汁加埋啲蘑菇都好好味 而且佢係淺淺一層咁 好多飯焦😎
#rbyeat
#rby西餐 #rbycelebrations