3天前 0 瀏覽
上網見到呢間主打手工意粉,同埋都幾多正評,今日得閒決定去試一試首先係兩個包,一個係普通餐包,另一個應該係酸種包,值得讚嘅係個包上嗰陣都仲好熱,令到食落去嗰陣香口好多👍👍前菜有Parma Ham同Pepperoni,另外仲有蕃茄湯,Parma Ham就中規中矩,湯就正常味道,冇乜特別。個人會推介揀Parma Ham。然後就係重點嘅手工意粉,佢對比一般意粉彈牙好多,但係覺得食落去唔係好似食緊意粉,好似啲中式嘅蛋黃麵,個人唔係好食得慣主食仲試咗啤梨risotto,不過就有啲失望,因為完全食唔出有啤梨味,本身以為會有少少清新,但係食落同一般嘅risotto 冇乜分別飲品都係屬於正常發揮,不過佢就落漏單,最後變咗食晒所有嘢先至上飲品最後甜品有紅桑子ice bar,其實真係普通嘅冰棒,同埋都幾酸下個人覺得CP值唔高,同埋咁嘅價錢竟然唔收信用卡,真係唔係幾方便,未必會再去食

6天前 0 瀏覽
N訪 屯門 JEP by involtini久唔久都會想食佢手工意!為左佢專登入屯門就係因為掛住佢意粉既口感❤️除左口感好 味道仲有層次 餐包一黎就即刻食左次次都影唔切!但真係好食🤣店員會細心講解食物 好有熱誠食法由淡口去到蟹味濃郁食完成碟都唔會好濟好膩!魚柳熟度剛好 表皮脆又香口 一啲腥味都無 怕食魚既人都可以試下❤️前菜層次分明好開胃☺️食左好多次 由前菜 湯 意粉 甜品都好中意!回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#屯門 #JEP #手工意大利粉
N訪 屯門 JEP by involtini

久唔久都會想食佢手工意!
為左佢專登入屯門就係因為掛住佢意粉既口感❤️
除左口感好 味道仲有層次
餐包一黎就即刻食左次次都影唔切!但真係好食🤣

店員會細心講解食物 好有熱誠
食法由淡口去到蟹味濃郁
食完成碟都唔會好濟好膩!
魚柳熟度剛好 表皮脆又香口
一啲腥味都無 怕食魚既人都可以試下❤️

前菜層次分明好開胃☺️
食左好多次 由前菜 湯 意粉 甜品都好中意!
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#屯門 #JEP #手工意大利粉
2024-01-14
屯門JEP BY INVOLTINI是很有名吃紅蝦手工意粉的西餐廳是日推出一日限定的干貝松葉蟹白湯拉麵午餐時間推出,只有限量50碗 12點開門前已大排長龍,非常幸運可以在第一輪便進店。日式拉麵是大廚親自手工製的,非常掛湯。白湯用上大量蟹殼蟹肉熬製,濃濃的海鮮味,很鮮很濃郁。再配上慢煮雞叉燒以及很有驚喜的炸茄子,令人非常回味!雞皮餃子炸得剛剛好,十分香脆,完全沒有油膩感。真的很希望這個期間限定可以延長❤️
是日推出一日限定的干貝松葉蟹白湯拉麵
午餐時間推出,只有限量50碗

12點開門前已大排長龍,非常幸運可以在第一輪便進店。
日式拉麵是大廚親自手工製的,非常掛湯。

雞皮餃子炸得剛剛好,十分香脆,完全沒有油膩感。

真的很希望這個期間限定可以延長❤️
2024-04-23
2024-04-19 0 瀏覽
午餐算抵食的,3-course Menu只係$158;已包括餐包/前菜/主菜/甜品/飲品。當日室內一早爆滿,不過坐戶外都唔錯,趁天氣唔係咁熱仲有少少涼風。上每一道菜嘅時候待應都會細心講解,超級有禮貌💯🌼餐包自家製黑松露牛油,配一口麵包:包稍帶甜味,可惜牛油食唔出黑松露味,同埋唔夠牛油香🙃🌼 是日前菜/餐湯🥣大蒜薯仔湯 / Ham Platter餐湯飲到微微大蒜味,意外地同薯仔湯幾夾喎😎Ham Platter有三款Ham,包括parma ham, salami,另外一個忘記了。但三款都係好食嘅。🌼 主菜分別叫咗兩款意粉:🍝傳統卡邦尼手造意大利幼麵🍝手造幼麵,慢煮錦爽雞卷卡邦尼意粉包裹住濃郁嘅蛋汁,手造幼麵煙韌彈牙超掛汁🧡雞卷麵入面有ParmaHam,羊奶忌廉芝士同蕃茄,酸酸哋好開胃;慢煮令雞肉保持嫩滑👍🏼👍🏼🌼甜品Respberry icebar賣相💯像真度十足嘅盆栽待應都好細心提醒要快啲食….果然打完卡啱啱好就開始溶🤭🤭🤭呢個係一枝睇得都食得嘅花花👍🏼👍🏼👍🏼

🌼餐包
自家製黑松露牛油,配一口麵包
:包稍帶甜味,可惜牛油食唔出黑松露味,同埋唔夠牛油香🙃

🌼 是日前菜/餐湯
🥣大蒜薯仔湯 / Ham Platter

🌼 主菜分別叫咗兩款意粉:
🍝傳統卡邦尼手造意大利幼麵
🍝手造幼麵,慢煮錦爽雞卷
卡邦尼意粉包裹住濃郁嘅蛋汁,手造幼麵煙韌彈牙超掛汁🧡

🌼甜品Respberry icebar
賣相💯像真度十足嘅盆栽
2024-04-05 260 瀏覽
𝑵𝒐 𝒔𝒑𝒓𝒊𝒏𝒈 𝒔𝒌𝒊𝒑𝒔 𝒊𝒕𝒔 𝒕𝒖𝒓𝒏; 𝒏𝒐 𝒘𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓 𝒍𝒂𝒔𝒕𝒔 𝒇𝒐𝒓𝒆𝒗𝒆𝒓!🌸 𝑪𝒉𝒊𝒏 𝒖𝒑❤️天氣回暖,未算係太熱可以同朋友喺戶外坐住食飯傾偈❤️呢間主打意大利手工意粉聽講係一間米芝蓮餐廳嘅姊妹店 👀 立鱗燒本地新鮮魚短通粉🐟 魚湯味都幾濃食得出材料好新鮮唔喜歡魚味嘅朋友可能就唔適合意粉配日式湯汁都幾有創意✨卡邦尼意粉個意粉本體要讚一讚😂麵條粗幼適中口感亦比較al dente順滑,但結實有口感意粉會漸漸投出蛋味不過食耐咗會有啲悶雞卷意粉整呢個雞卷相信都好考心思配料用心最後送上一個甜品🌸型嘅sorbet但係我哋影相影得太耐😂結果溶咗🙈發現屯門都幾多嘢食JEP by Involtini (屯門)📍 屯門良德街8號珀御地下G05號舖

天氣回暖,未算係太熱
可以同朋友喺戶外坐住食飯傾偈❤️

🌸型嘅sorbet
但係我哋影相影得太耐😂
結果溶咗🙈

發現屯門都幾多嘢食
JEP by Involtini (屯門)
📍 屯門良德街8號珀御地下G05號舖
2024-03-30 303 瀏覽
3-course lunch menu $158先嚟餐前麵包配自家製嘅黑醋牛油🧈麵包好鬆軟 但牛油味就唔算香Starter: Ham Platter 以一個lunch set starter嚟講 有成3款ham 份量都幾多質素就正正常常啦Main Course: 傳統卡邦尼手造意大利幼麵Home Made Tagliolini, Carbonara 好似比起第一次嚟食好食咗意粉好有口感 粗幼度又啱啱好 好好味個汁好creamy 偏杰身咁包住每條意粉但個味道就有啲單一 食到最後有少少悶🤏🏻Dessert: 士多啤梨芒果雪條賣相好有心思 但唔食士多啤梨 👋🏻Drink: Iced Chocolate +$20ohhh ho rich geh dark chocolate 係好純粹嘅朱古力🫶🏻好喜歡耶~~
3-course lunch menu $158

Dessert: 士多啤梨芒果雪條
賣相好有心思 但唔食士多啤梨 👋🏻
Drink: Iced Chocolate +$20
2024-03-17
屯門真的好多高質素的cafe!這次來到位於建生 超多人推介的米芝蓮餐廳Involtini Italian Cuisine 的姊妹店 嘗試他們家的Lunch set!(≧∀≦) 3 course lunch menu 💵$158 per set包括starter, main course, dessert, drink✂︎⚪︎Homemade Fettuccine, Sausage, Chorizo, Burrata 手造意大利寬蛋麵 意大利腸肉 西班牙腸肉 水牛芝士 ♥︎ 好欣賞他們家的肉醬 腸肉切得大大粒 比較喜歡有口感的肉醬⚪︎Gorgonzola Risotto, Pear 哥根蘇拿啤梨意大利飯☘︎ 這個比較沒太大驚喜 啤梨味稍淡⚪︎Korayaki Risotto, Crabmeat 松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯 (+$120)♥︎♥︎♥︎超級無敵推介!!店員推介特別的吃法 先吃有蟹肉白色的意大利飯 再吃內圍啡色的蟹膏 最後才將中間的鵪鶉蛋一次過拌勻。蟹膏味超濃郁 重點是味道不膩 真的有被驚艷到(・´з`・)ゞ✂︎果然名不虛傳 來屯門絕對值得一試 聽同事推介 這家的Carbonara也是必點 下次要再
✂︎

☘︎ 這個比較沒太大驚喜 啤梨味稍淡

✂︎
果然名不虛傳 來屯門絕對值得一試 聽同事推介 這家的Carbonara也是必點 下次要再Encoreヾ(=`ω´=)ノ”
松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯
哥根蘇拿啤梨意大利飯
手造意大利寬蛋麵 意大利腸肉 西班牙腸肉 水牛芝士
松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯
本身對這餐廳了解不多,在ig 上留意到,他們員工會一起到義大利交流,一直都很想試。上週日,我們一行4人於戶外位置進行晚餐,慶祝生日,氛圍很好,週日週末有機會有busking,當晚天氣有點涼,店員開了暖爐💞首先點了是2個前菜芝士拼盤 和 西班牙火腿拼蜜瓜麵包是自製的主菜點了4個自己最喜歡蟹膏蟹肉飯🥰味道濃郁,滿滿鮮蟹味每上一首菜,侍應都會先作介紹無論醬汁到意粉都由廚師親手製作同構思同一般食到的有分別,意粉都比較有咬口每道菜我和朋友都很喜歡,下次會再光臨!無論環境,服務,食物都十分推薦👍🏻👍🏻👍🏻後來才知道是米芝蓮餐廳的姊妹店,以這個價錢能夠品嚐到,性價比高🫶🏻如果出旺市一定不能夠做到,我們每人再點了一杯飲品,蛋糕收$150切餅費,人均$41x,希望餐廳能有更多人認識!❤️💫

首先點了是2個前菜

芝士拼盤 和 西班牙火腿拼蜜瓜
麵包是自製的

主菜點了4個

自己最喜歡蟹膏蟹肉飯🥰
味道濃郁,滿滿鮮蟹味
每上一首菜,侍應都會先作介紹
無論醬汁到意粉都由廚師親手製作同構思
同一般食到的有分別,意粉都比較有咬口
每道菜我和朋友都很喜歡,下次會再光臨!

無論環境,服務,食物都十分推薦👍🏻👍🏻👍🏻
後來才知道是米芝蓮餐廳的姊妹店,
以這個價錢能夠品嚐到,
性價比高🫶🏻
如果出旺市一定不能夠做到,
我們每人再點了一杯飲品,
蛋糕收$150切餅費,
人均$41x,
希望餐廳能有更多人認識!❤️💫
2024-02-25
生日
  • 松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯
今日嘅食評,我哋來到呢間講求親民風格嘅意大利菜餐廳。由麵包開始,酸種同法式牛油麵包新鮮出爐,搭配黑醋牛油,實在係叫人停唔到口呀!頭盤嘅生醃黑鱈魚,鮮味喺口裏彈跳,再嚟個杏仁脆紫菜,起嘅嘅脆感真係正!主菜部分,紅蝦手造幼麵真心得意,紅蝦膏濃湯汁嘅濃厚同幼麵個完美結合,蝦味又香又濃,每一啖都咁滿足。至於松葉蟹甲羅燒,蟹味重得嚟又唔會蓋過意大利飯嘅細嫩口感,完全係一種高手級嘅享受。最後,甜品時刻,蘋果金寶同乳酪凝乳交織成一場視覺同味覺嘅盛宴,每一層口感都清新唔膩口。飲品方面,無論係酸酸嘅ꜱʜᴀᴋᴇʀᴀᴛᴏ定係甜甜嘅ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ ʟᴀᴛᴛᴇ,都為今晚增添幾分悠閒既感覺🍹。總括嚟講,這間餐廳嘅每一款菜式,無論係視覺定係味道上,都做到既平實又不失格調,真係個稱心嘅美食之旅✨🍝👌。
2024-01-16 661 瀏覽
我自己覺得味道一般首先個麵包配嗰個黑松露牛油黑松露牛油明顯唔夠黑松露味,好似食緊油咁樣。之後到到個沙律唔知點解下便有啲好甜嘅醬,感覺唔係好啱,個蜆湯係最好飲嘅啲蜆幾新鮮。但係呢個紅蝦意粉佢哋推介我食埋個蝦頭再食啲意粉唔知點解就俾啲蝦膏醬住咗個嘴好辛苦嗰種感覺亦都唔算好食之後到到佢個和牛對比起出邊百零蚊既牛,出面既仲好食。佢上邊唔知點解要加少少辣椒粉調味,好奇怪個配搭。唔會再去。但係服務嚟講算唔錯,不過留意番唔收Visa 真係好扣分,以加2024年啦。
我自己覺得味道一般
2024-01-12 405 瀏覽
聽講係人氣米芝連推薦餐廳 @involtini.concept 姊妹店,餐廳所使用意粉係每日新鮮製作,由曾任米芝連三星餐廳廚師主理。開係屯門好適合住係大西北嘅我,唔駛出市區都食到咁高質素嘅意粉同risotto,fusion得黎充滿特色又好味,同埋店員推薦嘅sparkling red wine好好飲,絕對會二訪!❤️手造意大利麵配西班牙紅蝦一上檯就聞到超香濃嘅蝦味,店員建議先講蝦頭嘅蝦膏吱落意粉撈埋一齊,意粉好有咬口完全感受到心機滿滿,蝦肉飽滿有彈性,十分新鮮好有蝦味,同番茄醬汁好夾,超級滿足!❤️松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯濃郁蟹膏混合細膩蟹肉和生鵪鶉蛋,口感醇厚濃而不膩,一口接一口好快食曬,味道超乎期待,十分推介!整體黎講好推介大家試下,店員服務態度很好,隨時關注你有咩需要,食物質素冇得彈,唯一希望份量可以多少少,值得支持絕對唔會失望!

❤️手造意大利麵配西班牙紅蝦

❤️松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯

• 松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯
  • 酸種麵包
  • 手造意大利幼麵配西班牙紅蝦
2024-01-09 256 瀏覽
來到這家店,個個菜單項目都令人眼前一亮!開始就係酸種麵包同法式牛油麵包,熱辣辣出爐,塗上個黑醋牛油,真係香到不得了,夠哂勁!🍞講到個蕃茄啫喱配八爪魚,咬落去,蕃茄嘅爽甜與八爪魚嘅彈牙咁啱哂,麵豉香氣撲鼻,盞鼻涕都快畀它引出嚟,加上啲昆布醋啫喱嘅酸香,清新得嚟惹味。🐙再講吓個招牌手造意大利幼麵,紅蝦膏濃汁啖啖都係海鮮嘅鮮味,意粉煙韌,每條麵都係蝦膏包圍,啖啖肉,啖啖香,真係話唔出嘅滿足。🍝唔得唔提下個松葉蟹甲羅燒意大利飯,呢個就係可以話明卡路里炸彈,但食落去絕對罪惡美味。蟹膏飯粒香滑,再加上入口即溶嘅鵪鶉蛋黃,食起上嚟不但豐富,而且蟹味十足,爽口得嚟又唔膩!🦀收尾就係提子風味嘅甜品,提子馬斯卡風芝士都是層次豐富嘅組合,酸酸甜甜,輕爽宜人。最後兩杯特色飲品亦喺味道與口感上都達到平衡,尤其係Tiramisu Latte,嘅確係飲品界嘅黑馬,啱晒肚仔又啱晒心意,總括一句:梗係要再嚟幾次!🍰🥤

2024-01-05 198 瀏覽
平時我都無做定research 搵嘢食,不過因為嘴刁好姊妹生日加升職慶祝,要俾d心機搵間餐廳同佢慶祝下🥂好少嚟到屯門搵嘢食,同事介紹呢間,位置唔係市中心,坐低原本唔多人,靜靜地幾舒服紅蝦意粉好香好好食,終於食到係用真正紅蝦,肉質甜d,之前食過有d西餐廳都唔係用真紅蝦,隻顔色同鮮甜味爭好遠意大利飯都煮得啱啱好,食飯質素高質,甜品係支水果冰棒,造型好可愛🥰 我哋揀咗嘅主食都要另外加錢,不過好食嘅都值得👏🏻

我哋揀咗嘅主食都要另外加錢,不過好食嘅都值得👏🏻
I recently revisited a restaurant in January 2024 after my first visit in November 2023. This time, I decided to try three different set lunches: "HOMEMADE FETTUCCINE, SAUSAGE, CHORIZO, BURRATA," "GORGONZOLA RISOTTO, PEAR," and "HOMEMADE TAGLIOLINI, CARBONARA." Overall, the food quality was decent, but the service left much to be desired.In comparison to my previous experience, the risotto this time was even better, with a more balanced sauce ratio. The GORGONZOLA RISOTTO with pear had a delight

In comparison to my previous experience, the risotto this time was even better, with a more balanced sauce ratio. The GORGONZOLA RISOTTO with pear had a delightful combination of flavors. The HOMEMADE TAGLIOLINI CARBONARA stood out with its rich Guanciale oil fragrance.

However, the service this time was a stark contrast to my previous visit. The staff lacked smiles and failed to provide any introductions when serving the dishes. Unfortunately, I also encountered a mistake by one of the servers. While clearing the table, he accidentally dropped some dirty utensils onto my coat, which was placed on the chair next to me. He didn't say anything but quickly cleaned my coat with paper towels from the table.

Considering the service mishaps and the overall decline in experience, I don't think I'll be returning to the restaurant anytime soon. Nonetheless, I am grateful for the excellent experience I had during my visit in November.

Thank you for the memorable experience back in November.
GORGONZOLA RISOTTO, PEAR
2024-01-02
生日
GORGONZOLA RISOTTO, PEAR
  • 手造意大利寛蛋麵,意大利腸肉,西班牙腸肉,水牛芝士
  • 哥根蘇拿啤梨意大利飯
  • 傳統卡邦尼手造意大利幼麵
2023-11-27 317 瀏覽
食物方面係好食嘅~環境都唔錯~當日我哋訂咗枱係去到20:00,但係19:30 已經開始催促,我哋有甜品慶祝生日,到上甜品時,張枱其實仲係好亂嘅情況,一放低甜品不停想要點蠟燭🙈個情況真係好混亂😣其實我地預約係去到20:00,而且我哋一定會準時離開,但咁嘅服務,係會另到我地係度諗,究竟我哋booing係去到8點🤔定要8點前走俾佢地8點俾枱下一轉呢?最後我地係準時8點前離開,但咁嘅服務🤔真係未必會返黎再食!
食物方面係好食嘅~
環境都唔錯~

最後我地係準時8點前離開,但咁嘅服務🤔真係未必會返黎再食!