2021-04-02 903 瀏覽
我同朋友都超鍾意食雞翼,成日食嘢都加碟雞翼嚟食,於是今次索性黎呢間專門食雞翼嘅餐廳,貪佢夠多款式,食雞翼當午餐。我哋兩個總共叫咗24隻雞翼,係有四款唔同嘅雞翼,每款六隻,即係每人每款都食到三隻,總共每人食12隻雞翼。雞翼有分濕身同乾身嘅,我哋就揀咗兩款濕身同埋兩款乾身。🥗Ranch 田園風味 $69呢款係乾身嘅,有sour cream同spring onions。我好鍾意呢款,sour cream味嘅粉嘅味道好香好正,成隻雞翼滿佈sour cream味。雞翼嘅外皮亦都好脆,入面嘅雞肉都好滑。🧀Cali Style 巴馬臣芝士蒜蓉味 $69呢款都係乾身嘅,有garlic、parsley同埋parmesan cheese。一見到嗰陣嚇親,因為啲parmesan cheese多到堆起曬。食落好香芝士味同蒜味,除左芝士之外都食到好多蒜粒,好香好正。🐥Spicy Buffalo|WINGMAN 水牛城醬 $69呢個係濕身嘅雞翼,佢寫係wingman special version,仲話係highly recommended,咁就試下啦。我覺得濕身雞翼嘅味道比乾身雞翼嘅味道更重,所以我建議食左乾身

雞翼有分濕身同乾身嘅,我哋就揀咗兩款濕身同埋兩款乾身。

🥗Ranch 田園風味 $69

🧀Cali Style 巴馬臣芝士蒜蓉味 $69

呢個係濕身嘅雞翼,佢寫係wingman special version,仲話係highly recommended,咁就試下啦。我覺得濕身雞翼嘅味道比乾身雞翼嘅味道更重,所以我建議食左乾身雞翼先。呢款Spicy Buffalo辣辣地,酸酸地,又幾好食,係一款整得幾出色嘅水牛城雞翼。

🌶Carolina Reaper 死神醬 $69
呢個都係濕身嘅,佢寫係Blend of fresh chillis,店員就話係好辣嘅。食落第一啖覺得唔係好辣,但食食下就越黎越辣,仲係嗰種唔停得嘅辣,一停低就會覺得條脷好辣。所以呢款我哋係留返最後食嘅,因為怕食完呢個之後,條脷會taste唔到其他雞翼嘅味道,我覺得我地呢個做法係明智嘅。

🥫Saucy Dips (3 dips)$20
我地加左$20加左三款dips,分別係泡菜蛋黃醬、黑松露蛋黃醬同埋墨西哥煙椒乳酪醬。其實本身啲雞翼都好夠味㗎喇,但係如果食完啲雞翼嘅皮,剩返少少雞肉,又想重味少少嘅話就可以點醬,感覺就好似多左三款口味嘅雞翼可以食咁。每隻醬都各有特色,味道好分明。

每人食完12隻雞翼都好飽啦,下次再想食雞翼嘅時候再搵返呢個雞翼朋友先。
2021-03-28