2018-08-16 1634 瀏覽
都好耐無去意粉屋了,因為分店買少見少,即使有都未必就腳。今日去開雅蘭中心,發現原來呢度開新咗一間。未夠七點,無咩人,唔使等位,所以入去坐低。新開梗係裝修新淨,不過啲檯就排到密密麻麻。自選餐有A 至I,叫一個主菜加$38或$48,就有餐湯和飲品。至於Summer Breeze Combo 二人套餐都係$368,所以決定選後者。羽衣甘藍帶子湯。唔熱,味道淡。兩隻帶子係凍的。唔使講,零分。咁叫做原條? 記得以前在意粉屋食過的原條豬仔骨大條好多,起碼有10條骨以上。呢條只得7條骨,唔通啲豬發育唔健全?論味道係OK的,跟以前的差不多。而薯條都炸得香脆。正當我哋食梗豬仔骨的時候,珍寶雜錦薄餅都上埋嚟。熱辣辣的,味道都唔錯。咖啡味道都香濃。不過,討厭啲侍應服務! 上嘢食係好似掟落張檯咁。大家都明張檯好細,但絕對唔係客人的錯,放兩個主菜幾乎放唔到我係絕對明白,但係都唔應該就咁隊啲嘢食埋嚟,放好少少好唔好? 趕客呀? 仲有就係,成鬼日都走過嚟話收嘢,我哋都未食完,收咩呀?坐多一陣,間嘢就滿晒座,仲好鬼嘈。仲有就係,隔籬檯個客食嘢時,隻手掙幾乎打到埋嚟。呢餐真係唔enjoy,咁想趕客,我哋都唔留戀,打包埋

新開梗係裝修新淨,不過啲檯就排到密密麻麻。

[餐湯]

[醬燒原條丹麥豬仔骨、脆薯條、意大利黑醋蓄茄沙律]

論味道係OK的,跟以前的差不多。而薯條都炸得香脆。

咖啡味道都香濃。

坐多一陣,間嘢就滿晒座,仲好鬼嘈。

仲有就係,隔籬檯個客食嘢時,隻手掙幾乎打到埋嚟。呢餐真係唔enjoy,咁想趕客,我哋都唔留戀,打包埋啲pizza埋單走。
2018-08-15