2014-12-30 629 瀏覽
因為聖誕正日,朋友們全都比較忙,所以我地一班就於27日先慶祝。因為我地比較嘈,所以一早訂了這間的一間房,有minimum charge $2500, 咁我地會飲酒,相信一定過minimum charge。因為一早book左,所以唔洗等,目測全店半滿啦。一班餓鬼,瘋狂叫嘢食同叫嘢飲。啤酒同清酒選擇都算多,串燒選擇亦多,比較近日式,唔多覺似川式。可能人多,攪到order好亂,有D野要提店家上,呢方面要改善一下。普遍食物質素不錯,比較唔好係燒雞皮,比較乾。比較特別的是幾款腸類,有黑色(唔記得叫乜名)同埋另一款芥末味道。仲有款細細粒嘅番薯,煙煙un un 好得意,又encore左2次。個豬肉露荀卷,又係好好味,又脆又多露荀,又係叫多左2次。我地都鍾意食蠔,所以叫左個廣島蠔。朋友話好食,但我嗰隻似半生熟,所以有D腥。仲有一個燒煲仔飯,大家可以唔叫,味道非常似茶樓嘅糯米包,又唔香又唔脆。去食串燒又點可唔食雞翼,呢度個味道不錯,只是如果個皮脆D仲好食!呢度仲有一D燒蔬菜,我地叫左皇帝菜,韮菜同娃娃菜,味道不錯,一般串焼店應該無呢樣。另外又叫左鍚紙焗菇同鍚紙焗西蘭花,茹還可以,西蘭花應該係焯過先焗,太

焼雞皮

黑色腸

Wasabi 味腸

豬肉露荀巻同一口紫薯

廣島燒蠔

燒煲仔飯

燒雞翼

呢度仲有一D燒蔬菜,我地叫左皇帝菜,韮菜同娃娃菜,味道不錯,一般串焼店應該無呢樣。另外又叫左鍚紙焗菇同鍚紙焗西蘭花,茹還可以,西蘭花應該係焯過先焗,太林喇。所以都建議大家只叫燒菜,唔好食焗嗰D。
芝士焗菇

燒韮菜

燒腐皮蝦卷

燒雞肉丸
豬肉年糕

其實叫左好多其他野食,唔一一貼上,個燒牛脷好好味。總括黎講,食物水準幾好,價錢亦相當合理,service 都不錯。我地由9:00坐到1:00,店家都無趕客。下次一定再幇襯,小型party好地方!!
題外話/補充資料: good food, 小型party好地方
2014-12-27
聖誕節