餐廳: 方叔叔重慶老火鍋 (如心廣場一期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-07-29 183 瀏覽
見到呢度有九宮格麻辣大紅鍋套餐,一向食得辣既我一於挑戰下啦!此湯底可免人頭湯底費用,都好抵食!@unclefonghotpothk 餐廳環境貫徹寬闊坐位唔會有傳統火鍋店的壓迫感入座後店員會先送上糖水和圍裙 係雪耳紅棗糖水滋潤解渴然後用QR Code點餐~ 👅九宮格麻辣大紅鍋湯底方叔叔的「九宮格麻辣大紅鍋」讓嗜麻好辣的火鍋粉絲為之傾心,喜歡挑戰辣度的你,跟我食「九宮格麻辣挑戰」套餐啦~中心格:上下翻滾適合燙十字格:上下翻滾適合煮四角格:文火細磨適合炆 👅黑豚腩肉 $88油脂分佈均勻,吃起來滑潤不澀,口感細嫩好吃,且帶有濃濃的香甜氣息。 👅鴨血 $88香辣過癮的麻辣鴨血,深深攻陷一眾「嗜血者」的心惹味又有咬口! 👅鮮鵝腸 $68爽脆潮式鵝腸皇,口感爽脆甘香 👅手打墨魚滑 $58用新鮮墨魚人手製造,配已秘製調味料,爽滑彈牙,味道鮮甜 👅特色迷你燕餃 $68每一隻都好迷別緻的一口燕餃。皮夠煙靱, 讚! 雖然外表不算討喜,但味道很好,有點像魚皮餃的味道。 👅牛蛙- $38/隻牛蛙肉質好鮮嫩,都幾好肉地😜 👅大刀豬腰片 $98約一個小手掌大小,厚薄適中,薄吃不過癮,太厚又不入味~但有少少騷味扣左
見到呢度有九宮格麻辣大紅鍋套餐,
一向食得辣既我一於挑戰下啦!
此湯底可免人頭湯底費用,都好抵食!

@unclefonghotpothk
餐廳環境貫徹寬闊坐位
唔會有傳統火鍋店的壓迫感
入座後店員會先送上糖水和圍裙
係雪耳紅棗糖水滋潤解渴
然後用QR Code點餐~

👅九宮格麻辣大紅鍋湯底
中心格:上下翻滾適合燙
十字格:上下翻滾適合煮
四角格:文火細磨適合炆

👅黑豚腩肉 $88
油脂分佈均勻,吃起來滑潤不澀,
口感細嫩好吃,且帶有濃濃的香甜氣息。

👅鴨血 $88
香辣過癮的麻辣鴨血,
深深攻陷一眾「嗜血者」的心
惹味又有咬口!

👅鮮鵝腸 $68
爽脆潮式鵝腸皇,口感爽脆甘香

👅手打墨魚滑 $58
用新鮮墨魚人手製造,
配已秘製調味料,爽滑彈牙,味道鮮甜

👅特色迷你燕餃 $68
每一隻都好迷別緻的一口燕餃。
皮夠煙靱, 讚!
雖然外表不算討喜,
但味道很好,有點像魚皮餃的味道。

👅牛蛙- $38/隻
牛蛙肉質好鮮嫩,都幾好肉地😜

👅大刀豬腰片 $98
約一個小手掌大小,厚薄適中,
薄吃不過癮,太厚又不入味~
但有少少騷味扣左少少分。

👅鮮腐竹 $48
腐竹同樣係精華所在,
皆因腐皮索曬湯汁,
口感夠曬滑溜, 非常美味。

👅香菜 $18
除了打邊爐時會下香菜,
也能助食開胃。

🍮 甜品
紅糖爆漿粑(半份)
咬下去煙煙韌韌得黎仲有份香脆
食到中間紅糖溢出,香甜又滿足。

如果你唔食得辣可以有其他湯底選擇喔👅