喺旺角女人街入面竟然有咁別緻嘅小居酒屋~踏入餐廳之前,仍然身處香港嘅繁華鬧市之中,然而一踏入門內,柔和嘅燈光,充滿日式風格嘅裝潢,我哋好似用咗多啦A夢嘅任意門,一秒就嚟到日本嘅居酒屋咁!坐喺入面再望出去門口更加有呢種感覺o̴̶̷̤ ̫ o̴̶̷̤✎ 吉列廣島蠔 有5隻炸蠔,蠔外面炸脆,食到入面有種入口即溶嘅感覺,淡淡蠔味,濃郁炸香味。伴隨酸醬一齊食,開胃!✎ 雜錦天婦羅 有炸茄子、炸金菇、炸魷魚、炸蝦同埋炸甜薯。炸茄子嘅炸皮好薄,入面鮮甜多汁;炸魷魚同炸蝦口感爽口Q彈,香濃蝦味並冇俾炸味蓋咗。天婦羅汁幾鮮甜。✎ 串燒拼盤6種 全部都係胖鹽燒同灑上胡椒粉,整體燒得好香。串燒分別有冬菇、牛舌、五花腩、鰻魚、雞軟骨同埋雞肉棒。冬菇帶有濃郁味道,質感厚實飽滿,有嚼勁;牛舌爽嫩,略帶肥膩感;五花腩表面略乾,再食落去質感啱啱好,有少量脂肪反而又冇咁乾;鰻魚肉質同樣厚實,香濃魚味;雞軟骨爽脆,雞味誘人;雞肉棒肉質相對軟糯,表面滿佈微甜嘅燒汁,沾上蛋汁,味道更豐富。✎ 帝王蟹肉炒飯微辣,用蛋、蟹柳、蟹肉炒成嘅飯。口感粉粉地,整體偏乾身,鹹香嘅味道~✎ 牛油炒枝豆 表皮帶有淡淡牛油味,入口清甜。

✎ 吉列廣島蠔
伴隨酸醬一齊食,開胃!

✎ 雜錦天婦羅

✎ 串燒拼盤6種

✎ 帝王蟹肉炒飯

✎ 牛油炒枝豆
表皮帶有淡淡牛油味,入口清甜。

2024-04-05