同朋友相約喺旺角行街,喺旺角女人街搵到呢間日式居酒屋,經過已經見到舖頭門面充滿日式風情,餐廳內環境都雅致舒適,職員親切有禮,最吸引嘅係食物嘅價錢都相當之親民~滑蛋炸雞飯💰HK$68炸雞外皮酥脆金黃,內裡肉質多汁鮮嫩!滑蛋香甜軟滑,另外仲有少少爽脆嘅洋蔥,米飯粒粒分明,夾埋一齊食有一種香醇細膩嘅風味~自家手打烏冬配豬軟骨💰HK$68烏冬口感比平時嘅烏冬更加煙韌彈牙,豬軟骨非常之入味,軟骨嘅部份咬勁適中,味道有驚喜~吞拿魚玉子(2件)💰超值加配+HK$15吞拿魚碎碎加上甜甜玉子,味道都幾夾~炸廣島蠔(2件)💰超值加配+HK$15炸廣島蠔外酥內嫩,既保持咗廣島蠔嘅鮮味,又增添咗香脆可口嘅口感~炸餃子(2件)💰超值加配+HK$15炸餃子皮脆餡嫩~蒲燒鰻魚(1串)💰HK$38鰻魚肉質細緻嫩滑,配上甜甜哋嘅燒汁,味道一流~秋葵釀蝦膠(1串)💰HK$32第一次食呢個配搭,味道有驚喜~北海道帆立貝(1串)💰HK$38帆立貝鮮嫩彈牙~鹽燒牛脷芯(1串)💰HK$48牛味濃郁,肉質厚實彈牙~宮崎黑豚肉腸(1串)💰HK$32味道香甜多汁,感覺有啲似台灣腸~阿波尾雞軟骨(1串)💰HK$28咬勁十足~巨峰提子檸檬

滑蛋炸雞飯💰HK$68
滑蛋炸雞飯、吞拿魚玉子
滑蛋炸雞飯

自家手打烏冬配豬軟骨💰HK$68
自家手打烏冬配豬軟骨、炸廣島蠔、炸餃子
自家手打烏冬配豬軟骨

吞拿魚玉子(2件)💰超值加配+HK$15
吞拿魚碎碎加上甜甜玉子,味道都幾夾~

炸廣島蠔(2件)💰超值加配+HK$15

炸餃子(2件)💰超值加配+HK$15
炸餃子皮脆餡嫩~

蒲燒鰻魚(1串)💰HK$38
鰻魚肉質細緻嫩滑,配上甜甜哋嘅燒汁,味道一流~

秋葵釀蝦膠(1串)💰HK$32
第一次食呢個配搭,味道有驚喜~

北海道帆立貝(1串)💰HK$38
帆立貝鮮嫩彈牙~

鹽燒牛脷芯(1串)💰HK$48
牛味濃郁,肉質厚實彈牙~

宮崎黑豚肉腸(1串)💰HK$32
味道香甜多汁,感覺有啲似台灣腸~

阿波尾雞軟骨(1串)💰HK$28
咬勁十足~

巨峰提子檸檬綠茶💰HK$58
充滿巨峰提子嘅香甜味~
巨峰提子檸檬綠茶

自家手打烏冬配豬軟骨、炸廣島蠔、炸餃子
自家手打烏冬配豬軟骨
巨峰提子檸檬綠茶
金桔檸檬綠茶
🌜裝修方面走日系風格,木系嘅裝修,配合長長嘅吧台設計,配置大量清酒🍶,好似係咗日本壽司店咁,仲可以見到師傅忙碌地燒烤!餐牌選擇都好多,從日式串燒、日式飯麵、炸物都齊全,所以每樣點咗少少試味:🔥串燒 必點!串燒款色都有好多,從肉類到海鮮、蔬菜都有,串燒全部都幾出色,每個種類都點嚟試吓:💛燒豆腐串 $18 💚脆肉瓜 $16蔬菜豆腐都保持新鮮度,唔會燒得太乾身!🤎蒲燒鰻魚$38入面嘅肉質超級肥美,外皮經過香烤,味道唔算太腥,仲有鰻魚汁令到個串燒更加惹味!🐔阿波尾雞胸骨 $32雞胸骨同平時雞軟骨略不同,真係有成條雞骨喺入面,屬於日式嘅做法,好有口感!🐽宮崎黑豚肉腸 $32腸仔出面微微香脆,好香口惹味!🩷 有我至愛厚燒牛脷芯 $48牛舌使用黑椒同埋鹽調味,肉質都算嫩滑,唔會燒得太乾身,味道唔錯!😋多款香口日式小食:日式炸雞/ 芝麻雞翼⋯⋯其中我最鍾意 🧀一口芝士香濃嘅芝士香氣,咬入去外皮炸得鬆脆,鹹鹹香香令我覺得好食!主食🐷🍳🍚滑蛋吉烈豬扒飯 $78配料豐富嘅滑蛋豬扒飯,滑蛋已經同洋蔥菇類互相混合,面頭仲有有香蔥,增加日式風味,豬扒肉質勁腍身,可能經過前期處理,外皮冇黐住蛋汁嘅位置保持香脆,飯沿

🔥串燒 必點!

💛燒豆腐串 $18
💚脆肉瓜 $16
蔬菜豆腐都保持新鮮度,唔會燒得太乾身!

🤎蒲燒鰻魚$38

🐔阿波尾雞胸骨 $32

🐽宮崎黑豚肉腸 $32
腸仔出面微微香脆,好香口惹味!

🩷 有我至愛厚燒牛脷芯 $48

😋多款香口日式小食:日式炸雞/ 芝麻雞翼⋯⋯
其中我最鍾意 🧀一口芝士
香濃嘅芝士香氣,咬入去外皮炸得鬆脆,鹹鹹香香令我覺得好食!

主食
🐷🍳🍚滑蛋吉烈豬扒飯 $78
配料豐富嘅滑蛋豬扒飯,滑蛋已經同洋蔥菇類互相混合,面頭仲有有香蔥,增加日式風味,豬扒肉質勁腍身,可能經過前期處理,外皮冇黐住蛋汁嘅位置保持香脆,飯沿用日本珍珠米,飯量勁多,一個人都食唔晒!

仲有充滿日系特色的🐽迷你豬軟骨飯
同🥢迷你九州蕎麥麵,豬軟骨好大粒,鹹香滿分,入面仲有充滿口感的軟骨,食完主食大滿足!

🍹荔枝檸樣綠茶 / 🍵菠蘿檸檬綠茶
食日本炸物同串燒一定要飲杯嘢,香甜嘅水果綠茶可以解一下油膩感,都唔錯!

✨ CP值好高,位於旺角交通方便,想食日本嘢都可以一試!

@kisaragi_izakaya

🌛如月居酒屋 (旺角)
📍旺角通菜街59-61號德發大廈地下2號舖
  • 蒲燒鰻魚
  • 厚燒牛脷芯
2024-06-14 250 瀏覽
旺角女人街一頭都好多野食,見到呢間如月居酒屋新餐廳,都幾光猛新淨,乾淨企理,同女人街其他食店都幾唔同,就入去試試。鋪頭地方唔大,但坐落空間感都OK. 牆身擺滿日式標語同酒樽🍻本Menu設計得好有風格,有Feel😆九州蕎麥麵(配醬油豬軟骨)($68)醬油幾清幾香甜。豬軟骨夠淋,食到昆布味,清清地入口幾舒服。而蕎麥麵係有啲嚼勁,份量又夠多,係十分飽肚的選擇。照燒牛肉配溫泉蛋($88)醬汁連埋隻蛋好濃郁,啖啖珍珠米都係索晒蛋液同牛肉的香味😋簡單而幸福~鐘意佢啲香菇洋蔥配料,令個飯再香啲牛肉份量都唔少,味道都濃郁串燒拼盤($188)🌟雞軟骨:鹽花調味,好有咬口🌟白鱔:可能凍左食冇咁香脆,但魚身都彈牙嘅🌟牛柳粒:都有牛味,份量可以更多🌟雞肉腸:幾好味👍🏻脆皮腸好香脆多汁🌟磨菇:幾香牛油味,好食柑桔檸檬綠茶($58/杯)有啲似似林X檸的手打檸檬感覺,甜甜酸酸的,岩晒好甜之友😀
乾淨企理,同女人街其他食店都幾唔同,就入去試試。

九州蕎麥麵(配醬油豬軟骨)($68)

醬油幾清幾香甜。豬軟骨夠淋,食到昆布味,清清地入口幾舒服。
而蕎麥麵係有啲嚼勁,份量又夠多,係十分飽肚的選擇。

照燒牛肉配溫泉蛋($88)

牛肉份量都唔少,味道都濃郁

串燒拼盤($188)

🌟雞軟骨:鹽花調味,好有咬口
🌟白鱔:可能凍左食冇咁香脆,但魚身都彈牙嘅
🌟牛柳粒:都有牛味,份量可以更多
🌟雞肉腸:幾好味👍🏻脆皮腸好香脆多汁
🌟磨菇:幾香牛油味,好食

柑桔檸檬綠茶($58/杯)

有啲似似林X檸的手打檸檬感覺,甜甜酸酸的,岩晒好甜之友😀

2024-06-11
2024-06-01 225 瀏覽
去開旺角想食下日本嘢,可以去呢間居酒居試吓~ 位於女人街,位置非常方便!餐廳裝潢都幾日式,貼咗好多日本招牌同有好多清酒樽,似置身喺日本居酒屋咁~餐廳主打多款串燒,仲有不同飯麵小食選擇。凡點任何飯麵,追加串燒有得每串減$5,都幾抵食!飯麵最平六十幾蚊,仲包咗麵豉湯同沙律,晚市呢個價錢相當優惠!仲有二人餐都好抵食!🔸海膽明太子冷烏冬 $98明太子迷嘅我見到必叫😂 平時都係食開熱嘅明太子意粉同烏冬,估唔到明太子冷烏冬都咁好食!而且好啱夏天食呀!冷烏冬好煙韌彈牙,明太子醬超濃郁又唔會太鹹!仲有海膽點綴,鮮甜唔腥~🔸鰻魚飯 $88有半條鰻魚咁多!都算厚身唔會好薄,口感都軟棉,但有少少骨~ 仲有件玉子燒👍🏻 加埋鰻魚汁一齊食都幾好味!🔸免治雞肉棒 $38🔸冬菇 $16🔸日本甜薯仔 $16🔸燒豆腐串 $18🔸雞翼 $32試咗幾款串燒,味道正常發揮,唔會話好大驚喜,勝在幾抵食~ 最鍾意係免治雞肉棒,雞肉餡有軟骨,口感唔錯!撈埋多汁一齊食更加香滑!

🔸海膽明太子冷烏冬 $98

🔸雞翼 $32
  • 海膽明太子冷烏冬
  • 免治雞肉棒
2024-05-18 205 瀏覽
呢晚嚟咗旺角嘅居酒屋食晚飯 見到有個幾抵食嘅二人餐 只需$298就食到5款食物😊慢煮黑椒牛肉沙律呢個沙律係用咗胡麻醬同埋新鮮蔬菜整成🥗 係一碟好Fresh嘅前菜 面頭仲有四大片黑椒牛肉🐮 令到呢個沙律唔會太單調芥末牛舌作為涼拌嘅前菜呢一個牛舌真係好特別👍🏻 因為用上Wasabi做調味 食落口有少少辛辣 牛舌粒整得好腍身 一啲都唔韌👅 炸雞軟骨呢一碟炸雞軟骨上碟時熱辣辣 炸粉唔算好厚 但係就炸得好脆卜卜😮 配埋側邊嘅蛋黃醬真係絕配 日式煮餃子呢一碟餃子外皮唔會好厚 入面就有椰菜豬肉餡料🥟 配埋底下嘅日式醬汁 真係好有和風滋味三文魚海膽炒飯呢個橙黃色嘅炒飯入面真係有好多海膽同埋三文魚😗 海膽炒飯炒得幾乾身 而且粒粒分明 仲有啲蟹籽喺面可以增加口感飲品我地另外嗌咗兩杯特飲 巨峰葡萄檸檬綠茶同埋柑橘檸檬綠茶🍵 兩杯都唔會好甜 清清地幾好味 我自己就比較鍾意柑橘檸檬多啲🍊呢一餐都食得幾飽 呢個價錢喺旺角食到咁多野都算幾高性價比啊🥰
晚市二人套餐

三文魚海膽炒飯

飲品
柑橘檸檬綠茶 巨峰葡萄檸檬綠茶

2024-08-07 48 瀏覽
旺角鬧市中既鬧市系旺角站既附近當行街買嘢都攰系好多食肆中既通菜街如果想食比較港式味既日菜就好岩依到啦日系門面好易揾入面佈置亦相當有心思黎得居酒屋食嘢當然唔少得食串燒依到串燒都十分多款式今晚叫左六款試-北海道帆立貝-蒲燒鰻魚-阿波尾雞軟骨-厚燒牛脷芯-燒豆腐串-宮崎黑豚肉腸 串串都好有份量其中帆立貝相當巨型之後到主食-慢煮豬軟骨配讚岐烏冬豬軟骨好入味,烏冬又好彈牙-滑蛋炸雞飯一層滑蛋下,埋藏好多唐揚炸雞另類親子井

旺角鬧市中既鬧市

串串都好有份量
其中帆立貝相當巨型

之後到主食
-慢煮豬軟骨配讚岐烏冬
豬軟骨好入味,烏冬又好彈牙

-滑蛋炸雞
一層滑蛋下,埋藏好多唐揚炸雞
另類親子井

• 滑蛋炸雞飯
《如月居酒屋の食評》 by@ihungry.hk想同朋友Chill下食野傾下計,居酒屋🏮絕對係最好選擇💯!如月居酒屋以日式和風格為主,為你提供多款平價又地道嘅居酒屋美食,包括日式串燒、定食、小食等等,以超抵價錢為你做出日本🇯🇵質素!🔸 『讚岐烏冬 - $68』讚岐烏冬超彈牙,口感啱啱好,而湯底方面,湯底清甜又唔會有味精味,完全復刻到當地日本嘅清昆布湯,超正😜!🔸『咖哩炸雞飯 - $68』炸雞皮薄陷兔,金黃酥脆,入口肉汀爆開,流出香噴噴嘅日式咖哩,配埋足料新鮮蔬菜材料同QQ日本米,絕對滋味🤓!🔸『串燒 - $16-38』串燒種類勁齊全,有齊肉類、丸類、蔬菜及海鮮等等,特別一讚燒鰻魚串燒,醬汁甜味又惹味,鰻魚超足料又厚肉,肉身新鮮彈牙,大讚👍👍👍!🔸『燒物 - $25』所謂燒雞翼,我鍾意食!呢款芝麻燒雞翼非常之香濃,除咗外脆內爆汁,仲有濃濃嘅芝麻香氣,絕對令你食唔停口!而一口芝士,即係一啖咬落去爆曬濃濃嘅芝士啦,絕對係超級邪惡啊😈!🤪iHungry肚餓指數:7.9/10
《如月居酒屋の食評》 by@ihungry.hk

🔸 『讚岐烏冬 - $68』

🔸『咖哩炸雞飯 - $68』

🔸『串燒 - $16-38』

🔸『燒物 - $25』

🤪iHungry肚餓指數:7.9/10
2024-08-05 53 瀏覽
係旺角女人街搵到依間門口好精緻既居酒屋 木系裝修充滿日式風情🎏光猛企理 坐得舒服半open kitchen bar枱有好多sake🍶仲可以睇住師傅整串燒🍢Menu選擇好多 同朋友行完街過黎食下串燒飲杯酒吹下水都唔錯☺️✿ 串燒 ✿-厚燒牛脷芯 $48- 爽口 肉汁多!-北海道帆立貝 $38- 超大隻超肥美🤩-阿波尾雞軟骨 $28- 自家醬汁惹味-燒豆腐串 $18- 外皮燒得香脆 口感極正-蒲燒鰻魚 $38- 肉質柔軟入味-日本甜薯仔 $16- 外皮微脆😌✿ 九州蕎麥麵 配 炸雞 $68 ✿炸雞肉嫩多汁 蕎麥麵鰹魚湯偏甜 夏天食幾清新~🍜✿ 豚肉生薑燒 $68 ✿豚肉焦香 生薑燒汁甜甜去油膩感

係旺角女人街搵到依間門口好精緻既居酒屋
木系裝修充滿日式風情🎏光猛企理 坐得舒服

✿ 串燒 ✿
-厚燒牛脷芯 $48- 爽口 肉汁多!
-北海道帆立貝 $38- 超大隻超肥美🤩

✿ 九州蕎麥麵 配 炸雞 $68 ✿
炸雞肉嫩多汁 蕎麥麵鰹魚湯偏甜 夏天食幾清新~🍜

✿ 豚肉生薑燒 $68 ✿
豚肉焦香 生薑燒汁甜甜去油膩感
旺角通菜街地下一帶食肆繁多,而呢一間日式居酒屋餐廳—如月居酒屋,主打串燒、和風料理,食物款式種類多,而且性價比高,繁忙時段吸引左唔少食客到訪🍴 推介九州蕎麥麵配慢煮豬軟骨,醬油湯底清甜帶昆布味,而豬軟骨亦相當腍身入味。另外,串燒、炸物類亦係即叫即燒,熱辣辣上碟,再嗌埋特色飲品及各款酒類飲品,配搭適合不過~ 而餐廳整體環境乾淨企理,以和諧風為主,吧枱上亦放滿左各種酒類,相當有風味,經過女人街可以試下🏮
旺角女人街竟然隱藏着一間平價日式居酒屋,透過門口看到裏面裝修雅致,牆上貼上多幅懷舊日風壁畫,吧枱擺放多枝清酒。居酒屋有供應丼飯和麵類、串燒、炸物和伴酒小食等。而飲品方面,主打清酒、亦有供應啤酒和梳打類。滑蛋炸雞飯就是看到在門口的餐牌被吸引進來的,依碗炸雞飯$68,價廉物美,炸雞有五件,肉嫩多汁,滑蛋加入香菇片和煮得軟腍的洋蔥。豬軟骨蕎麥麵蕎麥麵夠低熱量,好適合夏天努力減肥的朋友。醬油湯底清甜,加入大量昆布。豬軟骨份量都唔少有四大件,煮得軟腍,不費勁就咬得開。🍢 串燒(黑豚肉腸、廣島蠔、鹽燒雞軟骨、鹽燒和牛、鹽燒豆腐)特別喜歡鹽燒和牛串,肉質軟腍,並鎖住了肉汁,有豐富脂油香味。雞軟骨燒得剛好,有焦香味但不會過乾。鹽燒豆腐外層香脆,裏面軟嫩。炸物(炸餃子、吉列蠔、一口芝士)最特別的是一口芝士,外脆內軟,一咬開有芝士流出,芝味香濃。

滑蛋炸雞

豬軟骨蕎麥麵

豬軟骨份量都唔少有四大件,煮得軟腍,不費勁就咬得開。

🍢 串燒
(黑豚肉腸、廣島蠔、鹽燒雞軟骨、鹽燒和牛、鹽燒豆腐)

炸物
(炸餃子、吉列蠔、一口芝士)

最特別的是一口芝士,外脆內軟,一咬開有芝士流出,芝味香濃。

2024-07-29 20 瀏覽
係旺角搵日本菜唔難, 但難就難在要搵一間又平又正 性價比高既居酒屋今日係女人街行街既時候 見到呢間居酒屋都好多人幫襯感覺好日式 就同朋友一齊衝入去涼冷氣啦🔸首先叫左d串燒先 方便一路傾計一路可以食少少野填飽個肚北海道帆立貝**:肥美鮮甜,烤得恰到好處,是居酒屋必點的經典蒲燒鰻魚**:肉質柔軟,醬汁鹹甜適中,入口即化牛舌心**:軟嫩多汁,帶有些許牛肉香氣,頗有嚼勁雞軟骨串**:咬下去軟糯有嚼勁,配上店家特製的醬汁相當美味宮崎黑豚肉腸**:肉質鮮嫩多汁,微微帶有些許煙燻香氣燒豆腐串**:外脆內嫩,淋上醬汁後更添風味🔸除了串燒,我們最後仲叫左兩款主食咖喱漢堡扒飯**:咖喱醬汁濃郁香醇,與鮮嫩多汁的漢堡扒完美搭配,珠珠米也煮得恰到好處冷蕎麥麵 配餃子**:麵條Q彈爽口,餃子皮薄餡多,清爽解膩而家天氣咁熱就最岩食冷蕎麥麵 簡直透心涼📍如月居酒屋📍旺角通菜街59-61號德發大廈地下2號舖

今日係女人街行街既時候 見到呢間居酒屋都好多人幫襯
感覺好日式 就同朋友一齊衝入去涼冷氣啦

🔸首先叫左d串燒先 方便一路傾計一路可以食少少野填飽個肚

蒲燒鰻魚**:肉質柔軟,醬汁鹹甜適中,入口即化
牛舌心**:軟嫩多汁,帶有些許牛肉香氣,頗有嚼勁
雞軟骨串**:咬下去軟糯有嚼勁,配上店家特製的醬汁相當美味
宮崎黑豚肉腸**:肉質鮮嫩多汁,微微帶有些許煙燻香氣
燒豆腐串**:外脆內嫩,淋上醬汁後更添風味

🔸除了串燒,我們最後仲叫左兩款主食

冷蕎麥麵 配餃子**:麵條Q彈爽口,餃子皮薄餡多,清爽解膩
而家天氣咁熱就最岩食冷蕎麥麵 簡直透心涼

📍如月居酒屋
📍旺角通菜街59-61號德發大廈地下2號舖
2024-07-29 20 瀏覽
旺角食肆林立,選擇很多。但今天天氣不穩,我們到通菜街一間居酒屋吃一頓早飯,可以早點回家。居酒屋面積不大,但裝修雅致。一入內的一張吧枱非常吸晴,上面掛着不同酒的名稱掛布,我們在看有沒有不懂得讀的酒名,感覺頗特別呢!滑蛋炸雞飯炒蛋很滑嫩,配清甜的洋蔥和酥脆多汁的炸雞肉,還有黏糯的的日本珍珠米飯,口感層次豐富。照燒牛肉配溫泉蛋飯照燒牛肉焦香可口,與溫泉蛋的滑嫩口感形成絕佳搭配。醬汁甜甜的,整碗飯口感醇厚綿密,我們很快便把它K.O.了。我們追加了一些小食:炸廣島蠔新鮮肥美的廣島蠔經過油炸後外酥內Q,又有鮮甜的味道。一口芝士芝士酥脆,內餡軟綿濃郁,一啖可以吃完,芝士味在口腔內徘徊很久。日本朱古力蛋卷蛋香與巧克力香氣交織,口感綿密濃厚。凡點任何飯麵,追加任回串燒可每串減$5元,所以我們點了一些串燒,又是出奇的好味:秋葵釀蝦膠以秋葵包裹鮮甜的蝦膠,清脆爽口。燒豆腐串入口綿軟,帶有燒烤的香氣。蒲燒鰻魚鰻魚肥美多汁,表皮Q彈,醬汁調製得甜甜的,很惹味。阿波尾雞軟骨軟骨經過細緻處理,口感嫩滑。厚燒牛脷芯這一個真心推介!牛脷芯鮮嫩多汁,醬汁調製恰到好處,燒到恰到好處。宮崎黑豚肉腸豬肉鮮美多汁,帶有肉香。這間

滑蛋炸雞

照燒牛肉配溫泉蛋飯

我們追加了一些小食:
炸廣島蠔
新鮮肥美的廣島蠔經過油炸後外酥內Q,又有鮮甜的味道。
一口芝士
日本朱古力蛋卷
蛋香與巧克力香氣交織,口感綿密濃厚。

秋葵釀蝦膠
以秋葵包裹鮮甜的蝦膠,清脆爽口。
燒豆腐串
入口綿軟,帶有燒烤的香氣。
蒲燒鰻魚
鰻魚肥美多汁,表皮Q彈,醬汁調製得甜甜的,很惹味。
阿波尾雞軟骨
軟骨經過細緻處理,口感嫩滑。
厚燒牛脷芯
宮崎黑豚肉腸
豬肉鮮美多汁,帶有肉香。

這間小小的日式居酒屋,無論是主食、小吃還是串燒,全部都做得出色,吃得出廚師的心機,價錢亦算平民,值得再試。
2024-07-28 27 瀏覽
今日約咗朋友去旺角食飯,簡左間平價居酒屋試吓七點幾入到嚟已經滿座,再入嚟嘅客人已經要等位,都幾旺場兩個女仔叫咗兩個主食,再加咗少少串燒,埋單三百幾蚊左右,都幾平串燒叫咗雞軟骨餃子、豬腩肉、雞軟骨、茄子其中最特別嘅係豬軟骨餃子,食落入邊係脆卜卜同鹹鹹地,幾和味漢堡扒咖喱飯漢堡扒咖喱飯個咖喱都整得幾好,偏甜嘅咖喱撈飯食一流漢堡扒混合咗少少肥肉去煎,所以個味都幾香口唐揚炸雞配烏冬炸雞烏冬就略嫌失色,個烏冬冇用到稻庭烏冬,所以口感差咗少少總括嚟講,依家居酒屋都真係幾抵食,想平平哋食個串燒傾兩嘴好岩
今日約咗朋友去旺角食飯,簡左間平價居酒屋試吓

七點幾入到嚟已經滿座,再入嚟嘅客人已經要等位,都幾旺場

串燒叫咗雞軟骨餃子、豬腩肉、雞軟骨、茄子

其中最特別嘅係豬軟骨餃子,食落入邊係脆卜卜同鹹鹹地,幾和味

漢堡扒咖喱飯
漢堡扒咖喱飯個咖喱都整得幾好,偏甜嘅咖喱撈飯食一流
漢堡扒混合咗少少肥肉去煎,所以個味都幾香口

唐揚炸雞配烏冬
炸雞烏冬就略嫌失色,個烏冬冇用到稻庭烏冬,所以口感差咗少少

2024-07-22 46 瀏覽
日式餐廳真係食極都食唔厭,尤其是我呢啲肉食性動物,食炸物食串燒絕對係我人生嘅一大樂趣!今次喺旺角睇完戲就試咗新野,又幾唔錯喎價錢又相宜!【咖哩炸雞飯】$68外表雖然平凡,但雞件炸得非常酥脆,讚!【炸飲子(2件)】 $25正常發揮既小食。【一口芝士(2件)】$25芝士好香口同流心的非常正!必點小食!【豬軟骨烏冬】 $68有驚喜!豬軟骨煮到勁鬆軟,湯頭非常香甜,日式感好濃厚!【宮崎黑豚肉腸、甜薯仔、蒲燒鰻魚、鹽燒白鱔、燒豆腐串、雞軟骨】 $28-$58/串到我其中一項最愛既食物之一!每樣都燒得香口,必點既包括雞軟骨同埋蒲燒鰻魚!真係好好味!🤤【波蘿檸檬緣茶】 $58【巨峰葡萄檸檬綠茶】 $58兩杯特飲加咗檸檬,真清新又解膩!食串燒襯佢一流!

【咖哩炸雞飯】$68
外表雖然平凡,但雞件炸得非常酥脆,讚!

【炸飲子(2件)】 $25
正常發揮既小食。

【一口芝士(2件)】$25
芝士好香口同流心的非常正!必點小食!

【豬軟骨烏冬】 $68
有驚喜!豬軟骨煮到勁鬆軟,湯頭非常香甜,日式感好濃厚!

【波蘿檸檬緣茶】 $58
【巨峰葡萄檸檬綠茶】 $58
兩杯特飲加咗檸檬,真清新又解膩!食串燒襯佢一流!
2024-07-19 40 瀏覽
喺鬧市中搵到一間平價充滿日本風情嘅居酒屋,位置地點好方便🍜餐廳牆上貼滿日式舊款海報,環境舒服😌咖喱吉列豬扒飯飯 $78比期待中好食😋 豬扒外層酥脆,內部鮮嫩多汁,好juicy,口感層次豐富 💦咖喱醬汁香濃,唔錯炸餃子配讚岐烏冬 $68五隻餃子外皮有厚度但餡多,炸製後外酥內嫩,熱辣辣好食😉讚岐烏冬口感彈牙爽滑,份量挺多阿波尾雞軟骨 $28口感酥軟彈牙,帶有一絲雞肉香氣,咬下去會有咯吱聲,頗有嚼勁🤤燒豆腐串 $18外型正正方方,外層微焦,內部滑嫩綿密,豆香四溢👍🏻阿波尾雞翼 $49雞翼肉質紮實但不乾柴😝調味偏咸,食到原味免治雞肉棒 $38雞肉棒表面稍帶香煎的焦脆,內餡口感細緻爽滑,搭配剛剛好的肉汁滋潤感蒲燒鰻魚 $38鰻魚當日燒得偏乾身,蒲燒醬汁滲透入肉中,有種甜香味📍如月居酒屋旺角通菜街59-61號德發大廈地下2號舖

咖喱吉列豬扒飯飯 $78

炸餃子配讚岐烏冬 $68

阿波尾雞軟骨 $28

燒豆腐串 $18
外型正正方方,外層微焦,內部滑嫩綿密,豆香四溢👍🏻

阿波尾雞翼 $49
雞翼肉質紮實但不乾柴😝調味偏咸,食到原味

免治雞肉棒 $38

蒲燒鰻魚 $38
鰻魚當日燒得偏乾身,蒲燒醬汁滲透入肉中,有種甜香味

📍如月居酒屋
旺角通菜街59-61號德發大廈地下2號舖