2023-09-05 1461 瀏覽
一直有聽聞呢度係好酒好蔡老闆嘅兄弟,主理嘅平民版,好蔡館,打完8號風球之後特登過嚟撞吓彩數,睇吓有冇位,果然Walk in,就有位啦!原本充滿期待嘅一餐,但係最後比侍應搞到一肚氣!首先建議大家多人會可以叫到多啲嘢食,因為我哋兩個人第一次嚟,所以想問吓侍應有咩推介?點知侍應就話: 係呀,你哋兩個人係食唔到啲乜嘢㗎啦,食蜆啦。然後我哋問佢滷水係咪有拼盤嫁,侍應竟然答我哋,拼盤咪自己拼囉,原來即係叫我哋每樣單點咁拼返起嚟!😅😂其實如果冇可以直接答冇,今時今日咁嘅服務態度真係唔係好得!中肯啲,講番野食我哋叫咗花甲$198 (細)同埋滷水鵝肝 $88個花甲都算新鮮同埋整得好靚,但係味道來講其實絕對係屋企都整到,純粹係加咗啲豉油魚露同埋浙江香醋,灑上芫荽同埋香蔥,食過一次就算!反而個滷水鵝肝做得好好,鵝肝非常之鮮嫩,而且滷水入味,滷水味好濃郁,但係又唔會太鹹,差啲想再叫多份然後我哋又叫咗蠔餅$ 138同埋滷水鵝片$268蠔餅就不過不失啦,同所有去潮州舖頭食嘅蠔餅都係差唔多滷水鵝片嘅份量都幾大,但係啲鵝片就唔會話好嫩滑,正常發揮另外我哋仲叫咗一個比較特別嘅燉湯鹹檸檬鴨肉湯$38味道好特別,估唔到鹹檸

原本充滿期待嘅一餐,但係最後比侍應搞到一肚氣!

其實如果冇可以直接答冇,今時今日咁嘅服務態度真係唔係好得!

中肯啲,講番野食

我哋叫咗花甲$198 (細)

同埋滷水鵝肝 $88

然後我哋又叫咗蠔餅$ 138

同埋滷水鵝片$268

蠔餅就不過不失啦,同所有去潮州舖頭食嘅蠔餅都係差唔多

滷水鵝片嘅份量都幾大,但係啲鵝片就唔會話好嫩滑,正常發揮

另外我哋仲叫咗一個比較特別嘅燉湯
鹹檸檬鴨肉湯$38
味道好特別,估唔到鹹檸檬同鴨肉都幾襯.飲落去幾潤喉

潮州蠔仔泡飯$88
值得一讚嘅係啲蠔仔好飽滿同埋新鮮,啲碗泡飯都份量好大夠四個人share。

最後兩個人埋單都食咗$900
$900喺香港嚟講真係不足為奇,但係我冇預計到自己要受到好似茶餐廳咁嘅對待。
見到小红书有好多人推介呢間餐廳,都有幾個內地人嚟食,但係如果繼續維持咁嘅服務態度,就算嘢食幾好食都好,我都唔會再去幫襯!