2021-12-01 241 瀏覽
嚟到天后搵食,見到呢間16Shell,佢哋有提供芫茜嘅菜單,所以特意嚟試吓。黑炭黑蒜蓉包:蒜蓉包即叫即烤,所以上檯熱辣辣脆卜卜,而佢啲蒜蓉味勁濃,未上檯都聞到香味。口感外脆內軟,蒜香味更加香濃。芫茜海蜆意大利麵:芫茜嘅香味同意大利粉好夾,亦能夠突出海蜆嘅鮮甜味,而佢獨特嘅香味,令整個意粉嘅味道層次昇華不少。無骨雞髀(Olio Style)配homemade 意大利麵:雞髀肉啖啖肉,肉質嫩滑多汁,雞皮好香脆,佢哋用咗嚟自夏威夷嘅咸魚仔同埋大蒜嚟調味,味道會帶咸香之餘仲會有濃厚嘅蒜香味,用嚟拌意大利粉都好合適。Blue Hawaii :因為有Vodka同Rum兩款酒嘅關係,酒味會較濃,但佢因為有Blue Curaçao Liqueur ,所以呈藍綠色,用嚟影相都幾靚。Whiskey Sour:雖然佢喺Whiskey 但係都好易入口,可能係佢加咗Lemon Juice ,同埋喺杯口有層糖粉,令到入口時感覺係甜,唔會有酒精嘅苦澀味。