2016-02-13 464 瀏覽
回顧這一年吃得最多的食物,漢堡包係我吃得最多的食物,無他既,一個包,一份手打牛肉漢堡,夾埋一起吃已經對我嚟講已經係極品。年初五,收工去了大角咀做完運動,經開埃華街,這條有很多經營食店的街道,發現一個海南雞飯堡既招牌,引發我好奇心一試。相信好多人應該被招牌所吸引,已有數名食客在等侯。我等了約十分鐘終於可以有得坐啦,哈哈店子環境雖少,裝修以綠色簡約為主,牆身也貼着店內提供的漢堡照片。除了看漢堡照片外,餐單當然不能少,設計簡單。本來想叫海南雞飯堡,但由於太好賣,海南雞已售罄,店員推介我一款雙層牛肉煙肉漢堡加25蚊套餐配窩蛋芝士薯條,飲品係一罐COKE ZERO。雙層牛肉煙肉芝士漢堡,店員果然冇介紹錯,漢堡扒一塊已好厚身,兩塊更加不在話下,漢堡扒肉汁相當豐富,煙煙肉煎得脆口;漢堡包必備的沙律醬汁份量都頗多,配生菜蕃茄一起吃倍感滋味。窩蛋芝士薯條加25蚊可轉套餐,味道確實不錯,芝士量頗多,配窩蛋其實幾特別,粗薯條薯味比較濃郁,假若再脆口一點就完美。吃過這美味的一餐又要繼續努力KEEP FIT 了,哈哈。

的街道,發現一個海南雞飯堡既招牌,引發我好奇心一試。

雙層牛肉煙肉芝士漢堡~

窩蛋芝士薯條~
窩蛋芝士薯條

再脆口一點就完美。

吃過這美味的一餐又要繼續努力KEEP FIT 了,哈哈。

2016-02-12
雙層牛肉煙肉芝士漢堡~
窩蛋芝士薯條~
窩蛋芝士薯條