好耐之前食過呢度嘅自助晚餐,真係好抵食,只係放題嘅價錢就得到酒店嘅享受。咁啱weekend想食自助午餐,諗起呢一間協奏坊,一問之下原來自助午餐只係$118,大小同價,工聯會會員仲有免+1優惠,可以由12點食到兩點半,真係超級抵,喺Facebook訂位好快又回復值得一讚!12點未夠就黎到,未可以開始食但係就可以坐低同周圍睇下先,其實環境好乾淨地方都好寬敞,因為唔滿座😂擺放食物的地方其實唔大,首先由熟食開始介紹。炸嘢有三款,炸雞超好食熱辣辣。仲有幾款唔同嘅熱盤,當日有朱肋骨,炆牛面肉,煎比目魚(推介),點心,福建炒飯同埋意粉。雖然選擇唔太多,不過全部都好味,緊有一款啱你食!當日仲有忌廉湯同埋中湯。酒店最搶眼嘅就係一個超大嘅沙律吧,真係黎食沙律都抵啦,仲要食材唔求其,有羽衣甘藍架,其他配料仲有蟹柳,鷹嘴豆等等,一啲都唔行貨。冷盤海鮮方面有青口同埋峴,都OK。刺身有三款,其實我淨係鍾意食三文魚,所以三文魚係新鮮嘅。去到甜品方面,又係覺得好驚喜。有椰汁糕桂花糕,涼粉,紫米露,生果,豆腐花等等,佢仲可以等你自己mix and match,仲有芋圓同珍珠係隔離等你自己加,自由度非常高。👍🏿另外仲有幾

刺身有三款,其實我淨係鍾意食三文魚,所以三文魚係新鮮嘅。

另外仲有幾款唔同嘅蛋糕同埋pancake機,特別推介芝士蛋糕同埋焦糖布甸。

飲品係任飲,有兩份果汁同埋奶茶咖啡檸茶。

總括來講,真係放題都食唔到嘅價錢得到酒店嘅享受,食下沙律飲下果汁都抵,而且職員服務態度超好,收碟速度好快,同埋因為同行有小朋友,佢哋都好貼心。
2018-10-20
  • 甜品