2019-06-21 20 瀏覽
同媽咪行AEON👩‍👧行到攰攰地就想搵間餐廳坐下,經過2樓嘅 茶房別天神 見到就快滿座就知到哩間拉麵店應該幾高質🥰原來除左拉麵之外,餐廳仲有咖哩飯同日式班戟 都好吸引🤤 經過一輪嘅選擇困難症後,最後都係叫左佢嘅兩個招牌拉麵套餐試試別天神套餐(豚骨湯麵+小龍蝦蟹子沙律🦞)$105平時最怕d拉麵湯底好油膩,但哩個白雪雪嘅豚骨湯底係一d都唔油!! 麵嘅質地亦適中,唔會話淋曬而係爽口的。 至於配料方面,有兩塊大豚肉、木耳同溏心蛋。我就最中意個溏心蛋🍳 除左令拉麵賣相加分,亦令味道豐富好多紫菜包小龍蝦蟹子沙律🥗 有驚喜!啖啖都有龍蝦肉架 激讚👏🏻蝦味增套餐(蝦味增豚骨湯麵+餃子🥟)$115基本上同豚骨拉麵差唔多,但哩個蝦味增湯底更!好!味!更濃郁!仲有d小蝦仔係入面架,鮮味十足🍤🍤🍤至於餃子嘅外皮煎到金黃,幾香口,唔錯👍🏻(雖然餃子都唔會差得去邊...)另外,值得一讚每張檯都擺放多款醬料,例如拉麵胡椒、辣芽菜、薑、七味粉、蒜蓉等,可以按個人口味加落湯底原本想試埋日式班戟🥞但真係食得太飽,唯有等下次再到訪啦

別天神套餐(豚骨湯麵+小龍蝦蟹子沙律🦞)$105

豚骨拉麵

紫菜包小龍蝦蟹子沙律

紫菜包小龍蝦蟹子沙律🥗 有驚喜!啖啖都有龍蝦肉架 激讚👏🏻

蝦味增套餐(蝦味增豚骨湯麵+餃子🥟)$115

豚味增豚骨拉麵

原本想試埋日式班戟🥞但真係食得太飽,唯有等下次再到訪啦
豚骨拉麵
紫菜包小龍蝦蟹子沙律