2024-02-21 1252 瀏覽
今日大年初四🧧祝各位龍馬精神🐲身體健康🌱大吉大利🍊長食長有🥩🍗🍖話晒係開年飯🍚點都要食餐好嘅🥟梗係要同公主去飲個靚茶🫖依間莫云外牆已經夠晒霸氣✨去依度飲茶食開年飯🐲龍年發發發🧧金箔鮮蝦餃🥟單睇個樣都已經流晒口水🤤蝦餃加上金箔真係盡顯貴氣✨留意吓蝦餃角仲有幾粒魚子醬🫘咬落去脆口多汁鮮蝦彈牙🍤好味京蔥和牛生煎包🧅我每次飲茶都會食叉燒包🍞但係今日開年飯🧧食包都要食得豪少少🤏🏻依個生煎包咬落去和牛肉汁香味四溢🤩京蔥味道冇搶和牛味🥩點綴得啱啱好👍🏻高湯海參灌湯餃🍲今日嘅重心可以話係依個灌湯餃🥟海參爽口😚配搭肉碎及灌湯餃嘅皮🥠滿足晒我嘅口腔🫦高湯非常清甜💦花膠珍珠雞🐤一大塊花膠🫓糯米軟綿綿☁️香而不膩😋滿滿的骨膠原😌手磨紅米腸粉❤️淨係個顏色已經夠晒搶眼❤️外軟內脆😋其實係紅色嘅炸兩🥓食過紅米腸🥳今年鴻運當頭😆湯浸軟年陳皮牛肉球🧆牛肉新鮮👍🏻馬蹄爽甜🌰同一般酒樓山竹牛肉真係差天共地🤣最後飲埋D湯龍年🐲開年午餐非常圓滿🈵絕對無燶♨️

金箔鮮蝦餃

金箔鮮蝦餃🥟