ITSUMÉI
早幾日放假去佐大埔這間隱密性很高嘅鐵板燒食lunch,,大木門要撳鐘仔先有人出來開門好神秘呀😅呢度主打親民Omakase鐵板燒, 上網訂位仲有優惠!我哋揀咗八道菜廚師發板套餐>包括沙律、前菜、鐵板海鮮、肉類、湯及炒飯!🥗沙律用煙三文魚捲住,賣相好靚,配上酸甜既泡泡檸檬柚子汁,非常開胃!🥢前菜乳酪Parma ham配上芝士及自製菠蘿汁咸甜咸甜好特別!加上紫色食用花好靚,,襯托得像藝術品一樣頭盤海鮮🍴黑松露扇貝及蒜香鮑魚多士扇貝加佐牛油同黑松露汁味好鮮甜,,碟旁有分子料理>柚子檸檬泡泡,將海鮮沾落去一齊食,即時提升鮮味!🍴鮑魚厚肉大隻,非常好彈牙有咬勁,,,加上秘製蒜蓉醬更惹味,,再配埋脆卜卜多士!味道好鮮口感爽脆好有層次😋 🍴澳洲牛肉 ,,肉味香濃,肉質鬆軟,不會韌連埋炸脆蒜片一齊食,好有層次,好正😋🍴日本宮崎豬肉眼扒豬扒實肉彈牙又多汁彈嫩柔滑配上鹽麴口感味覺雙重享受加上柚子醬汁肥美而不膩!🥢 炒飯炒至金黃色,粒粒分明,口感豐富👍配埋熱辣辣慨面豉湯好溫暖😋🍻喺咁chill嘅環境之下我倆當然叫返杯啤酒好好享這餐美食,,,好滿足!

頭盤海鮮

🍴日本宮崎豬肉眼扒

🍻喺咁chill嘅環境之下
我倆當然叫返杯啤酒好好享這餐美食,,,好滿足!

2024-02-25
  • 沙律