2024-02-14 218 瀏覽
✨Buzzed Tiramisu ✨購自:First Crack Coffee(中環)價錢:$80推薦度:8/10@summerice.hk -之前試過堅尼地城夏雪 覺得味道唔錯👍🏻今次中環嘅班底店 睇吓會唔會有驚喜俾大家先😍-鍾意飲威士忌嘅朋友必試✨呢款Tiramisu用咗1 shots Glenfiddich 12 Years Old Single Malt Whisky同埋杏仁酒🥃酒香濃郁‼️下面嘅手指蛋糕滲晒酒香 口感濕潤 中間嘅Mascarpone食落軟滑 加上厚厚嘅可可粉同Valrhona朱古力🍫中和左cream cheese嘅甜膩😋口感層次豐富 呢款甜品酒精含量偏高 但值得一試🫶🏻🤎✨Hand Drip☕️✨價錢:$88推薦度:7.5/10-揀咗呢款咖啡豆嘅原產地係Guatemala 危地馬拉 飲落有淡淡嘅檸檬同抹茶香 入口香醇順滑 酸度較明顯😋加入咗冰塊🧊飲落夠晒清涼🤎✨Cold brew☕️✨價錢:$60推薦度:7.5/10-Cold brew用咗酒杯盛載🥃滿滿嘅儀式感✨口感圓潤得嚟 帶有微微嘅果香 酸味較重 另外多謝店主請我飲半杯Apple Cold Crew Cider
✨Buzzed Tiramisu ✨
購自:First Crack Coffee(中環)
價錢:$80
推薦度:8/10
@summerice.hk
✨Hand Drip☕️✨
價錢:$88
✨Cold brew☕️✨
價錢:$60
推薦度:7.5/10
Cold brew用咗酒杯盛載🥃滿滿嘅儀式感✨口感圓潤得嚟 帶有微微嘅果香 酸味較重 另外多謝店主請我飲半杯Apple Cold Crew Cider🍺 帶有酒香嘅咖啡加入咗蘋果汁🧃味道酸酸甜甜 似蘋果酒 幾特別👍🏻
✨Ice latte☕️✨
價錢:$48
推薦度:7.5/10
Ice latte入口順滑 奶香濃郁 中和咗咖啡嘅苦味 唔會太甜✅
Buzzed  Tiramisu
Buzzed  Tiramisu