2021-01-31 227 瀏覽
因為太渴望去日本,一見到以富士山為主題的餐廳,我立即心動!但星期六、日always full booking,竟然要在網上預約三星期才有位!但在一日前會用email 及Tel re-confirm booking 👍!因為知道我想打卡,所以準時12:00到餐廳,但竟然安排坐在角位(側邊是Bar 枱),距離只有大約30cm,而且我們的的頭部剛好是對方的pat pat 位,感覺非常不好,所以我即時反應,應該只坐其中一張枱,因為我出入也要請求對方落嚟,我才可以行出去,十分不方便!首先送上「富士山特飲」:真的好靚🥰所以忍唔住立即打卡!味道是其次,視覺享受已經很🈵️足!其中一個五品料理:富士山明太子飯團🍙:視覺享受👍,味道方面差少少,可能太少明太子😅醬酒糖心蛋:好好味😋胡麻菠菜:包裝得很特別,立即高級咗👍照燒雞扒:沒有驚喜,ok!山賊汁雞卷:配搭不錯二色薯餅:紫薯餅甜度啱啱好😋另一個五品料理:精九餃子:真的很新鮮,因為差唔多吃了3/4的食物時才送上,所以不能拍全照😂!味道ok!樱花蝦飯團🍙:比想像中好食(可能因為足料)日式薯仔沙律:擺放在雅緻的玻璃碗上,立即升格咗,覺得特別好味😋金平牛肉:比蓮藕蓋

首先送上「富士山特飲」:真的好靚🥰
所以忍唔住立即打卡!味道是其次,視覺享受已經很🈵️足!
富士山特飲

其中一個五品料理:
醬酒糖心蛋:好好味😋
胡麻菠菜:包裝得很特別,立即高級咗👍
照燒雞扒:沒有驚喜,ok!
山賊汁雞卷:配搭不錯

二色薯餅:紫薯餅甜度啱啱好😋
五品料理

另一個五品料理:

樱花蝦飯團🍙:比想像中好食(可能因為足料)

金平牛肉:比蓮藕蓋過了,牛肉變成不是重點!

日式咖喱雞肉:細細碗,材料足又嘢味!

#職員話下次可以要求訂「包廂坐位」或者圓枱,會坐得舒服啲!
富士山明太子飯團
樱花蝦飯團