2020-06-28 601 瀏覽
今日去大坑趁熱鬧 因為今日大坑有搞市集 去市集前要醫左個肚仔先 肥仔帶我去食正野 佢話炳記出哂名 不過就痞街邊無冷氣 咁有好野食就無所謂啦 我地行到去就已經見到排緊隊 不過都唔係等左好耐 食客們都好合作 快快手食完 所以我地等左10零分鐘就有得入座 好好彩地我地雖然痞街邊但就對正個大風扇 上面又有簷篷 簡直係「綠洲」非常幸運🍀🍀我同肥仔都好快手有共識食咩 我地叫左 一碟豬扒 一碗雞翼麵 一個奶醬多 2杯凍奶茶 咁就叫做可以大包圍試哂佢地D野 🥳先上既係豬扒 一上枱肥仔以為佢係牛腩 因為無諗過佢切開哂碎上 都好既 唔食我地切 佢係好濃郁嘅黑椒汁包住塊豬扒 醃得好入味 食落口塊豬扒好林身 係略嫌偏多汁左 有點咸 不過唔使自己落手切真係好 啖啖肉再上係凍奶茶 佢個色水好深色 望落似乎好正 本身我係想叫凍檸茶但係俾肥仔喝止左 肥仔話「人地出名奶茶架😂」肥仔講到咁正 等我飲番啖解下渴先 嘩 我覺得呢間野應該係主張重味少少嘅 杯奶茶係沖得好香濃好滑 不過好甜囉😂 我後悔唔叫少甜 我係要溝D水先飲得因爲我等唔切冰溶😂 肥仔就等冰溶先再飲 如果唔係今日咁熱我諗我都會試熱奶茶 因為飲得出佢個茶底係OK👍

繼續係雞翼麵 佢係雞翼同麵分開上既 雞翼個色水唔錯 而且仲好飽滿 我已經有哂心理準備佢係重口味架啦😂😂 食第一啖雞翼 有驚喜!!! 唔咸 岩岩好夠味 係好好好食 食落口好juicy 佢個色水似係瑞士汁但係食落口又冇瑞士汁嗰種太甜既味道 肥仔佢估話可能係豉油汁不過都應該溝咗啲瑞士汁 但雞翼真係好好好食!大推雞翼👍👍👍👍👍 之後再食麵。。。um 😐 呢個唔ok 唔好食好膠wo個質地 😂 我諗叫米粉會較好

最後係奶醬多 烘烤過厚厚既多士搽埋煉奶花生醬 佢唔係唔好食 不過可能對比番豬扒雞翼我覺得佢呢個奶醬忽然被比下起相比之下普通咗少少 我係到諗如果佢地有咖咉多士斑蘭多士個d 咁就唔同講法 🤩🤩

溫馨提示 間野逢星期一休息架 唔好摸門釘 ❤️
  • 雞翼