2016-01-21 1139 瀏覽
好朋友的婚期很快就到,於是約好我們姐妹團出黎食食飯順便溝通溝通,由於大家都住唔同地方,所以油尖旺地區就最適合我地,今次準新娘韓太就帶左我地去呢間餐廳食野,佢話地方舒服,食物質素唔錯,咁我地大約七點半就集齊啦。入到去,氣氛很浪漫,暗暗的燈,輕揚的音樂,令人覺得很放鬆,坐的椅子也是軟林林的!我地六個女仔,最後我同朋友點左個二餐人,另外我地一齊share左蠔之皇后海鮮拼盤。約莫十分鐘,海鮮拼盤到了,每隻蠔口感全部很creamy ,而且又肥美,外型色澤很均勻飽滿,口感清涼滑溜,仲有青口同螺頭及鮑魚,隻隻份量足,很鮮甜味美。再來是Parma Ham 配蜜瓜,十分清新又健康,平時parma ham配意粉或salad就見得多,這次配蜜瓜認真少見,蜜瓜很甜又冰冰涼涼,加上parma ham的咸香,真是天然又簡單配搭!接着是青蘋果鵝肝多士,清甜不粘膩,本身驚鵝肝好油膩,但煎好後除左香口外,表面不會太多油,另外青蘋果很清爽配合多士整體口感十分不俗!然後就到香草煎封羊架,羊架冇咩羊蘇味,煎得几香,我本來想要八成熟但侍應建議六成於是我們當然聽侷講啦,果然上台六成熟剛好,剧開羊扒陣陣香味湧出,原來是香草的草味,

然後就到香草煎封羊架,羊架冇咩羊蘇味,煎得几香,我本來想要八成熟但侍應建議六成於是我們當然聽侷講啦,果然上台六成熟剛好,剧開羊扒陣陣香味湧出,原來是香草的草味,另外羊扒亦都很嫩多汁,表面金黃鮮香!

最後,波菜汁煙三文魚意粉,三文魚波菜汁本來很夾,而意粉又吸引了波菜汁精華,唔錯之餘份量很多,足夠我們二人食,剛好!

總括地方寬敞舒適,價錢大眾化,不錯的選擇!

parma  ham  配哈蜜瓜
青蘋果鵝肝多士